Kdo je z nami | Trenutno forum pregleduje 10 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 10 gostov
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 318, dne Sre Okt 16, 2024 7:55 pm
|
|
| Lea- moje pesmi | |
|
+12Luana Petja Origin ANTAHKARANA Anja Svoja taj* FerroMonaDe - skupina Ita-Ines Eva nin lea199 16 posters | |
Avtor | Sporočilo |
---|
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 19, 2009 7:59 am | |
| Bog sonca slika/internet V kočiji ognjeni Bog sonca po nebu potuje zemljo ovije v ognjenorumeno kopreno razliva svetlobo toploto ju Gaji daruje Moč poletja iz sestavin kopreno je stkala zemljo vanjo ovila narava je zažarela se v evforiji strasti povspela vzburila se življenja energija kipi neznosna sila raste sla moči kipenja zanosa Na kožo napisano počutje nam otrokom poletja poživlja nas toplota svetloba odpira široko nam oči slo po ljubezni in strasti buri v nas evforija poletja Lea | |
| | | lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 20, 2009 8:26 pm | |
| IVANJŠČICA Pomniš sinfonijo vonja pomladnih trav? Pomniš poezijo v dotike vtkano? Pomniš prste plesoče? Pomniš, stisnil si mi ivanjščico v dlan? ~~~Lea | |
| | | lea199 Veteran
| | | | nin Mojster
Število prispevkov : 750 Registration date : 03/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Maj 21, 2009 9:06 pm | |
| - Liberty Moonbeam, Anja je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- nin je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
slika/internetIz cvetja je zrasla lepotica ponosna nekdo ponudil ji je drogo v meglici opoja je lebdela visoko v nebo so se dvigale njene želje v nebesa je vstopila prav tja med zvezde njena zvezda se je utrnila še ... še vedno znova je prosila potem je padla zadeta na kavču leži z glavo navzdol široko odprtih oči ali še živi? Lea
Kak zaključek. Ko prebereš, se na koncu res vprašaš, ali temu lahko še rečeš, da živi... :bravo: :bravo: :bravo: Hvala in strinjam se to ni več življenje. :ty4: Lea Meni se ne smili ona sama. Bila šibka in življenje jo je odpeljalo v vrtinec nečesa... Hudega. Preveč. Seveda bi ji pomagala.. A malo ljudi se vpraša, kaj pa njena družina, starši, fant... itn..? Ona je tragedija, ki potegne za sabo vse ostale tragedije... | |
| | | nin Mojster
| | | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Maj 22, 2009 7:22 am | |
| - nin je napisal/a:
- Liberty Moonbeam, Anja je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- nin je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
slika/internetIz cvetja je zrasla lepotica ponosna nekdo ponudil ji je drogo v meglici opoja je lebdela visoko v nebo so se dvigale njene želje v nebesa je vstopila prav tja med zvezde njena zvezda se je utrnila še ... še vedno znova je prosila potem je padla zadeta na kavču leži z glavo navzdol široko odprtih oči ali še živi? Lea
Kak zaključek. Ko prebereš, se na koncu res vprašaš, ali temu lahko še rečeš, da živi... :bravo: :bravo: :bravo: Hvala in strinjam se to ni več življenje. :ty4: Lea Meni se ne smili ona sama. Bila šibka in življenje jo je odpeljalo v vrtinec nečesa... Hudega. Preveč. Seveda bi ji pomagala.. A malo ljudi se vpraša, kaj pa njena družina, starši, fant... itn..? Ona je tragedija, ki potegne za sabo vse ostale tragedije... Natanko to ... tragedija ne po svoji krivdi, ki potegne za sabo veliko bolečine ... tragedija in bolečina za vse njene. | |
| | | lea199 Veteran
| | | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Maj 22, 2009 7:25 am | |
| Takrat ko odšel si ... Takrat ko odšel si rekel si da odhajaš za vedno je srce zabolelo iz razpok žalosti zakrvavelo ~~~ Na mojih vratih si ponovno se pojavil ves sladek z besedami rožice si sadil z nitko laži razpoke si zašil z obližem obljub si mi jih prekril ~~~ Sedaj trpim ker se bojim da ponovno te izgubim srce bo bolelo iz starih ran bo zakrvavelo ~~~ ~~~Lea | |
| | | ANTAHKARANA Vse boljši in boljši
Število prispevkov : 101 Age : 77 Localisation : VRATA Emploi : Oblikovalec lamp,svoboden menih,vrtnar Loisirs : sneženje Registration date : 08/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Maj 22, 2009 11:59 am | |
| - lea199 je napisal/a:
Prodanaslika/internetV marmorni ječi južnega stolpa je zaprta okrogla soba duši odmev njenih korakov šum svilene obleke njeni gibi so nežni žalost v srcu brez glasu kriči na bledih licih posušenih solza sled žalost in bolečina ker ljubiti ne sme ljubezni sreča zanjo za vedno je izgubljena tradicija zapoveduje ženin naj primernega bo stanu bogatstvo zelo je zaželjeno starec hoče jo za ženo bogatstva res ima veliko grabili bodo kosčeni prsti podrejalo si jo bo pohotno telo postalo bo gospodar nad mladostjo nad njo... Lea
Morda si zgodbo potegnila iz kakšne literarne zgodbe, lahko je tudi tvoje doživetje iz kakšne prejšnje inkarnacije, ki ga nisi zavestna, a literatura dostikrat zbuja zastrt spomin, ki nas varuje, saj bi "preveč vedeti" pomenilo za nezrelo in ne dovolj močno osebo samo še večjo zmedo. Res, kdor mora odgovarjati statusu in ohranitvi stanu je žrtev, ki mora trpeti ponižanje, se vdajati pohoti starcev. Zato je izbira iz ljubezni tako iskana, a še danes marsikje le pobožen up. No, razmišljam, morda sploh nisi mislila na to kar govorim, toda vsak ima kaj dodat v mozaiku nepričakovanih možnosti. Navsezadnje je literatura nekakšan fikcija, ki pa zanesljivo ni čista izmišljotina, kot sem že rekel, varuje nas "nevednost", tako se upamo soočati in ne omagati na poti k samemu sebi, ki ga duša presvetljuje s svojo božansko naravo. | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Maj 23, 2009 5:50 am | |
| - ANTAHKARANA je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
Prodanaslika/internetV marmorni ječi južnega stolpa je zaprta okrogla soba duši odmev njenih korakov šum svilene obleke njeni gibi so nežni žalost v srcu brez glasu kriči na bledih licih posušenih solza sled žalost in bolečina ker ljubiti ne sme ljubezni sreča zanjo za vedno je izgubljena tradicija zapoveduje ženin naj primernega bo stanu bogatstvo zelo je zaželjeno starec hoče jo za ženo bogatstva res ima veliko grabili bodo kosčeni prsti podrejalo si jo bo pohotno telo postalo bo gospodar nad mladostjo nad njo... Lea
Morda si zgodbo potegnila iz kakšne literarne zgodbe, lahko je tudi tvoje doživetje iz kakšne prejšnje inkarnacije, ki ga nisi zavestna, a literatura dostikrat zbuja zastrt spomin, ki nas varuje, saj bi "preveč vedeti" pomenilo za nezrelo in ne dovolj močno osebo samo še večjo zmedo. Res, kdor mora odgovarjati statusu in ohranitvi stanu je žrtev, ki mora trpeti ponižanje, se vdajati pohoti starcev. Zato je izbira iz ljubezni tako iskana, a še danes marsikje le pobožen up. No, razmišljam, morda sploh nisi mislila na to kar govorim, toda vsak ima kaj dodat v mozaiku nepričakovanih možnosti. Navsezadnje je literatura nekakšan fikcija, ki pa zanesljivo ni čista izmišljotina, kot sem že rekel, varuje nas "nevednost", tako se upamo soočati in ne omagati na poti k samemu sebi, ki ga duša presvetljuje s svojo božansko naravo. Zanimivo, kar si napisal. Morda imaš celo prav, tisto o spominu na neko prejšnje življenje. Ne vem kje sem tisti dan našla to misel, mislim da ni šlo za literaturo, vsaj spomnim se ne, da bi podobno zgodbo brala. Čeprav je res, da veliko berem. Pisala sem sicer na deset besed, vendar niso bile to besede, ki bi me popeljale v tisti čas. "Nevednost", so trenutki, ko mislim, da doživljam že videno,čeprav so zelo redki. | |
| | | nin Mojster
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Maj 23, 2009 7:23 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
- ANTAHKARANA je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
Morda si zgodbo potegnila iz kakšne literarne zgodbe, lahko je tudi tvoje doživetje iz kakšne prejšnje inkarnacije, ki ga nisi zavestna, a literatura dostikrat zbuja zastrt spomin, ki nas varuje, saj bi "preveč vedeti" pomenilo za nezrelo in ne dovolj močno osebo samo še večjo zmedo. Res, kdor mora odgovarjati statusu in ohranitvi stanu je žrtev, ki mora trpeti ponižanje, se vdajati pohoti starcev. Zato je izbira iz ljubezni tako iskana, a še danes marsikje le pobožen up. No, razmišljam, morda sploh nisi mislila na to kar govorim, toda vsak ima kaj dodat v mozaiku nepričakovanih možnosti. Navsezadnje je literatura nekakšan fikcija, ki pa zanesljivo ni čista izmišljotina, kot sem že rekel, varuje nas "nevednost", tako se upamo soočati in ne omagati na poti k samemu sebi, ki ga duša presvetljuje s svojo božansko naravo. Zanimivo, kar si napisal. Morda imaš celo prav, tisto o spominu na neko prejšnje življenje. Ne vem kje sem tisti dan našla to misel, mislim da ni šlo za literaturo, vsaj spomnim se ne, da bi podobno zgodbo brala. Čeprav je res, da veliko berem. Pisala sem sicer na deset besed, vendar niso bile to besede, ki bi me popeljale v tisti čas. "Nevednost", so trenutki, ko mislim, da doživljam že videno,čeprav so zelo redki. Pesem res ima tragično vsebino, bi rekla, da je to zgodba, ki se je v prejšnjih časih po moje kar pogosto dogajala... Sem pa ob vajinem pisanju pomislila, kako se v človeškem spominu shrani čisto vse, na zavedni ravni pa potem lahko dostopamo samo do tako majhne količine teh podatkov. | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Maj 23, 2009 8:30 pm | |
| - nin je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- ANTAHKARANA je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
Morda si zgodbo potegnila iz kakšne literarne zgodbe, lahko je tudi tvoje doživetje iz kakšne prejšnje inkarnacije, ki ga nisi zavestna, a literatura dostikrat zbuja zastrt spomin, ki nas varuje, saj bi "preveč vedeti" pomenilo za nezrelo in ne dovolj močno osebo samo še večjo zmedo. Res, kdor mora odgovarjati statusu in ohranitvi stanu je žrtev, ki mora trpeti ponižanje, se vdajati pohoti starcev. Zato je izbira iz ljubezni tako iskana, a še danes marsikje le pobožen up. No, razmišljam, morda sploh nisi mislila na to kar govorim, toda vsak ima kaj dodat v mozaiku nepričakovanih možnosti. Navsezadnje je literatura nekakšan fikcija, ki pa zanesljivo ni čista izmišljotina, kot sem že rekel, varuje nas "nevednost", tako se upamo soočati in ne omagati na poti k samemu sebi, ki ga duša presvetljuje s svojo božansko naravo. Zanimivo, kar si napisal. Morda imaš celo prav, tisto o spominu na neko prejšnje življenje. Ne vem kje sem tisti dan našla to misel, mislim da ni šlo za literaturo, vsaj spomnim se ne, da bi podobno zgodbo brala. Čeprav je res, da veliko berem. Pisala sem sicer na deset besed, vendar niso bile to besede, ki bi me popeljale v tisti čas. "Nevednost", so trenutki, ko mislim, da doživljam že videno,čeprav so zelo redki. Pesem res ima tragično vsebino, bi rekla, da je to zgodba, ki se je v prejšnjih časih po moje kar pogosto dogajala... Sem pa ob vajinem pisanju pomislila, kako se v človeškem spominu shrani čisto vse, na zavedni ravni pa potem lahko dostopamo samo do tako majhne količine teh podatkov. Tudi ti Nin imaš prav ... morda je le poznavanje zgodovine ... morda kaj več, nek zapis v podzavesti. Nekaj kar vem, vendar se tega ne zavedam. Veliko je v nas, vendar se tega ne zavedamo. | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Maj 23, 2009 8:32 pm | |
| Ljubimca Roke božajo nežno drsijo prsti drhtiva srci utripata v pričakovanju v nama je prisotna nuja po združitvi ljubiva se nežno in globoko čutiva enost šepetava prepuščava se valovanju izčrpana obleživa trpiva ker veva TEGA NE SMEVA ~~~Lea | |
| | | lea199 Veteran
| | | | lea199 Veteran
| | | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Maj 25, 2009 7:45 am | |
| DAN OB MORJU Jutro..... slika/internet tišino zmotil je šum v borovcih ptice so se zganile postaja svetleje prva zarja krasi nebo rožnata nežna krošnje izluščila je iz ozadja temnega morja gladine zdanilo se je na jutranji let so se dvignile ptice skozi veje prebijajo se redki žarki pravkar rojenega sonca z zlatim žarom oblivajo zaliv kriki galebov parajo ozračje Poldne..... slika/internet visoko je sonce žge cvrčijo škržati valovi morje šumi v soncu se lesketa v krošnjah borovcev vetrič vzdihuje v grudi rdeči grčave korenine se skrivajo žarki sonca skozi vejevje se prebijajo razgaljajo neusmiljeno vročo prst vročina je skoraj neznosna Večer..... slika/internet se spušča sonce v morje pada utonila je ognjenordeča žoga rdečkaste svetlobe pramen po gladini morja se razliva v uri zatišja niti valčka ni pade počasi mrak izgine svetloba boči se nad morjem z zvezdami posejan nebesni svod zavije se zaliv v tančico neme tišine Lea | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 26, 2009 5:57 am | |
| slika/internet
Preko ustnic tvoja roka nežno drsi soba se v plesu ljubezni vrti lebdi v zraku vročica poletne noči bom srečo v srcu zaklenila ključ dobro skrila te do poslednjega daha ljubila ~~~ Lea | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 26, 2009 7:40 pm | |
| Osamljen otrok trepetam v temi oklepa me mraz grabi me strah ~~~ od zahoda prihaja oranžnosiva svetloba temo je pregnala preko polja ~~~ v neznani sili koruza se do tal je priklonila ~~~ konjenik se bliža na glavi ima turban po zraku s sabljo šviga ~~~ žoga se kotali v sivi travi ~~~ groza me za grlo stiska ne ni žoga moja odsekana glava je tam v travi Lea slika/internet | |
| | | Anja Moderator
Število prispevkov : 4112 Age : 31 Localisation : Brežice. Emploi : . Loisirs : . Registration date : 09/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 27, 2009 7:18 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
Osamljen otrok trepetam v temi oklepa me mraz grabi me strah ~~~ od zahoda prihaja oranžnosiva svetloba temo je pregnala preko polja ~~~ v neznani sili koruza se do tal je priklonila ~~~ konjenik se bliža na glavi ima turban po zraku s sabljo šviga ~~~ žoga se kotali v sivi travi ~~~ groza me za grlo stiska ne ni žoga moja odsekana glava je tam v travi Lea
slika/internet Zadnji del je prav... Šok. Dobra pesem. Dobra. Močna. | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 27, 2009 7:28 pm | |
| :ty4: - Liberty Moonbeam, Anja je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
Osamljen otrok trepetam v temi oklepa me mraz grabi me strah ~~~ od zahoda prihaja oranžnosiva svetloba temo je pregnala preko polja ~~~ v neznani sili koruza se do tal je priklonila ~~~ konjenik se bliža na glavi ima turban po zraku s sabljo šviga ~~~ žoga se kotali v sivi travi ~~~ groza me za grlo stiska ne ni žoga moja odsekana glava je tam v travi Lea
slika/internet Zadnji del je prav... Šok. Dobra pesem. Dobra. Močna. Hvala! Hm ... res šok. Sicer so to sanje, ne preveč prijetne, to moram priznat. | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 27, 2009 8:36 pm | |
| Plesoča vila Nadnaravno bitje plesoča vila iz gozda je priplesala lebdi v opoju pomladi se nam bliža nesrečnim dobroto deli °°°°°° Lea slika/internet | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Maj 28, 2009 7:22 am | |
| V neurju strasti Ples v maskah za naju bil je končan v zakotni sobi sva se sešla alkohol se med kri je pomešal vžigal v nama je strasti nisva se drug drugemu razkrila le telesi sva si želela v neurju strasti sva se ujela ~~~ Lea | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Maj 29, 2009 7:26 am | |
| Brala sva iz neskončnosti zvezd, trepetajočih na nebesnem svodu, v njih napisano usodo: zmagoslavja, padce, krvaveče rane. Približala sva se bistvu, odvrgla sramežljivost, raztrgala tanjčico spodobnosti. ~~~ Lea | |
| | | Anja Moderator
Število prispevkov : 4112 Age : 31 Localisation : Brežice. Emploi : . Loisirs : . Registration date : 09/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Maj 29, 2009 7:27 am | |
| - lea199 je napisal/a:
- :ty4:
- lea199 je napisal/a:
slika/internet Zadnji del je prav... Šok. Dobra pesem. Dobra. Močna. Hvala! Hm ... res šok. Sicer so to sanje, ne preveč prijetne, to moram priznat. A dale so ti navdih za odlično pesem, Lea! =D .. Nočne more .. Brrr .. | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Maj 30, 2009 7:35 pm | |
| - Liberty Moonbeam, Anja je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- :ty4:
- lea199 je napisal/a:
slika/internet Zadnji del je prav... Šok. Dobra pesem. Dobra. Močna. Hvala! Hm ... res šok. Sicer so to sanje, ne preveč prijetne, to moram priznat. A dale so ti navdih za odlično pesem, Lea! =D .. Nočne more .. Brrr .. Tudi nočne more niso tako hude, ko se nanje navadiš. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi | |
| |
| | | | Lea- moje pesmi | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |