Kdo je z nami Trenutno forum pregleduje 7 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 7 gostov Noben Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 318 , dne Sre Okt 16, 2024 7:55 pm
Koščki zdrobljenega srca
Avtor Sporočilo Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Tor Okt 29, 2013 1:02 pm VIDEO
Michel Pépé - Le Lac des AngesBela krizantema Prišla boš in vrgla v vodo belo krizantemo tistemu človeku, ki si poslala ga na pot v nebo! Prišla boš in tam boš stala, s temo v duši, vsa žalostna cvet smrti boš na pot poslala! Prišla boš in prižgala svečo z zanko v grlu, ker nekomu, ki te je ljubil, si ukradla srečo! Prišla boš, vest te bo prignala, s krivdo v očeh, da skrušena, s solzami v duši, zmoto boš priznala! Prišla boš s spoznanjem v očeh, z izkušnjo grenko, a kdor tam spi ne ve čemu si vzela mu nasmeh! O, prišla boš z ugaslimi očmi, a bela krizantema ljubezni lačnim ne povrne več življenja - ne laži! Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Čet Okt 31, 2013 9:50 pm; skupaj popravljeno 3 krat
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Okt 30, 2013 6:20 pm VIDEO
Mike Rowland - Serenade Spev ženski notranji lepoti Zelo lepa si - s srebrnino v laseh in kadar zaskrbljen je tvoj nasmeh, lepe so gubice na tvoji nežni koži, iskre v očeh, ko se nasmehneš roži! Ne more čas zakriti tvoje duše žar, ne vzeti tvoje notranje lepote čar in srebrnina - tvojega srca zaklad, kar prosi - da še bolj imam te rad! Lepa si, ko gledam ti zgarane roke, tiste, ki so prale, hranile otroke, lepa - čeprav mladost je odcvetela in lica so - pod težo let zbledela! Ne more čas izbrisati lepote tvoje, ne srca, ki vedno iz poštenja poje, ne more izničiti tvojih darov srca, niti duše tvoje, ki darilo je neba! Lepa si, ker stas so leta ukrivila, čeravno malo več na teži si dobila, čeprav ti dojke niso vzorno čvrste in je revma ukrivila spretne prste! Nič vzeti ti kraljice čast ne more, vsaj tebi ne, ki premikala si gore, zmogla poleg vsega ljubezni oceane, ljubezni ženske - od nebes poslane! Lepa si - čeprav vse to - so sanje! Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Čet Okt 31, 2013 9:51 pm; skupaj popravljeno 1 krat
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295Age : 72Localisation : Nova GoricaEmploi : :)Loisirs : :)Registration date : 23/02/2009 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Okt 30, 2013 8:25 pm Dve lepi pesmi, čestitam, Vasja :)
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Čet Okt 31, 2013 8:18 pm lea199 je napisal/a: Dve lepi pesmi, čestitam, Vasja :) Kateri dve od treh, Lea?
Šalim se!
Hvala za pohvalo in obisk!
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Čet Okt 31, 2013 8:38 pm VIDEO
Beethoven - Claro de Luna
Pojdi Pojdi iskat zvezdo svojo, mene pusti samega v temi, išči v svetu srečo tvojo, pozabi moje objokane oči! Pojdi ljubezni luč iskat, tja - kjer jo sigurno ni, pojdi življenje se igrat iz moje teme v svet noči! Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Čet Okt 31, 2013 8:39 pm; skupaj popravljeno 1 krat
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295Age : 72Localisation : Nova GoricaEmploi : :)Loisirs : :)Registration date : 23/02/2009 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Čet Okt 31, 2013 8:39 pm Tihi-Don je napisal/a: lea199 je napisal/a: Dve lepi pesmi, čestitam, Vasja :) Kateri dve od treh, Lea?
Šalim se!
Hvala za pohvalo in obisk!
hahaha, Vasja, dodajam še Poetu z rdečim noskom, ki sem ga spregledala, sedaj hvalim tri :)
Lp, Lea
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295Age : 72Localisation : Nova GoricaEmploi : :)Loisirs : :)Registration date : 23/02/2009 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Čet Okt 31, 2013 8:40 pm Pa še četrta pohvala: Pojdi Lp, :)
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Nov 13, 2013 8:31 pm Hvala za vse pohvale Lea!
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Nov 13, 2013 8:38 pm VIDEO
Enrico Toselli - Serenade Op. 6
Nočno premišljevanje Kako naj vzamem v roke mladost in ti ukradem - cvet življenja, odpeljem te očarano - čez most na steze nežnosti in poželenja? Zavedam se, kako je kratek čas, ko bom poljubljal lepo ti telo, nežno božal z roko - vitki pas, risal s prstom na prsi ti nebo! *** Ponosen sem, ker si me izbrala, tvoje čare mi ponudila v dlani, mi mladost in dar srca predala, spet priklicala mi željo v oči! Mika me - da bi v naročje vzel, vso tiho lepoto tvojega telesa, poljubil vrat - nežno te objel, šel v noč s teboj iskat nebesa! Poljubil bi - vsak košček kože, v dlani preljube prsi ti zajel, božal ljubo nežnost tvoje rože, in lepoto tvojo v večnost vzel! *** Strezni razum nesrečni ti poet, spravi na uzde nežne želje vse in ne bodi tak, kot je ta svet, skrij želje v noč - zaradi nje! Ne veš, da duša tvoja bo odšla, a ljubljena v ljubezen okovana, zakrita v valu strašnega gorja, v svetu bo ostala - tiha, sama? Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Pet Nov 15, 2013 4:04 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Čet Nov 14, 2013 10:53 am VIDEO
ERNESTO CORTAZAR - TOGETHER Trenutek noči Veš - rad bi ob tebi bil sedaj! Ne bi nežnosti te tvoje prosil, nemo gledal bi - v cvetoči maj, vse v dušo dal in v srcu nosil! Ljubi stas s pogledom bi objel in tvoj lik bi na srce narisal, barvo tvojih las v spomin ujel, v večnost kot dragulj - opisal! Božal bi tvoj lepi vrat z očmi, s pogledom tvoje prsi bi objel, poslal poljube zvezdicam v oči, in s podobo tvojo v srcu - šel! *** Sanjaš sanje, nesrečni ti poet? Preden zaspiš, prižgi si svečo, ni zate dan - ta nesrečni svet, zato v njem ne išči zase srečo! Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Pet Nov 15, 2013 4:03 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Čet Nov 14, 2013 4:36 pm VIDEO
Ravnodušnost
Jesen - barve preplavljajo oči,
a ne morejo napolniti praznine! Zame tukaj več nobene barve ni, tudi jesen je zame svet sivine! Skozi meglo luč čarovnije riše, jaz sedim in duši barve brišem! Čemu ta svet temne zgodbe piše, komu jaz resnice temne - pišem? Več pesmi ptic nebo ne polnijo, z njimi v južne kraje so odšle, a pesmi krokarjev in vran pojo, da umira v temi - poetovo srce! *** Vi živite rožnate utvare svoje, ki jih iz lažnive teme kličete ter svoje male izgubljene boje shranjujte si v raztrgano srce! Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Pon Nov 25, 2013 7:43 pm; skupaj popravljeno 1 krat
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295Age : 72Localisation : Nova GoricaEmploi : :)Loisirs : :)Registration date : 23/02/2009 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Čet Nov 14, 2013 8:15 pm No, pa si bil spet priden, Vasja :) Lepo :)
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Čet Nov 14, 2013 9:13 pm lea199 je napisal/a: No, pa si bil spet priden, Vasja :) Lepo :) Mhm, nekaj se spet trudim, jesenska opravila so z večjega končana!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Čet Nov 14, 2013 10:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Čet Nov 14, 2013 9:20 pm VIDEO
STAMATIS SPANOUDAKIS - Thalassa
Poetova usoda Hvala ti Bog za besede sporočilo, ki mi vse misli posreduje v svet! Morda v njem se kaj bo prebudilo in pot do resnice si poišče spet! *** Iz besed sem pričaral vam otroka, ki otroštvo lepo nikdar živel ni, ki še sanjari - da bo nežna roka izbrisala noč - iz žalostnih oči! Daj, Stvarnik, ubij bitje v meni, ki luč ljubezni vse do zdaj želi, vrzi želje nežne v pekel ognjeni, ukaži srcu, naj umolkne in zaspi! *** Prelepe pesmi sem v temo napisal, ki odmev ljubezni velike so bile, vse svoje žalosti sem vam opisal ter grozo, ki ubila moje je srce! Opeval sem vam neznosne bolečine, ki vžgal jih v srce je svet laži, prevaran od žensk - sveta sivine odganjal solze sem - v temo noči! *** Zaradi resnice v nočeh sem taval, vi veste s čim ste me obdarovali, in sam gorje samo zato spoznaval, da zmote svoje bi nekoč spoznali! Opisal sem tudi veliko vam lepot, ki na življenja poti polnijo oči in tudi posledice gnusnih grozot domet "ljudi" brez duše in vesti! *** Resnice luč vam ne išče več poet! Ni pesmi več, ki svet bi obudile! Posredoval je svoje misli v svet, a besede vse so se v noč zgubile! Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Pet Nov 15, 2013 9:17 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pet Nov 15, 2013 11:53 am VIDEO
Črni valček Čas je, da obračune naredim, zberem življenja si spomine, še preden za vekomaj zaspim ter rešim sveta se bolečine! Doživetja v note bom prelil ter valček črni bom napisal, vso brezbrižnost zla razbil, iz oči nesrečo vso izbrisal! ***
Zapustil vam bom nežen svet, ki luč srebrnih not razdaja, iz njih pisal bo vesel poet srebrne valčke - sredi raja! Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Pet Nov 15, 2013 4:00 pm; skupaj popravljeno 2 krat
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295Age : 72Localisation : Nova GoricaEmploi : :)Loisirs : :)Registration date : 23/02/2009 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pet Nov 15, 2013 2:55 pm Obe lepi; Črni valček nekaj izjemnega. Lp, Lea
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pet Nov 15, 2013 4:02 pm lea199 je napisal/a: Obe lepi; Črni valček nekaj izjemnega. Lp, Lea Hvala za pohvalo! Lahko pojasniš, kako si mislila s črnim valčkom?
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295Age : 72Localisation : Nova GoricaEmploi : :)Loisirs : :)Registration date : 23/02/2009 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pet Nov 15, 2013 7:49 pm Vasja, pesem mi je zelo lepa, dotakne se me, čeprav pišeš o obračunu in koncu se mi zdi zelo pozitivna. Posebno lepa mi je zadnja kitica, za katero mislim, da izžareva optimizem. Seveda je to samo moj pogled. Poudarjam, da v pesmi ne berem slovesa, ampak neke spremembe na bolje. Se opravičujem, ker ne znam pisati recenzij. :) Lp, Lea
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pon Nov 25, 2013 7:52 pm VIDEO
Kaj ostane? Kaj ostane od tebe ženska ljuba, ko znoj vse barve ti z oči umije, ti puder obrišejo sledi poljuba ter jutro vso resnico ti odkrije? Kaj ostane od tebe ženska draga, ko ti več let skriti dan ne more, če moraš iti v jutro čisto naga in nedrček še ne ponuja ti opore? *** Veš, ostanejo dragulji - v očeh, nežen in iskriv odsev duše tvoje, ostane meni ljub, iskren nasmeh, ki iz srca v svet predanost poje! Lahko pa ostane - mrak praznine, grozljivi oblaki - strašne zmote, še ena senca sredi sveta sivine, ostuda laži in sled tvoje pohote! *** V obeh primerih je isti ta obraz, samo odtenek izbiraš ti - ne jaz! Vasja Belšak
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pon Nov 25, 2013 8:07 pm VIDEO
GIOVANNI MARRADI - With you
Greva ljuba Greva ljuba jadrat tja, kjer ljubezen tiho spi, z njo poletiva do neba, srečo iskat v čar noči! Greva ljuba po hotenje, da bi vedno se ljubila ter občutila življenje, vse nesreče se znebila! Greva ljuba po poljube, z njimi dušo ti umijem, ti poljubim prsi ljube, in v dlani jih skrijem! Greva ljuba v tiho noč, v luč objeta iskat maj, ujamem v objem te vroč, poiščem pot ti - v raj! Vasja Belšak
Vasja Belšak
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pon Nov 25, 2013 9:01 pm VIDEO
Ricky King - Rot sind die Rosen
Nočni ples Zdrsela je moja dlan v noč čez mehko svilo tvojih las, privabila v poljub te vroč, pričarala ti strast v glas! Dotik z roso ustnic ljubih požel je tvoj objem v temi! Ovita v željah in poljubih raziskujeva skrivnost noči! Zazibana tja v ritem sreče in zadihana v ljubezni čar, zajadrava med zvezde speče, bitje ENO - čeprav sva par! Gledam, kako ljubo ti telo v mesečini strastno valovi, poslušam, kako v noč gredo pridušeni kriki ti strasti! Izčrpana od trenutka sreče nemočno omahneva v blazine! Poljub - utoneva med speče, tam tiha sreča nam ne mine! Vasja Belšak
Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Tor Nov 26, 2013 4:16 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Tor Nov 26, 2013 1:46 pm VIDEO
Frank Duval - Mystic Love
Nekaj v srcu Kdo še vidi goro bolečine, pod katero zdaj srce trpi? Zakaj mi vsaka sreča mine, zagrne v temo dušo in oči? Komu še sanjam sanje moje?
Zanje dobim vedno le obup! Komu duša lepe pesmi poje, če v zameno prejmem strup? Zasluži si nekdo ljubezen, ki oči utopil je v solzah, zakopal mi telo v bolezen, zdrobil starost mi v prah? Kriv sem, če še jo ljubim, čeprav mi je srce zlomila, vsak večer nežno poljubim, roko, ki mi dušo je ubila? *** Vem to, da je utopija vse, a srečen sem, ker to imam! Več praznina moje ni srce, v pozabo jo zato - ne dam! Vasja Belšak
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295Age : 72Localisation : Nova GoricaEmploi : :)Loisirs : :)Registration date : 23/02/2009 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Tor Nov 26, 2013 3:26 pm Prebrano, Vasja :) Lp, Lea
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682Age : 78Localisation : *Emploi : *Loisirs : *Registration date : 28/07/2011 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Tor Nov 26, 2013 4:47 pm VIDEO
Prišel bo dan Prišel bo dan, ko boš tja prišla, kjer bom zvesto čakal mnoga leta! Prišla kot duša, ki je ljubljena, v trenutku v mojo auro boš ujeta! Veš ljuba, tedaj bom lahko objel, nežno bistvo, ki ga nosiš v sebi, dušo, ki jo na Zemlji nisem smel, čeprav še življenje dal sem tebi! Tedaj v objemu mojem boš zardela, ker izveš, kdo te resnično ljubi in nemočna v tem objemu zagorela, cela zasuta s strastnimi poljubi! *** Do tistega dne želim ti vse lepo! Uživaj svet - ki hočeš ga živeti, do dne, ko za mano prideš v nebo! Pozabi me - več ti ne morem peti!
Vasja Belšak
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400Localisation : =_=*Emploi : :-)Loisirs : ;)Registration date : 30/01/2010 Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Tor Nov 26, 2013 4:54 pm Kaj ostane? Kaj ostane od tebe ženska draga, ko ti več let skriti dan ne more,
Kaj ostane?
lep spomin, dragi Vasja.
Lepo
Sponsored content
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca
Koščki zdrobljenega srca