| Lea- moje pesmi | |
|
+11Karoll taj* latani Snowflake.* vvooodnarka zemljan Anja Matjaz Maja Ita-Ines Petja 15 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jul 14, 2014 8:34 am | |
| pričakovano, jaz še nikoli nisem mogla na ta forum nalepiti brez dodatnega dela copy/paste od drugje.... kaj se zgodi ko pobrišem oblikovanje: Hiša ob potoku 28 - Tavelika pohabljen piščanec frfota ob prevrnjenem kolesu mali tarna nisem kriv to neumno pišče deklica bi najraje sedla k bratu in zajokala zvečer se vrne mama o moj Bog saj sem vedela vedno kakšno skuhata kazalec uperi v deklico ti bi morala imeti pamet ti si velika otrok se izmuzne v hlev zleze v jasli s prsti gre teličku skozi mehko dlako Lea199 | |
|
| |
Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jul 14, 2014 8:36 am | |
| tudi pričakovano, razmaki se povečajo, oblikovnje od prej je pobrisano.... uredim ročno:in ja v tem urejevalniku ni konca ne kraja, bom poskusila uredit v gmail urejevalniku: Hiša ob potoku 28 - Tavelika pohabljen piščanec frfota ob prevrnjenem kolesu
mali tarna nisem kriv to neumno pišče
deklica bi najraje sedla k bratu in zajokala
zvečer se vrne mama o moj Bog saj sem vedela vedno kakšno skuhata
kazalec uperi v deklico ti bi morala imeti pamet ti si velika
otrok se izmuzne v hlev zleze v jasli s prsti gre teličku skozi mehko dlako
Lea199
| |
|
| |
Ita-Ines Moderator
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jul 14, 2014 8:54 am | |
| to je to kar lahko naredim, več ne gre...in tukaj nimam nobenih opcij da bi karkoli spremenila, da bi bilo oblikovanje možno... razen če spremenim - naložim- popolnoma vso obliko foruma...morda bi bil čas.... | |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jul 14, 2014 12:54 pm | |
| Hvala še tu, Ines!
Sem kopirala tudi v cikel Hiša ob potoku. Ni ravno kot bi želela (v oklepaju je vidna velikost 13). Zaenkrat pustim. Ko bo možnost popravim, ker mi je res veliko do tega, da je cikel popolen, oziroma da je v njem vse kar sem do zdaj napisala.
Lp, Lea
(upam, da mi bo uspelo nalepiti naslednjo pesem, ki je bolj preprosta, samo z uporabo brisanja oblikovanja) :) | |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 15, 2014 8:15 am | |
| Hiša ob potoku 28 - Tavelika pohabljen piščanec frfota ob prevrnjenem kolesu mali tarna nisem kriv to neumno pišče deklica bi najraje sedla k bratu in zajokala zvečer se vrne mama o moj Bog saj sem vedela vedno kakšno skuhata kazalec uperi v deklico ti bi morala imeti pamet ti si velika otrok se izmuzne v hlev zleze v jasli s prsti gre teličku skozi mehko dlako | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 15, 2014 8:17 am | |
| deluje kopiranje s pesem.si ja :)
samo na zadnji kvadratek desno v spodnji vrstici sem kliknila :)
lp, Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 15, 2014 8:18 am | |
| Navzgor ukrivljeni kotički ustnic Še preden zazvoni budilka, se noč izmuzne skozi ključavnico svita. Počasi jo mahne prek travnikov. Dremav oblak izpusti nekaj kapelj. Z nebesne modrine mežika sonce. Veter žvižga. Viže pretaka v kanček neoskrunjene lepote. Iz skodelice se vrtinči vonj turške kave. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 15, 2014 8:19 am | |
| Še vedno deluje, tokrat brez klikanja (kvadratek je še vedno bel/osvetljen.
hura! | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Avg 06, 2014 8:07 pm | |
| Kameleon V jutru iskriš barvitost lantan. Pelargonije ti prižigajo venec pritlikavih kresov. Zleknjen pod nakopičene oblake, grom in ostre skalpele strel prisluškuješ bobnenju dežja. Večer ti povezne megleno kapuco in zasrebri tvoj tihi korak do svitanja.
| |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Avg 20, 2014 8:36 pm | |
| Kalejdoskop zaslepljena s krmižlji si mencaš pogled
odtavaš k oknu obraz prisloniš ob hladno steklo jutro se lesketa v tisoč in eni niansi zelene sredi dvorišča v veliki luži čofota strgan oblak oranžna žoga brez naglice drsi čez obli hrbet dneva dotakne se skalnih grebenov in sestopi v večerno zarjo dež zamolklo zabrunda izceja se in luži v cinobrasto sivih odtenkih naveličano preide v pršenje nato prestopi mejo teme v soparni noči se zaveš odsotnosti vetra | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Avg 20, 2014 8:39 pm | |
| Ko najdeš sebe
trudiš se videti svet simetrijo barv krhka sosledja zrcaljenje resnice neskončno sama brezglasno nagovarjaš obraze med vejami platan uzreš sonce podaš se do vrhov nekoč pozabljenih molitev | |
|
| |
Snowflake.* Mojster
Število prispevkov : 633 Age : 32 Localisation : Novo mesto Emploi : študentka Loisirs : .. Registration date : 31/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Sep 10, 2014 4:31 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
- Navzgor ukrivljeni kotički ustnic
Še preden zazvoni budilka, se noč izmuzne skozi ključavnico svita. Počasi jo mahne prek travnikov. Dremav oblak izpusti nekaj kapelj. Z nebesne modrine mežika sonce. Veter žvižga. Viže pretaka v kanček neoskrunjene lepote. Iz skodelice se vrtinči vonj turške kave. Čudovita jutranja! :) Čeprav ne maram tega dela dneva, si ga opisala tako dobro, da je kar malo žal, da bolj ne uživam v njih. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Sep 10, 2014 6:38 pm | |
| - Snowflake.* je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Navzgor ukrivljeni kotički ustnic
Še preden zazvoni budilka, se noč izmuzne skozi ključavnico svita. Počasi jo mahne prek travnikov. Dremav oblak izpusti nekaj kapelj. Z nebesne modrine mežika sonce. Veter žvižga. Viže pretaka v kanček neoskrunjene lepote. Iz skodelice se vrtinči vonj turške kave. Čudovita jutranja! :) Čeprav ne maram tega dela dneva, si ga opisala tako dobro, da je kar malo žal, da bolj ne uživam v njih. Hvala! Drugače pa tudi jaz imam raje večere z barvitimi zahodi. :) | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Sep 11, 2014 8:29 pm | |
| Hočeš proč na črnem atlasu spijo zvezde odpiraš se v krvavo krhkost maka
v neenaki igri umira raztrgana koža
misli postajajo težke nepretočne
povežeš culo pod trden vozel stlačiš pohojen ego in zdesetkan trop iluzij
za vogalom rojen veter ti dahne v obraz | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Dec 19, 2014 8:20 pm | |
| Takrat ko jutro potrka na veke za orošenimi okni vztrepeta privid jantarnega molka in ponovno najdenih ključev ob skodelici bele kave zadiši po materi po njenem toplem naročju minute hitijo namnožijo se v čas ta se razpoči in zaskeli v nuji povratka veter vabi na ples v barvito razkošje zadnje doma preživete jeseni | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Dec 19, 2014 8:26 pm | |
| Ženska (cikel)
srebrna ob robu kuhaš samo zase
ko najdeš sebe hočeš proč
pozabljena zaman iščeš sonce
Srebrna
ne spiš
s tanko plastjo odmeva prekriješ spomine
samoti dodaš okus mentol bonbona
nad razdevičeno tišino peniš hudournik nočnega monologa
Ob robu
ko strasti odigrajo sklepni akord
za črno zaveso požiraš tišino
z ustnic si zgrizeš ostanke nasmeha
ob prvem svitu pometaš
odrineš se daleč za rob čistine
Kuhaš samo zase
na pogorišču zacvetiš v živo rano
besede goltaš zabadaš jih v požiralnik
sredi ničesar iščeš zavetje
odmisliš bolečino
vetru ne dovoliš da podivja v vihar
Ko najdeš sebe
trudiš se videti svet simetrijo barv krhka sosledja zrcaljenje resnice
neskončno sama brezglasno nagovarjaš obraze
med vejami platan uzreš sonce
podaš se do vrhov nekoč pozabljenih molitev
Hočeš proč
na črnem atlasu spijo zvezde
odpiraš se v krvavo krhkost maka
v neenaki igri umira raztrgana koža misli postajajo težke nepretočne
povežeš culo pod trden vozel stlačiš pohojen ego in zdesetkan trop iluzij za vogalom rojen veter ti dahne v obraz
Pozabljena
spotikaš se ob lastne vzdihe
v praznini e-pošte pestuješ domotožje
med prsti ti podrhteva orumenel list
pogled utapljaš pod gladino črk
z besed lupiš za nekaj odtenkov pretemno skorjo
v nepojmljivem begu pred samo seboj z dolgimi požirki odplakneš včeraj
zaspiš zvita v klobčič mor
Zaman iščeš sonce
okušaš z izpušnimi plini začinjena jutra
zakrčena v molk navznoter kipiš spomine
cefraš preživeto napake kupčkaš lepiš jih v poraz
za prsnico začutiš udarec lastnega krika
iz grla ti uide jecljaj
stojiš nemočno zreš na križ v njegovo ime
zgrbljena vase zakleneš besede
dan ugaša v očeh ti mrzlo zasije severnica | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Dec 19, 2014 9:16 pm | |
| Hiša ob potoku 29 - Japonka*
deklica vadi vzmik sanja o olimpijskih igrah o zmagi o zlatu resk nadobudna telovadka obsedi s kakijevo vejo v naročju staršem se zlaže sosedova Ivanka je bila bratec pritrdi njeni zgodbi res je bila Ivanka tata stopi do soseda domov se vrne otožen molčeč ne kazen boli njegov pogled | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Dec 19, 2014 9:18 pm | |
| Triptih akacija sega v nebo z bodičastimi prsti prebada škrlat in mrak potiska dan čez robove skalnih previsov na kolenih se umiva maček potem zaprede in greje ostarele kosti v ušesih brni tišina misli uhajajo nazaj prepletajo se v zven samote noč dobiva vse bolj prosojno polt izza bližnjega hriba pokuka luna in nazdravi s kozarcem srebrnine dolgi požirki lepote odplaknejo nelagodje | |
|
| |
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Dec 19, 2014 9:46 pm | |
| Lepo Lea Tako življenjske niti nizaš, super | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Dec 19, 2014 9:56 pm | |
| - Maja je napisal/a:
- Lepo Lea
Tako življenjske niti nizaš, super
Hvala, Maja :) vesela sem, da ti je všeč. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Mar 21, 2015 8:19 pm | |
| KolažObuješ si čevlje. Vezalke, dve luknji pod vrhom, zavežeš v čvrsto pentljo. Oblečeš vetrovko, zadrgo potegneš navzgor vse do brade. V režo potisnjen ključ polglasno zaškrta. Zvok vstopi v prostor, ki si ga pravkar zapustila. Februarska sapa ti postreže z zvrhanim pladnjem popoldanskega sonca. Na sosedinem sušilu plapolajo rjuhe in zrak ob neenakomernih izdihih vetra dobiva vonj po mehčalcu. Zagrizeš v strmino (sestopov ne maraš, zato ga puščaš za konec). Zgoraj iz prsnega žepa odvržeš skrbi. Napolniš si pljuča in pustiš očem, da pijejo z velikimi požirki. Daleč na zahodu sonce morju in morje soncu podarja lesket. Dvigneš fotoaparat in nekajkrat sprožiš. Mrak grizlja parobke dneva, tema pripleza iz globeli in leže prek previsov. Po stezi se med skalami dvigneš na planoto. Strmina prasketa od tišine. Noč požira markacije. Tipaje najdeš pot. Doma iz niza trenutkov sestaviš trajanje. Na dvorišču severnik premetava smetnjake. Čakaš, da boš pozdravila jutro, ki ga nad vzhodom že plete svit. (Pesem je nastala na delavnici, ki jo vodi David Bandelj. Skušala sem se približati stilu pesmi Risba – Peter Semolič.)
| |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Mar 24, 2015 1:27 pm | |
| Stena
stok razmajanega klina in krohot globin
nimaš časa za misel za jalov boj s prividi
omahneš med srhljiv kra kra kra | |
|
| |
Marcelina Odličen
Število prispevkov : 331 Localisation : Zagorje ob Savi Emploi : Upokojenka Loisirs : x Registration date : 18/11/2014
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Mar 25, 2015 2:00 pm | |
| Lepo Lea, da si se vrnila s svojim pisanjem. Nekaj novega berem KOLAŽ pa moram reči, da je prav prijetno za branje. Nanizani podatki dneva so strnjeni v prijetno zgodbo realnosti STENA pa je povsem izraz današnjega ali prejšnjih dni, ki so ti stkali novo prelomnico v tvojem življenju Imej se lepo | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Mar 25, 2015 7:35 pm | |
| - Marcelina je napisal/a:
- Lepo Lea, da si se vrnila s svojim pisanjem. Nekaj novega berem KOLAŽ pa moram reči, da je prav prijetno za branje. Nanizani podatki dneva so strnjeni v prijetno zgodbo realnosti
STENA pa je povsem izraz današnjega ali prejšnjih dni, ki so ti stkali novo prelomnico v tvojem življenju Imej se lepo Hvala, Marcelina! Upam, da sem se res vrnila Obe pesmi sta nastali na literarni delavnici, razlika je le v tem, da sem pri Kolažu sledila Semoličevemu načinu izražanja. Stena pa je nastala na vajo: kamen, žebelj in črno ptičje pero. Vsak je napisal svojo asociacijo na to. Meni se je v trenutku "pokazala" Stena. Mislim, da imaš prav, gre za podzavestno reakcijo na dogajanja v zadnjem času. Hvala, da me bereš. Verjamem, da se bom lahko spet bolj posvetila forumu in našemu druženju. Bodi lepo! In vsi, ki to berete tudi! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi | |
| |
|
| |
| Lea- moje pesmi | |
|