| Lea- moje pesmi | |
|
+11Karoll taj* latani Snowflake.* vvooodnarka zemljan Anja Matjaz Maja Ita-Ines Petja 15 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Apr 29, 2014 8:37 pm | |
| stojiš
nemočno zreš na križ v njegovo ime zgrbljena vase zakleneš besede
dan ugaša v očeh ti mrzlo zasije severnica | |
|
| |
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Maj 04, 2014 4:59 pm | |
| Lea res si pridna. Lepe pesmi. Življenjski utrinki ujeti pod tvojim peresom. Bravo | |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Maj 04, 2014 6:44 pm | |
| - Maja je napisal/a:
- Lea res si pridna. Lepe pesmi. Življenjski utrinki ujeti pod tvojim peresom. Bravo
Hvala, Maja :) | |
|
| |
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 07, 2014 6:56 pm | |
| Hvala, Vasja
tudi meni je všeč, morda prav zaradi tega, ker je tako žalostna.
Lp, Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jun 02, 2014 7:21 pm | |
| Preklop Ob razdrapani brežini se kotrljajo črepinje in voda izpira popisan list. Robinzon je nanj odložil domotožje. Tema odpira okna na sončno stran. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jun 02, 2014 7:23 pm | |
| Slow dance prosojno jutro mlakarici se zibata in tiho trkljata druga ob drugo trepetava luč lije z neba prek tolmuna drobi sončne razsevke vetrc trosi vonjave trav | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jun 04, 2014 6:57 pm | |
| Kuhaš samo zase
na pogorišču zacvetiš v živo rano besede goltaš zabadaš jih v požiralnik sredi ničesar iščeš zavetje odmisliš bolečino vetru ne dovoliš da podivja v vihar | |
|
| |
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jun 07, 2014 3:02 pm | |
| Lepo napisano Lea p.s. eno nevmesno vprašanje: v tej pesmi sem opazila, malo drugačen stil izražanja. Se motim? | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jun 07, 2014 7:40 pm | |
| - Luana je napisal/a:
- Lepo napisano Lea
p.s. eno nevmesno vprašanje: v tej pesmi sem opazila, malo drugačen stil izražanja. Se motim?
Hvala, Luana :) V bistvu se ne motiš, ne samo v zadnji pesmi, v vseh skušam biti od pesmi do pesmi drugačna. Morda so edino Hiše ob potoku tiste, ker bi rada skozi ves cikel obdržala isti stil izražanja. :) | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jun 09, 2014 1:20 pm | |
| Hiša ob potoku 27 - Dopisovanje
deklica piše pazi da so črke enako velike in strumne kot vojaki
piše o potoku šoli Tarzanu in svojem škrlatu* ki bujno cveti v odsluženem bukalu*
teta položi list ob svojega v kuverto naslovljeno na V.P. Bitola
potem čakata
mladi graničar odgovarja
sestrični piše o mestu meji avtomatu Thomson* nočni straži
in čisto na koncu
mirno spi saj jaz pazim nate in na našo domovino | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jun 18, 2014 7:40 pm | |
| Bralka
junijski dan si meša koktajl iz sapic in sončne penine latnik v odprto knjigo riše gibljivo satje svetloba s prodorno ostrino tanjša sence med platnice te vsrka svet rojen na prepihu črk* *(naslov in zadnji verz pesmi Nevina Birse) | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jun 25, 2014 1:32 pm | |
| Pod črto
takrat si zagrizla jabolku v rdeče lice ___________
zdaj je (še) šepet preglasen
in molk ti pod prsnico vtira obup
pometaš črepinje
slutnje odrivaš za robove čistine | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jun 30, 2014 8:35 pm | |
| četrt čez polnoč
sobno sonce skruni domačnost sipa ponarejen nasmeh veter vzgiba zavese odstira pogled ulica molči nad sajastimi izpuhi mežika semafor pritlikavi dimniki čemijo visoko zgoraj skoraj pod slemeni streh prostor za razpokami odcvetelih ustnic naseli brbot
izlije se v za nekaj oktav preglasen monolog
Nazadnje urejal/a lea199 Tor Jul 01, 2014 12:31 pm; skupaj popravljeno 2 krat | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jun 30, 2014 9:19 pm | |
| še en poiskus:
noč ne spi sobno sonce skruni domačnost sipa ponarejen nasmeh veter vzgiba zavese odstira pogled ulica molči nad sajastimi izpuhi mežika semafor pritlikavi dimniki čemijo visoko zgoraj skoraj pod slemeni streh prostor za razpokami odcvetelih ustnic naseli brbot
izlije se v za nekaj oktav preglasen monolog
Nazadnje urejal/a lea199 Tor Jul 01, 2014 12:32 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Snowflake.* Mojster
Število prispevkov : 633 Age : 32 Localisation : Novo mesto Emploi : študentka Loisirs : .. Registration date : 31/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 01, 2014 9:20 am | |
| - lea199 je napisal/a:
- Kuhaš samo zase
na pogorišču zacvetiš v živo rano besede goltaš zabadaš jih v požiralnik sredi ničesar iščeš zavetje odmisliš bolečino vetru ne dovoliš da podivja v vihar Wau. Temačna, žalostna, pa vendar nosi upanje. Super pišeš! | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 01, 2014 12:34 pm | |
| - Snowflake.* je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Kuhaš samo zase
na pogorišču zacvetiš v živo rano besede goltaš zabadaš jih v požiralnik sredi ničesar iščeš zavetje odmisliš bolečino vetru ne dovoliš da podivja v vihar Wau. Temačna, žalostna, pa vendar nosi upanje. Super pišeš! hvala! ta mi je kar uspela, veliko manj sem zadovoljna z zadnjima dvema, posebno zadnji, kljub dvema naslovoma še veliko manjka, a je vsega preveč. Kdo ve? | |
|
| |
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 05, 2014 11:23 pm | |
| Meni obe verziji, všečni, lepo sučeš besede, | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Jul 06, 2014 2:14 pm | |
| - Luana je napisal/a:
- Meni obe verziji, všečni, lepo sučeš besede,
Hvala, Luana :) Sama mislim, da je nekoliko boljši prvi naslov zrdaven tega pesmi še nekaj manjka, ščepec začimb :) morda bi morala pisati, kot da ženska vse to vidi, opazuje (jaz, ti ali ona) bom skušala kaj popraviti :) | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Jul 06, 2014 2:51 pm | |
| Ob robu
ko strasti odigrajo sklepni akord
za črno zaveso goltaš tišino
z ustnic si zgrizeš ostanke nasmeha
ob prvem svitu pometaš
odrineš se daleč za rob čistine | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Jul 13, 2014 9:20 pm | |
| Hiša ob potoku - Tavelika pohabljen piščanec frfota ob prevrnjenem kolesu mali tarna nisem kriv to neumno pišče deklica bi najraje sedla k bratu in zajokala zvečer se vrne mama o moj Bog saj sem vedela vedno kakšno skuhata kazalec uperi v deklico ti bi morala imeti pamet ti si velika otrok se izmuzne v hlev zleze v jasli s prsti gre teličku skozi mehko dlako | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Jul 13, 2014 9:22 pm | |
| Živ obup, tu se ne da ničesar oblikovati. Mi kdo lahko pomaga?
Hvala!
Lea | |
|
| |
Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jul 14, 2014 7:15 am | |
| - Ita-Ines je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Živ obup, tu se ne da ničesar oblikovati.
Mi kdo lahko pomaga?
Hvala!
Lea sem zbrisala oblikovanje, vendar je treba razmake ročno popraviti, drugače ne gre. Hvala! Žal, ni tako preprosto urediti razmike ... no, naj bolje ražložim. Ko uredim razmike in oblikujem naslov odebeljeno in dialoge v poševno, se mi kitice razdelijo v normalne in poševne. Verzi so ločeni. Ko hočem popraviti, ne morem, ker v odprti objavi ni tega razmika. Seveda lahko brišem oblikovanje in delam po istem postopku v nedogled. Torej brisat oblikovanje zmorem, urediti objave ne. Rada bi imela pesem, kot sem si jo zamislila. Link, kako naj bi izgledala: http://www.pesem.si/a/objava/prikaz/96476/hisa_ob_potoku_28_-_tavelikaMorda še to, sama nisem ničesar spreminjala, brskalnik že dolgo uporabljam isti Chrome. Težave se pojavljajo od pred kratkim, no, od takrat, ko sem ti zadnjič pisala. Z brisanjem oblikovanja gre, če je pesem preprosta. lp, Lea p.s. zelo rada bi pesem objavila tudi v ciklu, a je brez veze, tudi oblika ima svojo funkcijo | |
|
| |
Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jul 14, 2014 8:32 am | |
| razumen nevšečnosti, bom sama poskusila da vidim kaj se zgodi ko dam copy/pase tvojo poezijo iz tam sem: Hiša ob potoku 28 - Tavelika
pohabljen piščanec frfota ob prevrnjenem kolesu mali tarna nisem kriv to neumno pišče deklica bi najraje sedla k bratu in zajokala zvečer se vrne mama o moj Bog saj sem vedela vedno kakšno skuhata kazalec uperi v deklico ti bi morala imeti pamet ti si velika otrok se izmuzne v hlev zleze v jasli s prsti gre teličku skozi mehko dlako [size] [/size] | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi | |
| |
|
| |
| Lea- moje pesmi | |
|