| Glasovanje - izbor pesmi za projekt "Poezija na platnu" | |
|
|
Glasujem za pesem št: | 1 | | 14% | [ 3 ] | 2 | | 14% | [ 3 ] | 3 | | 0% | [ 0 ] | 4 | | 14% | [ 3 ] | 5 | | 9% | [ 2 ] | 6 | | 9% | [ 2 ] | 7 | | 14% | [ 3 ] | 8 | | 5% | [ 1 ] | 9 | | 5% | [ 1 ] | 10 | | 5% | [ 1 ] | 11 | | 0% | [ 0 ] | 12 | | 14% | [ 3 ] |
| Skupaj glasov : 22 | | Poll closed |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Glasovanje - izbor pesmi za projekt "Poezija na platnu" Čet Sep 01, 2011 5:48 pm | |
| 1. MARJETICA
Sramežljivo je dvignila glavo drobna krhka marjetica svoj obraz je obrnila soncu hrepeneče po njegovi ljubezni ob dotiku tople sape zaupljivo razprla nežne latice razgalila je svojo bit se prepustila na milost širnemu svetu
2.Vzorčki med oblaki
Iz omare sem nabrala cunje in jih zrezala v šahovska polja, ker sem iskala ure premišljevanja, s kakšne preproge so moji dnevi. Skicirala sem vzorčke med oblake in jih vračala na parket, kjer na kolenih dolge ure šivam.
3. V barvi sonca
Na sredino dnevne sobe sem narisala otok in vanj postavila ovalno mizo, in stole, namesto ležalnikov v senčki borovcev. Naokoli je morje, a samo jaz vem zanj, ker domači bi takoj našli kakšen vzrok, da preveč razsipam s časom, ampak - sem prihajam namakat misli. V barvi vode sem prebarvala strop. V barvi sonca sem v desni kot nalepila krog iz flisa. Umetne žarke moramo redno plačevati, da se izognemo mrku. Stene sem okrasila z vezenimi slikami, z gozdnimi obronki, z jasami, s potočki, vse s pogledom na hribe in planine, če mi je to premalo stopim k spalničnemu oknu in že je pred menoj sadovnjak, ki skriva tišino in četudi ima gole veje slišim šelestenje.
4. Gledati v sonce, dvojina.
Večer je.
Hodim sama.
Globoko v meni se razrašča želja imeti nekoga ob sebi. Preprosto za hojo vštric. Za klepet ali molk. Počitek tu pa tam.
Tako je, vem, ali pa se mi samo zdi, znosneje čutiti hlad porajajočega se mraka.
Prisluhnila bi večernemu vetru.
Videla, kako razbarvane trave temno usihajo v noč.
Po tem, ko bi skupaj bi gledala sonce.
5. Breza
vitka postava bleda polt ovita v zeleno tančico ob pokopališču nema stojiš
luna se ti zapleta v lase
boža te
tiho govori sprašuje
si duša veliko prezgodaj umrlega dekleta
6. Triplet upanja
staro stopnišče trudno pod koraki zre v sončno jutro
7. Uglašenost
valovi in se preliva vase zagledana reka nacis
mehko .. . pada .. . pada
tišina zašumi
v preglasnem občudovanju začetkov se dvigne v prekipevajoč izbruh
8. Haiku pentlja
pri treh pod ničlo v oranžno beli kontrast žare kakiji
žare kakiji s krhke veje japonke* vabi črni kos
vabi črni kos svojo lačno družino na zajtrk bogov
na zajtrk bogov led polnega okusa pika ptičji zbor
pika ptičji zbor v pozabljene sadove pri treh pod ničlo
japonka* - star izraz za kaki
9. "Modre ptice"
Škrlatni trenutek veselja oranžno obarva poslednji večer
kakor rdeče jabolko zamisli veselo poskakuje po cvetočih travnikih
sivega uma
kjer ta evforično išče sinjemodro nebo
pod katerim letijo jate ptičjih ostankov
saj jim črne misli krojijo vsakdan.
10. "In...
V drobcu pričakovanj nad bodočnostjo
pluje zla slutnja kakor milni mehur
v notranjosti zadržuje sledi ožganih čustev
prenesenih iz roda v rod.
11. "Igra moči"
Lačne in utrujene ustnice prebirajo obrok strasti
Utrujeni pesnik
upehano išče poslednje upanje v
izdihu nezavedne krutosti
ker ta briše sled železnega trenutka.
12. Kjer beseda...
Kaj lahko podarim svetu tam zunaj?
misel veselje žalost razočaranje krik jok razigranost
ponudim: lepo besedo
toplo misel nežen nasmeh
nastavim ramo naj se žalostni zjoče
podam roko popotnik naj mi sledi
nasmejim dete nič več osamljeno ne bo
ker beseda je zlata vredna...
Nazadnje urejal/a Ita-Ines Sob Sep 10, 2011 6:48 am; skupaj popravljeno 3 krat | |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Glasovanje - izbor pesmi za projekt "Poezija na platnu" Čet Sep 01, 2011 6:23 pm | |
| Opravila sem svojo dolžnost:) | |
|
| |
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| Naslov sporočila: Re: Glasovanje - izbor pesmi za projekt "Poezija na platnu" Pet Sep 02, 2011 7:23 pm | |
| Lepe pesmi, kar težko sem se odločila samo za eno. | |
|
| |
Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| |
| |
Eva Moderator
Število prispevkov : 752 Age : 39 Registration date : 22/05/2007
| |
| |
Infinity Začetnik
Število prispevkov : 38 Localisation : dolenjska Emploi : aaa Loisirs : aaa Registration date : 26/01/2008
| Naslov sporočila: Re: Glasovanje - izbor pesmi za projekt "Poezija na platnu" Sre Sep 14, 2011 11:08 am | |
| Sem glasovala :) pa da vidimo rezultate... kdaj bo razglasitev? | |
|
| |
Ita-Ines Moderator
| |
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Glasovanje - izbor pesmi za projekt "Poezija na platnu" Sre Sep 14, 2011 2:34 pm | |
| | |
|
| |
latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
| Naslov sporočila: Re: Glasovanje - izbor pesmi za projekt "Poezija na platnu" Sre Sep 14, 2011 4:20 pm | |
| Tudi jaz se strinjam. | |
|
| |
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Glasovanje - izbor pesmi za projekt "Poezija na platnu" Sre Sep 14, 2011 5:36 pm | |
| | |
|
| |
Ita-Ines Moderator
| Naslov sporočila: Re: Glasovanje - izbor pesmi za projekt "Poezija na platnu" Pon Sep 19, 2011 8:22 am | |
| V finalu imamo 5 pesmi z enakim številom točk. Postavila bom še drugi krog glasovanja in bomomo med temi izbrali 3 ali pa 4 pesmi, odvisno od tega koliko bo nas risarjev in fotkarjev upam, da kmalu zvem | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Glasovanje - izbor pesmi za projekt "Poezija na platnu" | |
| |
|
| |
| Glasovanje - izbor pesmi za projekt "Poezija na platnu" | |
|