| Lea- moje pesmi | |
|
+11Karoll taj* latani Snowflake.* vvooodnarka zemljan Anja Matjaz Maja Ita-Ines Petja 15 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Maj 24, 2013 12:52 pm | |
| - latani je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
Vesela sem, da ti je všeč, latani :) je ena izmed mojih najboljših, če ne celo najboljša pesem :) Hvala! Kar je res je res. hvala! lep dan :) Lea | |
|
| |
latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Maj 24, 2013 12:55 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
hvala!
lep dan :)
Lea Hvala enako Lea199. | |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jun 01, 2013 9:44 pm | |
| Zato dolgo bediš
ukleščena v temačno notranjost za slepimi okni prisluškuješ svoji sredici bojiš se obiska preteklosti skeleta iz priprte omare blodiš po zveriženih hodnikih trkaš na vrata verjameš da se odškrnejo za njimi na scefranem predpražniku najdeš sev svetlobe | |
|
| |
Snowflake.* Mojster
Število prispevkov : 633 Age : 32 Localisation : Novo mesto Emploi : študentka Loisirs : .. Registration date : 31/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Jun 28, 2013 11:38 am | |
| - lea199 je napisal/a:
- Zato dolgo bediš
ukleščena v temačno notranjost za slepimi okni prisluškuješ svoji sredici bojiš se obiska preteklosti skeleta iz priprte omare blodiš po zveriženih hodnikih trkaš na vrata verjameš da se odškrnejo za njimi na scefranem predpražniku najdeš sev svetlobe Vse pohvale za tvoje pesmi, tako rada jih berem. Vedno presenetiš z igro besed in zgodbo, ki jo pišejo... Naj ti nikoli ne zmanjka navdiha | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Jun 28, 2013 1:17 pm | |
| - Snowflake.* je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Zato dolgo bediš
ukleščena v temačno notranjost za slepimi okni prisluškuješ svoji sredici bojiš se obiska preteklosti skeleta iz priprte omare blodiš po zveriženih hodnikih trkaš na vrata verjameš da se odškrnejo za njimi na scefranem predpražniku najdeš sev svetlobe Vse pohvale za tvoje pesmi, tako rada jih berem. Vedno presenetiš z igro besed in zgodbo, ki jo pišejo... Naj ti nikoli ne zmanjka navdiha Hvala, Neža :) Predvsem za željo glede navdiha :) lp, | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Jun 28, 2013 1:18 pm | |
| Sestop Daleč od sonca, ko jutro še ni potegnilo s svetlobnim prstom, se pogrezaš v zatohlost. Brskaš znotraj skrinje potopljene v somrak. Drug drugemu sta zrla v besede, si grebla skozi možgane. Z molkom odtujila pogled. Ovila si se v izrabljene trenutke. Misli polagaš na lice vetra, deliš jih z odmevi v nenapisanem epilogu. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 02, 2013 2:18 pm | |
| Schiavo
Vznemirijo te škripajoči koraki. Sosedov Francelj kriči: Pepč, skrij Mohorjev koledar! Zažgali ga bodo, ne dovoli, da ga dobi ta drhal!
Knjigo položiš med narcise, ki se zibajo v vetru, kot bi z rumenimi glavami pritrjevale: Tu bo varna.
Okrog vogala pridrvi črna limuzina: Eia! Eia! Eia! Alala.
Črnosrajčniki preiskujejo. Kričijo. Grozijo.
Skrbi te ženin trepet, njene ščemeče oči in kapljice, ki ji polzijo po zgubanem licu.
Boli strah za njeno krilo skrite deklice.
Obup preglasi bojazen globoko pod povrhnjico se rojeva pokončnost.
Stopaš na barikade slovenstva. Lažeš, ne da bi trenil z očmi: Letošnji koledar? Nimam ga. Gospod kaplan mi ga niso dali. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 02, 2013 2:20 pm | |
| Divertissement
naselila sva lupino dvojine pozabila na previdnost nesporazume skrila za zavese vek
misli prepletla tesno drugo ob drugo
ob zvenu večera zaplesala uvežban korak
Nazadnje urejal/a lea199 Tor Jul 02, 2013 7:06 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 02, 2013 4:34 pm | |
| Super Lea, lepo te je brati v vseh oblikah izražanja | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 02, 2013 7:09 pm | |
| - Maja je napisal/a:
- Super Lea, lepo te je brati v vseh oblikah izražanja
Hvala Maja :) pravkar sem pri zadnji popravila pridevnik (mislim, da veliko bolje povem z besedo uvežban, kot ubran. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 09, 2013 9:05 pm | |
| Zgodbarka
zasačena od jeguljastih pogledov si scefrala zadnjo iluzijo
za zatlesnjenimi vrati nad valovanjem ulice in morjem zabrisanih obrazov čepela v tišini in iskala pomen odtenkom črne
takrat je noč prižgala luč iz hipa svetlobe si izžličkala moč trenutke nizala v zgodbe spregovorila o molku
učrkovala si okus samote
| |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Avg 15, 2013 9:24 pm | |
| Brlenje
hrasti ječijo in veter prepleta glasno bobnenje nebo nabreklo v drgetavo nemoč poraja bliske razliva se v pajčevino lesketave luči večer sloj za slojem lušči luno srebrno mahovje kot galaktična cesta ovija nad prepad sklonjeno deblo | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Avg 15, 2013 9:26 pm | |
| Poletni pastel
hiše spijo pod ognjenim soncem
vroč vetrc v počasnem ritmu niha bilke
trepetlika cvenklja z zelenimi cekini
bori svileno šumijo in vonj po smoli lega na vrtove
razpotegnjene sence minevajo v noč | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Avg 15, 2013 9:28 pm | |
| Školjka
tavaš po poti ki pelje a ne pripelje nikamor
ponoči razvozlavaš v luno vklesane hieroglife rdeče češnje mimohod obrazov v roje zbrani spomini
deklica sediš in grizljaš peresnik zverižene črke uokvirjaš v besede
prisluhneš lastnim korakom vsak udarec pete zaznaš kot pritrditev
za odtenkom smehljaja se odpreš v pesem | |
|
| |
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Avg 16, 2013 7:14 pm | |
| Prebral sem in moram pohvaliti tvoje delo! Zelo občutene pesmi! | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Avg 17, 2013 1:34 pm | |
| - Tihi-Don je napisal/a:
Prebral sem in moram pohvaliti tvoje delo! Zelo občutene pesmi!
Hvala Vasja, vesela sem tvojega obiska :) | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Sep 13, 2013 8:32 pm | |
| Spočetje*
veter seje svit mlada luč podrhteva jutranjici čez obraz zadnji zavesljaj lune ogrinja klic prepelice travnik sanja roso njen vlažen poljub v preddverju postava dan na prosojen strop prižiga sonce modrina zasije v širok nasmeh | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Sep 13, 2013 8:34 pm | |
| Poželek
noč svetega lovrenca brezdomec na klopci sanja dom | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Sep 13, 2013 8:42 pm | |
| Sestavljalka*
skrita v neredu iz drobtin pričaraš ščepec večnosti | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Sep 13, 2013 8:44 pm | |
| Neuokvirjena*
mesec je zataval za oblake sence so se strnile si z bliski iskale pot
vejevje je v nevidni sili zaviharilo nad tolmuni
~~~ jutro odpira veke in sončeva zenica zaiskri v pesem | |
|
| |
Snowflake.* Mojster
Število prispevkov : 633 Age : 32 Localisation : Novo mesto Emploi : študentka Loisirs : .. Registration date : 31/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Okt 01, 2013 9:48 am | |
| - lea199 je napisal/a:
- Zgodbarka
za zatlesnjenimi vrati nad valovanjem ulice in morjem zabrisanih obrazov čepela v tišini in iskala pomen odtenkom črne
takrat je noč prižgala luč iz hipa svetlobe si izžličkala moč trenutke nizala v zgodbe spregovorila o molku
učrkovala si okus samote
:wow:res super :) najbolj mi je tale všeč, čeprav so vse močne in čudovito napisane. Bodi pridna še naprej :) | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Okt 01, 2013 12:45 pm | |
| - Snowflake.* je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Zgodbarka
učrkovala si okus samote
:wow:res super :) najbolj mi je tale všeč, čeprav so vse močne in čudovito napisane. Bodi pridna še naprej :) Hvala, Snežinka :) se strinjam, to je ena izmed mojih najboljših pesmi, če ne celo najboljša | |
|
| |
latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Okt 04, 2013 5:06 pm | |
| Lea199 zelo lepo pišeš. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Okt 04, 2013 8:33 pm | |
| - latani je napisal/a:
- Lea199 zelo lepo pišeš.
Hvala! | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Dec 26, 2013 9:57 pm | |
| Pomembnica
šla si skozi neštete roke
na koži kopičiš odslikave prstov dlani
upognjena zdaj v levo drugič desno
ravno prav visoko ne čisto sredi duri
dovoljuješ nam vstopiti pustiš oditi stran | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi | |
| |