Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Avg 15, 2012 7:38 am
Lea, jaz nisem več tak optimist, saj mladih več ne razumem, kaj se pogovarjajo med seboj! Govorijo neko napol angleško latovščino, ki je meni žal povsem nerazumljiva! Ne upam več niti pomisliti, kaj bo čez dvajset let! Narod pa je predvsem jezik, gensko smo tako ali drugače kar pošteno pomešani, ne glede na to za kateri narod se gre! Hvala ti za pohvalo in lep pozdrav!
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Avg 15, 2012 7:40 am
Živa je napisal/a:
Lepa zadnja stvaritev Vasja
Najlepša hvala za pohvalo, Živa!
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Avg 15, 2012 7:46 am
Maja je napisal/a:
Vasja, moje pohvale za zadnji dve. Žal upam lahko, da se bo ta prelep jezik ohranil. Nas bo že še preživel, a kaj bo čez stoletje ali dva??
Hvala za pohvalo, Maja, čeprav se bojim, da smo mi zadnji, ki še govorimo ta jezik! Vse bolj opažam, da mladi ne uporabljajo našega prelepega jezika v vsakdanjem pogovoru, imam občutek, kot da se ga sramujejo! Prav tako opažam, da je, žal, skoraj 80% ljudi že skoraj povsem funkcionalno nepismenih! Ni mi všeč, da naši ljudje malikujejo vse kar je tuje brez vsake kritične presoje! Lep pozdrav!
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Ned Avg 19, 2012 6:15 pm
Lepo, Vasja:)
moje čestitke:)
lp
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Ned Avg 19, 2012 7:41 pm
Hvala za pohvalo in redne obiske, Lea!
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pon Avg 20, 2012 11:49 am
Vangelis - Heaven and Hell
Črno cvetje (Epitaf)
Na svežem grobu zacvetelo je črno cvetje sredi zime, pesem življenja je izpelo človeku, ki je pisal rime.
Oddahnil si je svet abote, zdaj več ne bo imel vesti, lahko bo še počel grozote brez razsodnika, ki kriči!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Wau! Čudovita pesem! Enkratno napisano! Realna, boleča, žalostna, a kljub temu s srečnim koncem! Res je lepo brat tvoje pesmi, ker so napisane z ogromno čustev!
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Tor Avg 21, 2012 2:34 pm
Hvala lepa za obiske, komentarje in pohvalo, Snežinka!
Tihi-Don Mojster
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Ned Sep 16, 2012 3:58 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Ned Sep 16, 2012 3:21 pm
Vasja, prelepa pesem, žalostna, globoka, a lepa.
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Ned Sep 16, 2012 4:25 pm
Hvala Maja za veliko pohvalo!
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pet Sep 21, 2012 8:24 am
Michel Pépé[/url] - Le Coeur des Anges
Mavrična pot
Videl sem, kako solzno je oko skozi popolno temo pozabljenja, risalo barve bleščeče na nebo, črne stene izbrisalo podzemlja in v teh barvah sem videl njo!
V tolmunu zvrtinčenem razpeta mavrica - v njej ona zapletena, ji lica z nasmehom so prežeta, prsi boža iskriva zvezda njena! Od luči je njene vsa prevzeta!
V vrtinec lepa mavrica rotira, v nje središču lepi njen obraz pošlje poljub srcu - ki umira, in duši, ki sveta zapušča mraz! Sveta, ki pot mlačnosti ubira!
Potem paleta barv je zbledela, luč Doma je zakrila grozni čas in nesrečno dušo k sebi vzela! Dala ji tudi znanje je in glas! Še lahko bo - o ljubezni pela!
Šel bo pesmi glas v svet teme, kje ljubezen je, pokazat ljubi, da tamkaj spi - kjer ima srce! Zbudi jo samo, kdor jo poljubi ter obriše vso grenkobo z nje!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!