Nazadnje urejal/a Tihi-Don Pon Maj 06, 2013 12:57 pm; skupaj popravljeno 8 krat
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Pet Avg 19, 2011 5:55 am
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Pet Avg 19, 2011 8:32 am
Vrtnica je napisal/a:
Hvala za kratko a zgovorno pohvalo!
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Pet Avg 19, 2011 8:46 am
Nicos - Secret Love
Poslednji metuljev polet
Prelep metulj, ki se je z menoj rodil, nekoč je krila svoja mavrična razpel zaželel si, da svojo srečo bi odkril, naivno v ta naš svet grozljivi odletel.
Nikoli ni sladkosti cvetja sreče pil, saj vihar življenja ga s seboj je vzel, pohabljenega v pušči mrtvih duš pustil, brez vsake možnosti, da spet bi poletel.
Tam nesrečnik gluhim na pomoč je vpil ter slepim o lepoti svojih kril je pel, zaman k brezdušnim ude svoje strte vil in nad usodo svojo kruto končno onemel.
Je razočaran se v temo podzemlja skril, zagrenjen in strt, nem, utrujen, otopel z nasmeškom iz svojega telesa se izvil in med zvezde - svoje brate iskat šel!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Sob Avg 18, 2012 8:25 am; skupaj popravljeno 6 krat
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Sob Avg 20, 2011 7:34 pm
dobra, samo, če sem lahko predrzna bi jaz imela to pesem brez zadnje kitice, ker mi pusti grenak priukus na globoke besede prvih treh kitic. Ampak spet, to je moje mnenje saj gledam na pesem drugače kot avtor.
Res je
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Sob Avg 20, 2011 7:35 pm
A Spring Day Story
Izkušnja
Deset korakov v strmino pričara v prsi bolečino, ki ta svet v temo utrne da v brezčasje se obrne.
Potem se zbudiš na tleh! Nato ti uide temen smeh, ves zmeden, saj si stal! Kako si le stoje zaspal?
Smrt je lepa - se zaveš! Utopiš se v nič in greš! Nobene strašne bolečine, zbogom, vse enkrat mine!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Sob Avg 18, 2012 8:26 am; skupaj popravljeno 4 krat
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Sob Avg 20, 2011 7:42 pm
Maja je napisal/a:
dobra, samo, če sem lahko predrzna bi jaz imela to pesem brez zadnje kitice, ker mi pusti grenak priukus na globoke besede prvih treh kitic. Ampak spet, to je moje mnenje saj gledam na pesem drugače kot avtor.
Res je
Ideja ni slaba! Tudi sam sem razmišljal o tem, no, dejansko sem se svojega nesrečnega življenja navadil in mi je v bistvu vseeno, kaj se dogaja z menoj, zato sem jo pustil! Bova pa to predebatirala na zasebna sporočila - ti začneš! Sem pa pesem pregledal in našel še eno napako v tretji kitici in jo popravil! Ponavljale so se besede rime iz druge kitice, ne vem kako sem to sploh spregledal, sem jo pa napisal na dah in verjetno prav zato! Zdaj pa debata!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Sob Avg 20, 2011 8:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Sob Avg 20, 2011 7:44 pm
Citiram :
Izkušnja
Deset korakov v strmino pričara v prsi bolečino, ki ta svet v temo utrne da v brezčasje se obrne.
Potem se zbudiš na tleh! Nato ti uide temen smeh, ves zmeden, saj si stal! Kako si le stoje zaspal?
Smrt je lepa - se zaveš! utopiš se v nič in greš! Nobene strašne bolečine, zbogom, vse enkrat mine!
Vasja Belšak
Res je: Vse enkrat mine
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Sob Avg 20, 2011 8:56 pm
Vrtnica je napisal/a:
Citiram :
Izkušnja
Smrt je lepa - se zaveš! utopiš se v nič in greš! Nobene strašne bolečine, zbogom, vse enkrat mine!
Vasja Belšak
Res je: Vse enkrat mine
Lepa , res vse mine
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Ned Avg 21, 2011 7:46 am
Brezčasna ljubezen
Ko ti bom na hitro v nebo ušel, nikar ne joči za menoj v slovo! Sladek spomin s seboj bom vzel, ljuba moja, ko bom odšel tako!
Nenehno bom ob tebi, srce moje, pomagal bom, ko bo preveč hudo, rahlo ustnice poljubljal tvoje, nežno pobožal ti utrujeno roko!
Ko pridem k tebi, boš začutila ljubek vetrič, ki ti lice boža, kot da ti prek rame teče svila, dotik nebes, da naježi se koža!
Začutila iskro boš, ki preskoči, ko dvoje src v ljubezni zagori, da ju nikoli nihče več ne loči, do poslednjega diha njunih dni!
Tedaj naj ljubezen moja izvabi na lica tvoja sladki ti nasmeh, trenutek, ko človek se spozabi, spomni se smeje na sladki greh!
Potem izveš, da nisva izgubila prav nič, saj objameva se spet! Tam preko se bova spet ljubila zapletena v ljubezenski zaplet!
Nikar ne toči solz, moja ljuba, saj čisto nič sedaj končano ni! Počitek do naslednjega poljuba sva vzela, za malo kratkih dni!
Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Sob Avg 18, 2012 8:31 am; skupaj popravljeno 3 krat
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Avg 23, 2011 8:57 am
Ernesto Cortazar - It's impossible
Pesem zlomljenih duš
Pospravljam zadnji kovček lastnih zmot in s svoje otemnele sence brišem prah, prihaja tisti čas, ko treba bo od tod, z veseljem grem, resnično ni me strah!
Moj ljubi Bog, le česa bi lahko se bal? Za to življenje nimam več nobene volje, peklenske muke svoje sem kar tu prestal in kamorkoli grem, lahko je samo bolje!
Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Sob Avg 18, 2012 8:31 am; skupaj popravljeno 2 krat
Luana Veteran
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Avg 23, 2011 7:04 pm
Citiram :
Pesem zlomljenih duš
Vasja Belšak
Pohvala za izbore glasbe
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Avg 23, 2011 7:17 pm
Vrtnica je napisal/a:
Citiram :
Pesem zlomljenih duš
Vasja Belšak
Pohvala za izbore glasbe
Hvala za pohvale Vrtnica - vsekakor si pa prva, ki je pohvalila moj izbor glasbe!
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Sre Avg 24, 2011 5:53 am
Frank Duval - Touch my Soul
Hrepenenje
Med zvezde - tja v večnost - me nese misel nocoj, da mi s tabo je biti ... ej ... to bil bi čaroben opoj! Bi v svilnato mrežo ljubezni vse zvezde vkovala in trdno zapletena vanjo ljubezni vse čute predala!
Si s poljubi bisere grenke pila - iz večno vlažnih oči, z njimi vso temo grozljivo umila - nepozabljenih dni! V svilnato mrežo ljubezni izpela bi - pozabljene sanje, pela do dne, ko spet brez strahu bi verjela le vanje!
Vasja Belšak in Majda Grabnar
Pesem je nastala tako, da mi je internetna prijateljica Majda poslala prvi dve vrstici te pesmi in predlagala, da pesem dokončam, kar sem z veseljem storil. Je lep primer, kako lahko nove tehnologije povežejo ljudi in tako postopoma prinesejo s seboj v ta nori svet tudi nekaj lepega!