Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pon Jan 21, 2013 8:22 pm
Matjaž, jaz sem iz družine, ki je za svobodo te domovine dala polovico svojih članov! Borbeni duh je dobesedno vgrajen v nas, in če bo treba, bo padla preostala polovica!! Hvala ti za komentarje in pohvale!
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Čet Jan 24, 2013 6:47 pm
Vasja, lepo te je brati
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pet Jan 25, 2013 8:50 am
Maja je napisal/a:
Vasja, lepo te je brati
Hvala za veliko pohvalo, Maja!
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sob Jan 26, 2013 7:07 pm
THE CHARM OF MORNING LIGHT
Premišljevanje
Naj še enkrat poskusim obuditi iskre čudežne v ljubljenih očeh, mrak njenih prsi v temo skriti, ter pričarati na lica ji nasmeh?
Kako v led prižgati čustev žar, če ga v ledenici nikoli ni bilo? Dati ji ljubezen, če ni ji mar, še duh poštenja je odšel v temo!
Beži Človek, pusti srce ledeno! Ne polagaj isker v mrtve ji oči! Luč nosil zaman v noč bi njeno! Ni pesmi, kjer "mrtva" duša spi!
Teci Človek! Beži stran od nje! Le tako boš šel v ljubezni svet! Pojdi tja, kjer se konča gorje! Le Domov! Dovolj si bil preklet!
Zaman bežiš - ne moreš ji uiti! Žrtve ledene kraljice gredo tja, kjer v hlad jih mogla bo oviti, v led zakovane rešila jih gorja!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Ned Mar 31, 2013 9:13 am; skupaj popravljeno 2 krat
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sob Feb 02, 2013 3:54 pm
Lepo, Vasja :)
Veliko in dobro pišeš :)
Lp, Lea
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Ned Feb 03, 2013 1:44 pm
lea199 je napisal/a:
Lepo, Vasja :)
Veliko in dobro pišeš :)
Lp, Lea
Pa nekaj še brcam, čeprav počasi zmanjkuje navdiha in volje prav tako! Hvala za redne obiske in pohvale!
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Tor Feb 05, 2013 8:44 pm
LAST WALTZ - instrumental
Tokrat
Tokrat te skrijem v dlani, odpeljem te v sonce sreče in obrišem mrak ti iz oči, ti obudim metuljčke speče! Tokrat duša naj ti poleti ter ves stud v temo zmeče, okoplje v luči nežnih dni ter se v pravljico obleče!
Tokrat boš v radost ovita, v nebesih duša ti bo pela, bolečina bo v temo skrita, za vedno tema jo bo vzela! Tokrat ponovno bo odkrita luč - ki ni v nič zgorela, ljubezen tvoja ni razbita, ni pošast jo s sabo vzela!
Tokrat te nežno bom objel, telo s poljubi ti prekril, nezaupanje iz oči ti vzel ter srečo v srcu prebudil! Tokrat ti bom o sreči pel, zadnjo solzo iz oči izpil, vso srečo pred oči razpel, dušo tvojo v strasti ovil!
Tokrat držal bom v dlaneh ogenj tvoje duše, ki gori, občudoval srečo ti v očeh, telo, ki v dlaneh vzcveti! Tokrat, bom poslušal smeh, videl luč, ki v očeh žari, zapeljal te v sladki greh, naj se ogenj v očeh zbudi!
Ko bom od tu v temo odšel, pobožal te bom - po laseh in noč srca ti bom odvzel, da prejmem v slovo nasmeh!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Ned Mar 31, 2013 9:14 am; skupaj popravljeno 1 krat
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Feb 06, 2013 5:21 pm
James Last - Slavonic Dance
Pojdiva
Nežen poljub, moja roka v laseh! Pogled v oči, v njih lesketanje, vendar tudi dvom skrit v nasmeh in želja, ki želi polet v sanje! Vsa poželjiva čakaš sladki greh, v prsih nežnost in pričakovanje, a dvom, da pot v bajko bo uspeh, ubija metuljev nežnih valovanje!
Kako ti zaupanje v dotik vrniti, ti vero v ljubezen dati v dlani, vso grozo preteklosti ti skriti in izbrisati tiho žalost iz oči? In kako nesrečo duše ti razbiti ker od grozot nasilja srce trpi, zlo sveta odpraviti in ga ubiti poiskati upanje - ki v tebi spi?
Utišaj skrb, ne bom te prizadel! Luč ljubezni je tudi meni sveta! V luč odletiva, tam te bom vzel, da bova v tiho srečo spet odeta! Tebi ljuba bom srečo v dušo pel! Noč krute usode tebi bo odvzeta! S tabo v srcu bom ljuba poletel v ljubezen, ki si jo srce obeta!
Poletiva sreče pot v nebo iskat! Iščiva srečo, saj je ne poznava! Poljubi me ter pojdiva se igrat! Čas je, da se še midva poigrava, podariva radost si midva enkrat, naj tja v nebo ples duš odplava, saj tja želela sva že mnogokrat! Poiščiva srečo, tokrat bo prava!
Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Ned Mar 31, 2013 9:15 am; skupaj popravljeno 1 krat
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Feb 06, 2013 6:52 pm
STAMATIS SPANOUDAKIS - Sudden Love
Utopija neke noči
Odšla bo moja duša iskat slo in odšla v pozabo bo nesreča, da njo popeljem daleč v nebo, tja, kjer poljubi naju sreča! Celo jaz bom tam pozabil zlo! Začara njena koža me dehteča ter prsi, ki poljube prosijo, in ljubka roža v noč brsteča!
Topel poljub bajko ji napiše, vsa strastna bo v nebo odšla! Nežna roka na kožo ji nariše, metuljčke nežne - v luč srca! Naj solze preteklosti obriše, da vroče čustvo srca nežnega novo pravljico v srce izpiše in znova vero v življenje da!
Vsa nežna bo v objem zaspala čudežno lepa, gola in dišeča, ženska, ki srce je luči dala, a nasmeh krasi ji lica speča! Le spi ljuba moja sreča mala, zdaj ti sreča ni več opoteča! Le sanjaj ljubezen moja zala, sanjaj v miru dušica ljubeča!
Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Ned Mar 31, 2013 9:18 am; skupaj popravljeno 1 krat
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Feb 13, 2013 2:45 pm
Priden Vasja :)
zadnja zelo všečna :)
Lp,
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Feb 13, 2013 6:39 pm
ERNESTO CORTAZAR - Anonymous Romance
Potujem
Potujem - v prsih je nasmeh, nekje v meni duša tiho poje, kmalu te držal bom v dlaneh, že čutim v rokah prsi tvoje! Poljubljam lepi tvoj nasmeh, zasanjajva lepe sanje svoje, zaplešiva tja v ljubki greh, predaj se objemu ljubo moje!
Potujem - a ti greš z menoj, tu so tudi iskre tvojih oči, prsi v dlaneh nesem s seboj, srce - ki v temi več ne spi! A ti čutila boš dlani nocoj, poslušala srce v mraku noči in v tebi počival bo spokoj, v temo ti odnesel vse skrbi!
Vasja Belšak