| Lea- moje pesmi | |
|
+12Luana Petja Origin ANTAHKARANA Anja Svoja taj* FerroMonaDe - skupina Ita-Ines Eva nin lea199 16 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Maj 02, 2010 9:06 pm | |
| Razlita smrt
V Mehiškem zalivu se ptice lepijo na razlito smrt črnega zlata. | |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Maj 02, 2010 9:11 pm | |
| Haiku z odsevom
umrlo sonce skozi rdeče obzorje tone v valove
umrlo sonce skozi rdeče obzorje tone v temnine | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Maj 02, 2010 9:12 pm | |
| Kruiku z odsevom
krhko telesce v moderni kopalnici bruha kosilo
krhko telesce v moderni kopalnici bruha bojazni | |
|
| |
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Maj 03, 2010 2:29 pm | |
| zanimive | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Maj 03, 2010 6:47 pm | |
| Imajo svoj čar haiku in kruiku (kruti haiku) so trivrstičnice 5/7/5 zlogov, prvi opisuje naravo, drugi nekaj krutega. Odmev le teh je druga trivrstičnica, ki ima isto formo, le da je rahlo temnejša. Hvala! | |
|
| |
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Maj 03, 2010 8:02 pm | |
| - Vrtnica je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Imajo svoj čar haiku in kruiku (kruti haiku) so trivrstičnice 5/7/5 zlogov, prvi opisuje naravo, drugi nekaj krutega.
Odmev le teh je druga trivrstičnica, ki ima isto formo, le da je rahlo temnejša.
Hvala! Zanimivo, lepo Če vaju zanima pisanje v teh formah, lahko pogledata, na forumu je o haiku nekaj napisano. Sama vama zelo rada povem, kar vem.(seveda se tudi sama šele učim). Zelo bi mi bilo všeč, če bi bila na forumu delavnica, ker bi se ukvarjali s kovanjem haiku in podobnega. Morda še to haiku je japonska poezija, opisuje trenutek ZDAJ in ne sme imeti rim. Lp, Lea | |
|
| |
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Maj 03, 2010 8:42 pm | |
| Lea, mislim, da gre tebi to zelo dobro in lepo od rok (možganov). Sem kar nekaj prebrala o tem a ker se poznam in vem, da meni strogo začrtani okvirji nikakor ne gredo od rok ne bom niti poskusila. Jaz imam probleme že z navadnimi recepti za hrano ali pecivo, ker se niti enega ne morem držati do pikice natančno. Čiste vedno kaj naredim po svoje. Vsekakor če bo delavnica bom spremljala vas mojstre kako ustvarjate. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 05, 2010 6:03 pm | |
| - Maja je napisal/a:
- Lea, mislim, da gre tebi to zelo dobro in lepo od rok (možganov). Sem kar nekaj prebrala o tem a ker se poznam in vem, da meni strogo začrtani okvirji nikakor ne gredo od rok ne bom niti poskusila. Jaz imam probleme že z navadnimi recepti za hrano ali pecivo, ker se niti enega ne morem držati do pikice natančno. Čiste vedno kaj naredim po svoje. Vsekakor če bo delavnica bom spremljala vas mojstre kako ustvarjate.
Hahaha Maja, kar se tiče receptov sem ti zelo podobna. Glede delavnice ne vem, ker če sem sama, potem lahko pišem kot sem doslej, ali še bolje kar v zvezek. Nekaj mojstrov je bilo na tem forumu, a so odšli. Morda še to, obstaja svobodni(evropski) haiku, ki je manj strog glede zlogov. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 05, 2010 7:21 pm | |
| Na drugi strani
Prišli so dnevi, ko so se izpolnila hrepenenja. Popustil je objem verig. Najšibkejši člen je zazeval v drobni razpoki.
Mamino velika hrepenenja, pomešana z dvomi so se zaletavala v sivino mogočnih palač. Obnemela v razkošju bogatih izložb.
Teta Anna naju je pričakala, sloneča ob podboj vrat.
Znašla sem se sredi vrtinca izpolnjenih hrepenenj. Začutila moč pripadnosti in neizmernost ljubezni. Prvič sem jedla hrustljave, z marmelado namazane žemljice. Začela sem verjeti; tu, na drugi strani, je Indija Koromandija.
Čez nekaj let, v neki drugi ulici.
Po vrtu ob zanemarjeni hiši se je podila kopica bledikavih otrok. Nasproti mi je stopila drobna ženska. Začutila sem njeno bedo. Povešala je oči. Skrivala sram. Začela sem spoznavati; tu, na drugi strani, domuje revščina. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 05, 2010 7:23 pm | |
| Resnica z odsevom
otožna punca sama sredi množice noče živeti
otožna punca osamljena v množici želi umreti | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Maj 06, 2010 3:59 pm | |
| Metulj
Črn klobuk, sprehajalna palica, lakasti čevlji, štirperesna deteljica v prsnem žepu. Si metulj v preletu. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Maj 07, 2010 3:37 pm | |
| Kolaž bojazni
Presežena pričakovanja, nerazumljeni vzorci, tavanje skozi vesolje likov in barv. Znanost ogrnjena s plaščem umetnosti. Govoriš mi o čustvih, izgubljenih v fantazijah. Ob tebi trepetam, bojim se najinega jutri. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Maj 10, 2010 8:17 pm | |
| Sončno oražni odsev V ogledalu lune, igra skrivalnice odsev sonca v zatonu. Oranžno pastelna slika, asocijacija na južna morja, Afriko.
Nazadnje urejal/a lea199 Pon Maj 10, 2010 8:36 pm; skupaj popravljeno 2 krat | |
|
| |
Maja Veteran
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Maj 10, 2010 8:25 pm | |
| | |
|
| |
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 11, 2010 6:59 am | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 11, 2010 7:54 am | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 11, 2010 8:06 am | |
|
| Impresija noči
V ogledalu lune, igra skrivalnice odsev sonca v zatonu. Skrite kotičke napolni nežno valovanje teme. Poslednji šumi zamirajo v mehkobi tišine. Sanje vzklijejo v razsežnosti utopičnih fantazij, sladko grenkih užitkov.
|
| |
|
| |
Matjaz Velemojster
Število prispevkov : 1924 Age : 31 Localisation : Cosmos Emploi : svobodnež Loisirs : :) Registration date : 19/03/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 11, 2010 8:27 am | |
| | |
|
| |
Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 11, 2010 9:21 am | |
| - Citiram :
- Vse je res, vendar mi moja pesem ni preveč všeč.
nič zato če ti sedaj ne pade na dušo, to se nam pač dogaja, menim da je to tudi naša pravica. Če smo kritični do sebe, bomo popravili in se izboljšali, ali taki smo, zato ni dobro se preveč popravljat, nihče ni 100%, prav je tudi tako. Saj tudi Bog nas je ustvaril zato da smo, ne pa zato da bomo iskali popolnost, saj popolne nas je že ustvaril, samo dobiti moramo to, začutiti da smo luč in to je to. uf danes preveč filozofiram, ne, tako mislim Dobra si Lea , te občudujem, verjetno 3/4 tvojih vrstnic se ne izraža tako kakor ti in tudi pogleda na svet nima enakega tvojemu, no koliko razberem v poeziji....A pustimo to, zopet sem zašla. danes se mi dogaja | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 11, 2010 7:11 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 11, 2010 7:25 pm | |
| - Vrtnica je napisal/a:
-
- Citiram :
- Vse je res, vendar mi moja pesem ni preveč všeč.
nič zato če ti sedaj ne pade na dušo, to se nam pač dogaja, menim da je to tudi naša pravica. Če smo kritični do sebe, bomo popravili in se izboljšali, ali taki smo, zato ni dobro se preveč popravljat, nihče ni 100%, prav je tudi tako. Saj tudi Bog nas je ustvaril zato da smo, ne pa zato da bomo iskali popolnost, saj popolne nas je že ustvaril, samo dobiti moramo to, začutiti da smo luč in to je to.
uf danes preveč filozofiram, ne, tako mislim Dobra si Lea , te občudujem, verjetno 3/4 tvojih vrstnic se ne izraža tako kakor ti in tudi pogleda na svet nima enakega tvojemu, no koliko razberem v poeziji....A pustimo to, zopet sem zašla. danes se mi dogaja Hvala Vrtnica, res sem se nekaj naučila v času, ko sem prisotna na internetu. Prvič sem sedla pred računalnik v začetku leta 2008. Vsega sem se učila, prve poteze na računalniku mi je pokazala moja vnukinja(takrat je bila stara 9 let). Potem so se našli virtualni prijatelji. Da sem začela pisati pesmi mi je pomagala Mojca(naša Rika) na forumu Besede. Ona mi je res ogromno pomagala, potem je bilo še veliko dobrih prijateljev pripravljenih pomagati. Ne bom jih naštevala, ker bi morda koga pozabila in mu s tem naredila krivico. Naj omenim še Anjo, veliko mi pomeni najino prijateljstvo, čeprav je mlada, lahko bi bila moja vnukinja. Seveda sem hvaležna tudi ostalim, ki so mi kakorkoli pomagali in vsem, ki me komentirate in s tem spodbujate. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 11, 2010 7:34 pm | |
| tanka (Geja)
ihteče nebo trepet nezdrave Geje njen klic na pomoč neslišana v obupu pretnja težkih oblakov | |
|
| |
Matjaz Velemojster
Število prispevkov : 1924 Age : 31 Localisation : Cosmos Emploi : svobodnež Loisirs : :) Registration date : 19/03/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 11, 2010 7:38 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi | |
| |
|
| |
| Lea- moje pesmi | |
|