Nazadnje urejal/a Tihi-Don Sob Feb 18, 2012 5:30 pm; skupaj popravljeno 5 krat
latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Sob Avg 06, 2011 10:52 am
Toliko občutkov, bolečine, bremen ...
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Sob Avg 06, 2011 11:35 am
latani je napisal/a:
Toliko občutkov, bolečine, bremen ...
... in vendar se da tudi tako živeti, sicer osamljeno pa vseeno polno življenje, dokler si povsem preokupiran s svetom, ki te obkroža! Problemi nastopijo, ko se stemni in ostaneš sam s svojo notranjostjo in žalostnimi spomini!
Hvala za prelep komentar!
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Ned Avg 07, 2011 12:12 pm
ERNESTO CORTAZAR - Winter emotions
Padaj beli sneg
Padaj beli sneg v modrino, prekrij vso mojo bolečino, zamrzni čute razdrobljene, padaj ter prekrij še mene!
Siplji ljubko smrt ledeno, zakrij v led srce ognjeno, up zadnji pod odejo skrij in vse, kar še boli, ubij!
Padaj smrt - odeta v belo, zaključi svoje dobro delo, prekrij vso mojo bolečino, padaj beli sneg v modrino!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Sob Feb 18, 2012 8:06 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Zahvala! Pon Avg 08, 2011 2:31 pm
Zahvaljujem se Snežinki in Latani za lepe komentarje in pohvale mojih pesmi! No, moram povedati, da je tudi obisk na njunih straneh bil lepo doživetje!
Vasja
Tihi-Don Mojster
dobrodošel med nami (čeprav malo pozno), veselim se branja tvojih del, čeprav moram priznati, da vsakič upam, da bo naslednja bolj vesela - res oprosti ampak sem večni optimist in romantik. A ne glede na mene veselo ustvarjaj, to res dobro delaš.
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
dobrodošel med nami (čeprav malo pozno), veselim se branja tvojih del, čeprav moram priznati, da vsakič upam, da bo naslednja bolj vesela - res oprosti ampak sem večni optimist in romantik. A ne glede na mene veselo ustvarjaj, to res dobro delaš.
Hm, Maja, z veseljem je pri meni bolj težko - vseeno sem bil premlad, ko so ubili otroka v meni na najbolj surov način! Dejansko so mi vso mojo sedanjo otožnost in žalost dobesedno s pestmi zabili v podzavest! To, kar sem tu opisal je nekaj drobnih kamenčkov z obale neskončnega morja! Tisti, ki me poznajo osebno, vedo, da sem večji del življenja preživel, kot tih, resen in odgovoren človek, ki se le redkokdaj nasmeje. Lahko bi rekel, da sem z eno nogo vedno pripravljen na umik in z enim očesom vedno pazim na vsako malenkost okoli sebe. Temu lahko rečeš tudi večna pripravljenost na neljuba presenečenja! Včasih sem cinik, predvsem tedaj, ko naletim na ljudi, ki s svojo neodgovornostjo in površnostjo trosijo okoli sebe sebičnost, ali kaj podobnega. No, tebi na ljubo se bom potrudil objaviti tudi kaj bolj veselega, ali pa bolje povedano hudomušnega, pa še to bo verjetno s prizvokom poroga. Vsekakor hvala za pohvalo in verjemi, vedno bom ostal sebi zvest, ker se preprosto ne znam sprenevedati. V tem oziru nisem nikoli odrasel. Vsekakor pa ne znam pisati ( Vsaj dobro ne! ) nekaj, kar ne pride iz mojega srca ... Če pa te zanima še kaj pa vprašaj, zanesljivo ne grizem - sploh ne pesnikov, ker so vest družbe, če se zavedajo svojega pravega poslanstva ...
Lep pozdrav Vasja
Tihi-Don Mojster
Tihi Don lepo, pa v karkoli že je tvoje ovito. Morda so res otroka v tebi umorili, a izbira naših je src, kaj iz tega bomo razvili, posejali, posadili in rodili. Medtem pa, ko stopaš po "ulicah temačnih", ti pošiljam na tvojo pot, ljubeče lučke dih, da se sence težke vse razbeže.
Tihi-Don Mojster
Tihi Don lepo, pa v karkoli že je tvoje ovito. Morda so res otroka v tebi umorili, a izbira naših je src, kaj iz tega bomo razvili, posejali, posadili in rodili. Medtem pa, ko stopaš po "ulicah temačnih", ti pošiljam na tvojo pot, ljubeče lučke dih, da se sence težke vse razbeže.
Hvala za lep komentar, Latani, no, so stvari, ki jih niti stroka ne more rešiti, čeprav marsikaj znajo. Verjemi, da sem poskusil vse, da bi se tega rešil pa je preprosto pregloboko zakopano vame! Bil sem namreč mali posebnež z zelo občutljivo dušo že kot rosno mlad otrok! Prve spomine imam iz obdobja dveh let in pol, od treh in pol dalje pa, žal, pomnim vsak dan posebej! Mislim, da sem sedaj končno odložil del teh bremen s pesmimi, ki opisujejo moje življenje v otroštvu in malo kasneje! Na nek čuden način mi je le malo lažje! No, življenje vztrajno skrbi, da mi osebnih nesreč ne zmanjka in mi nalaga vedno nove in nove. Na srečo sem tega že tako navajen, da se ne razburjam pretirano! Navsezadnje mi je ostalo že tako malo časa, da je vsako razburjanje postalo potrata življenja! Zahvaljujem pa se za vsako podporo in razumevanje, dobro misel in topel stisk roke - to so trenutki življenja, ko za trenutek pozabiš na nesrečno življenje in že to je nekaj osvežujočega ...
Tihi-Don Mojster
Notranjost moja zdaj polagoma izginja, končno vaši obrazi izhlapevajo v zrak, samo grozljiva senca me sedaj spominja na vse, ki potonili ste v pozabe mrak! Vaše laži ostudne dobri čas razblinja, izpraznjen stopam - na poslednji vlak, da odpelje me skozi prostranstva sinja tja, kjer resnico čuva mavrični oblak!
Zdaj naivna upanja poslednja zasipava, razuma zdravega strašen vihar peščeni, da se lahko v oči naselila bo puščava, zasut v pesek bo poslednji gaj zeleni! Ko bo s sipinami prekrila se planjava, oaze zadnje utonile v pesek ta rumeni, tedaj mi iz tega pekla duša bo sanjava odhitela v smrt ter njen objem ledeni!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Sob Feb 18, 2012 8:11 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Avg 09, 2011 6:57 am
Tihi-Don je napisal/a:
Vrtnica je napisal/a:
Nasmejala ob tvoji stvaritvi Vasja.
Me iskreno veseli Vrtnica!
Ti si mene nasmejal, jaz tebe a ni to spodbujajoče. Oprosti ker se bom le za delček sekunde ustavila ob tvojih komentarjih, ni v moji domeni da bi nepovabljena vstopala v pogovore kjer sama ne sodelujem. Rada bi dodala puzzlo v mozaik tvojega življenja. Kjerkoli si in kod koli te bo vodila pot, vedi; še je dobrih ljudi! Verjamem, da so izkušnje v tvoji rani mladosti izklesale ostrine, da je zob časa prelival pelin na rane! če ti ob pisanju pesmi duša cveti, piši! Naj bodo žalostne ali vesele, s strupom prelite ali brez. Ko se tvoja hrasta omehča, odpade, brazgotine sled se bo še opazila, bolečnina ne bo tako ostra in ugonobljujoča. Ostani zvest sebi in odpri okno, videl boš; sonce sije na vsa srca sveta. Pošiljam ti morske pozdrave s spremstvom burje
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Avg 09, 2011 7:14 am
Vasja hvala za duhovito pesem
vsak nosi svoj križ a le redki upajo o tem spregovoriti. Zelo pogumen si! Hvala, da drobtinice svoje duše deliš z nami. Hvala za zaupanje.
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Avg 09, 2011 9:40 am
Maja je napisal/a:
Vasja hvala za duhovito pesem
vsak nosi svoj križ a le redki upajo o tem spregovoriti. Zelo pogumen si! Hvala, da drobtinice svoje duše deliš z nami. Hvala za zaupanje.
He, he, Maja, poguma se mi pa res nikoli ni manjkalo! Ta lastnost me je ohranila pri življenju in me enkrat skoraj ubila! Hm, pravkar premišljujem, da celo trikrat!
Lep pozdrav Vasja
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Sob Avg 27, 2011 1:07 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Avg 09, 2011 9:41 am
Vrtnica je napisal/a:
Tihi-Don je napisal/a:
Vrtnica je napisal/a:
Nasmejala ob tvoji stvaritvi Vasja.
Me iskreno veseli Vrtnica!
Ti si mene nasmejal, jaz tebe a ni to spodbujajoče. Oprosti ker se bom le za delček sekunde ustavila ob tvojih komentarjih, ni v moji domeni da bi nepovabljena vstopala v pogovore kjer sama ne sodelujem. Rada bi dodala puzzlo v mozaik tvojega življenja. Kjerkoli si in kod koli te bo vodila pot, vedi; še je dobrih ljudi! Verjamem, da so izkušnje v tvoji rani mladosti izklesale ostrine, da je zob časa prelival pelin na rane! če ti ob pisanju pesmi duša cveti, piši! Naj bodo žalostne ali vesele, s strupom prelite ali brez. Ko se tvoja hrasta omehča, odpade, brazgotine sled se bo še opazila, bolečnina ne bo tako ostra in ugonobljujoča. Ostani zvest sebi in odpri okno, videl boš; sonce sije na vsa srca sveta. Pošiljam ti morske pozdrave s spremstvom burje