Le redkokdaj vidijo človeške oči, kar se v kresni je noči zgodilo, da skozi oblake ter meglice noči je milijone se zvezdic spustilo. In kadar jim Stvarnik to dopusti, do koder bo seglo očesa slepilo, v dremavem gozdu se vse zablešči, kar nam bo lep spomin zapustilo.
Vsako noč, ko gozd mrak prekrije, zvezdice v temi radostno rajajo, raj se začne, ko sonce se skrije, zelo tih, prav nič ne razsajajo. Gozd spremenijo v svet čarovnije, tam nam lepoto Zemlje razdajajo, da bi malce pozabili na hudobije ki sleherni dan tu nas obdajajo.
Vasja Belšak
Na kresno noč leta 2011 se je v gozdovih okoli mojega doma pojavilo milijone kresnic in nočni gozd je bil nekaj noči dobesedno razsvetljen od njih!
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Sob Avg 18, 2012 8:37 am; skupaj popravljeno 2 krat
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Čet Avg 25, 2011 9:16 am
Frank Duval - On the wing
Tajkunski nasveti
Raje ne hodite po mojih poteh ljudje, če imate malo preveč občutljive duše! Tako kot meni vam bo odpovedalo srce, tu sredi norosti zla in moralne suše!
Raje miže hodite preko trupelc otrok, čeravno so še vedno pod nogami ovira, ter ne glejte ubogih iztegnjenih rok, saj tu je naravno - da tako se umira!
Kot "dama", ki slovenski UNICEF vodi, brezvestno polnite svoj bančni račun, sestradane ljudi pa prepustite usodi, saj se tako ve, kako postaneš tajkun!
Bodite pomembni, imejte goro denarja, z izobiljem svojim pokažite, kdo ste, norčujte se iz duše - ki kaj podarja, pozabite, da vi ste povzročili gorje!
Res tu ni izbire! Ta svet je pač tak! Tukaj se le potiskane papirčke zbira, kdor to početi noče - je pravi bedak, vreden tega, da ga nori svet prezira!
Tu sredi norosti zla in moralne suše tako kot meni vam bo odpovedalo srce, če imate malo preveč občutljive duše, zato po mojih poteh ne hodite ljudje!
Vasja Belšak
( Upam, da bo "dami" nekoč srce zraslo vsaj toliko, da se bo od sramu obesila! )
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Sob Avg 18, 2012 8:42 am; skupaj popravljeno 3 krat
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Sob Avg 27, 2011 4:56 pm
Najlepša hvala, Latani, za lep komentar in pohvalo!
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Sob Avg 27, 2011 5:08 pm
Vsaka medalja ima vedno dve plati... tako je z vsem ostalim....
najbolje se ozret na tisto svetlo, sončno, svetlikajočo, bleščečo, zlato... ta druga je zgolj za popestritev, sprožitev adrenalina
si Vasja
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Sob Avg 27, 2011 9:38 pm
Vrtnica je napisal/a:
Vsaka medalja ima vedno dve plati... tako je z vsem ostalim....
najbolje se ozret na tisto svetlo, sončno, svetlikajočo, bleščečo, zlato... ta druga je zgolj za popestritev, sprožitev adrenalina
si Vasja
Hvala, Vrtnica za vse tvoje lepe in smiselne komentarje polne optimizma, ter tudi za pohvale mojih že "malce" zastarelih pesmi, predvsem pa veliko preveč žalostnih in realnih odslikav sveta, ki ga, kot je videti, samo jaz vidim! Tudi ti si
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Ned Avg 28, 2011 8:56 am
John Sokoloff - Karen's smile
Zombi
Lahko mi verjamete na besedo ljudje, jaz sem zombi, čeravno še ne smrdim! Že otroku mi je nek idiot ubil srce in od takrat dalje brez njega živim!
Potem neka plemenska jahalna kobila, ki jo je sam Lucifer na svet poslal, mi je še moje zaupanje v svet ubila, verjemite, da packi še danes ni žal!
Trop hudičevih učencev je mimogrede še mojo zdravo pamet k vragu poslal! Da je občutno večje vsakdanje gorje, mi nek lump ne dovoli, da bi zaspal!
Po zablodelem svetu tiho hodim zdaj na mračnih poteh usojene temne noči, čakam, da Stvarnik pokliče me v raj, končno odreši mojo dušo otožno laži!
Vasja Belšak
Hvala za pohvalo, Maja! Res te nekaj časa že pogrešam! Sem že mislil, da si se šla vpisat med muze! Bi te takoj za svojo vzel, he, he!!
Lep pozdrav Vasja
matejkrevs Odličen
Število prispevkov : 225 Localisation : Neverland Emploi : Boheme Loisirs : s.p. Registration date : 03/05/2009
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Pet Sep 02, 2011 7:19 pm
Ugašanje.
Moj svet sivina je prekrila, je ugasnil mesec moj sanjavi svetlobo sonca tema je ubila luči nikjer, niti v daljavi!
So zajete vse solze prelite, v goste mreže temnega sveta, bleščeče in v meglo zavite, ne kažejo prestanega gorja!
Le zvon še kliče iz daljine in kaže pot iz sivega sveta: "Le sem iz grozne te sivine tja, kjer ni ne solz ne zla!"
mislim, da je ta ena bolših, če ne najboljša, predvsem zato, ker je krajši verz 9-10 zlogov, ker v njej ne uporabljaš vulgarnih besed in ker je brez prave zgodbe, in je s tem bližja čisti liriki.
Sam pa bi verz še skrajšal primer:
Že uničuje tema življenje sivo moje; ni luči, ne odseva- zdaj le o megli pojem.
Nazadnje urejal/a matejkrevs Pet Sep 02, 2011 8:19 pm; skupaj popravljeno 4 krat
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Pet Sep 02, 2011 7:37 pm
Tihi-Don je napisal/a:
Hvala za pohvalo, Maja! Res te nekaj časa že pogrešam! Sem že mislil, da si se šla vpisat med muze! Bi te takoj za svojo vzel, he, he!!
Lep pozdrav Vasja
Sem muza svojemu nečaku, ki se je naučil kako iz ust vzeti hrano in jo z natančnim metom spravit teti v naročje
Meni idej in navdiha zlepa ne zmanjka, sem se pa v zadnjem času nekaj zamerila Času, ki neusmiljeno beži mimo mene.
Pridno ustvarjaj oziroma postrezi nam iz svoje zakladnice že napisanih pesmi.
Prijeten, vesel večer, Maja
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Pet Sep 02, 2011 7:44 pm