| Lea- moje pesmi | |
|
+12Luana Petja Origin ANTAHKARANA Anja Svoja taj* FerroMonaDe - skupina Ita-Ines Eva nin lea199 16 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Jun 13, 2010 4:36 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
| Skrbi vas gospa
Mislim, da vas poznam, gospa.
Nekoliko ste čudni, štorasti in zaletavi, predvsem pa hiperaktivni.
Berete.
Pišete.
Telovadite.
Hodite na sprehode.
Na internetu ste kot doma.
V nedogled regljate po telefonu: „Veš?“ „Si že slišala?“ „Česa ne poveš.“
Pravite, da vas skrbi. Zadnje čase se bojite, da vam pobegne zanemarjen prah s polic.
Potem bodo tako gole, izginila bo vsa domačnost in toplina.
Od bleščanja vam bo jemalo vid.
Razblinil se bo dober občutek. Oh, kako nadležne so lahko skrbi. Kaj, če se razočaran prah odloči za usodni korak?
|
Uf Lea kdaj sva se pa midve spoznali??? Ušlo mi je iz glave ker to, da imam jaz v glavi vse lukne ubogega ementalca je itak vsem znano. V vsakem primeru ČUDOVITA | |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jun 14, 2010 4:29 pm | |
| - Vrtnica je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
| Skrbi vas gospa
Berete.
Pišete.
Telovadite.
Hodite na sprehode.
Pravite, da vas skrbi. Zadnje čase se bojite, da vam pobegne zanemarjen prah s polic.
Razblinil se bo dober občutek. Oh, kako nadležne so lahko skrbi. Kaj, če se razočaran prah odloči za usodni korak?
|
Ej Lea lepaaaaaa, upam da nisi ti gospa katera venomer glancati prah zna Hahaha Vrtnica, tista gospa prav nič ne glanca, zato bo morda zanemarjen prah pobegnil. | |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jun 14, 2010 4:32 pm | |
| - Maja je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
| Skrbi vas gospa
Berete.
Pišete.
Telovadite.
Hodite na sprehode.
|
Uf Lea kdaj sva se pa midve spoznali??? Ušlo mi je iz glave ker to, da imam jaz v glavi vse lukne ubogega ementalca je itak vsem znano.
V vsakem primeru ČUDOVITA
Hahaha Maja, vsaka podobnost je zgolj naključna. Hvala! | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jun 15, 2010 7:04 pm | |
| Preslišana Divji bes se razblinja v besu.
Izkušnja prešlišanega ugovora.
Strastno bruham paro, speto v kito prostaških žaljivk. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jun 15, 2010 7:09 pm | |
|
| Mesto odstira svoje začetke
Še ne dolgo umirjena pošast je znova trznila.
Hermetično zaprta meja je razdelila nič hudega sluteče ljudi. Zarezala je v čustva, onemogočila posle, pokopala upe, ločila sorodnike, prijatelje.
Prinesla zapoznele bolečine. Ukradla je zaledju mesto, kmetom „plac“.
V nedeljo 13. 6. 1948, je bil položen temeljni kamen za prvi ruski blok.
Na Kidričevi 33 so zapeli krampi, pritegnila jim je mladost, ki je verjela v skupne zmage.
Mesto je raslo in se prelilo preko polj. V egoističnih potrebah mladosti pomendralo marsikateri kotiček.
Čestitke ob tvojem prazniku Nova Gorica.
plac - tržnica
|
| |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Jun 25, 2010 2:04 pm | |
| Zeleni pajek slika/internetZeleni pajek Osem zelenih nožic pleše počasni kraul v zelenem jezeru, na krhkem listu solate. Veliki tkalec žaluje: za uničenim predivom, nikoli stkano mrežo, golim preživetjem. Zaskrbljen odkoraka preko kuhinjskega pulta. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Jun 25, 2010 8:03 pm | |
| Iluzija
gozdna pot posivela od lenobno prestopajočih jerebic me sili v postanek čutim, občudujem do vrha napolnjena z lepoto odhitim sledim poti ki se dviga vse više in više tam zgoraj se zaliže v previs | |
|
| |
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jun 26, 2010 6:52 am | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jun 29, 2010 8:28 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jun 29, 2010 8:29 pm | |
| Kaos besed
prepirljive besede zapletene v ihto lepljive pajčevine
rišejo dokončnosti
raztreščene na ostre koščke se prerivajo v razgretih glavah
boleče režejo
izvalovijo v težko moro ki pušča kovinski okus strupenih spominov | |
|
| |
tomi Mojster
Število prispevkov : 945 Registration date : 03/04/2007
| Naslov sporočila: lepotica Čet Jul 01, 2010 4:46 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
LEPOTICAslika/internetGolase dvigašv višave,kako lepaje tvojapostava,tvojasvetla polt.Ne želim sipomladi.Ne želim,da pomladte odenev pregrinjalo zelenja.Ne želim,da tvojolepotoiz vidaizgubim.Želim sitebe lepotica,tvojo golo postavo,tvojosvetlo polt.tvojolepoto.Lea V goli osnovi se vidi moč.. tomiin tudi v tvojem dojemanju prirode, gledaš njeno osnovno moč in razgibanost, ki s vidi le brez okrasnega listja in metafora po mojem dojemanju je v tem, da si jo izbrala kot mladenko polno pričakovanja. Iz verza v verz si me peljala do želenega objekta, ki se je v mojem umu pokazal kot ženo želenja. Lepo Tomi | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Jul 01, 2010 8:12 pm | |
| - tomi je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
LEPOTICAslika/internetGolase dvigašv višave,kako lepaje tvojapostava,tvojasvetla polt.Ne želim sipomladi.Ne želim,da pomladte odenev pregrinjalo zelenja.Ne želim,da tvojolepotoiz vidaizgubim.Želim sitebe lepotica,tvojo golo postavo,tvojosvetlo polt.tvojolepoto.LeaV goli osnovi se vidi moč.. tomiin tudi v tvojem dojemanju prirode, gledaš njeno osnovno moč in razgibanost, ki s vidi le brez okrasnega listja in metafora po mojem dojemanju je v tem, da si jo izbrala kot mladenko polno pričakovanja. Iz verza v verz si me peljala do želenega objekta, ki se je v mojem umu pokazal kot ženo želenja. Lepo Tomi
Hvala Tomi, že zelo dolgo je odkar sem jo napisala, vendar bi jo še enkrat, morda bi kašno besedo spremenila, vendar verjemi, ne veliko. Bodi lepo! | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 03, 2010 4:49 pm | |
| Večer na Krasu slika/internetv daljavi mrmrajoče grmi sonce se odeva v svatovsko opravo zažarijo oblaki skozi špranjo raztrgane sivine pronica curek rdeče svetlobe grozeče se spušča nebo z nesluteno hitrostjo se približujejo parajoči bliski padejo prve velike kaplje brisalci jih odrivajo z vetrobranskega stekla | |
|
| |
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Jul 04, 2010 8:36 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Jul 04, 2010 8:38 pm | |
| Breza
vitka postava bleda polt ovita v zeleno tančico ob pokopališču nema stojiš
luna se ti zapleta v lase
boža te
tiho govori sprašuje
si duša veliko prezgodaj umrlega dekleta
. | |
|
| |
Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jul 05, 2010 6:12 am | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jul 05, 2010 2:53 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Jul 05, 2010 2:55 pm | |
| Triplet upanja
staro stopnišče trudno pod koraki zre v sončno jutro | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Jul 08, 2010 9:11 pm | |
| Globoko
izložbe prašnih ogledal divje vzvalovane strasti vznikle iz časa padajo v orbito krožnih oken
prezrte nasedajo na dnu pokriva jih navlaka spominov | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Jul 09, 2010 1:08 pm | |
| Večerne sence
večer sonce izginja veter se igra z vse daljšimi sencami izničenimi v mrak | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 13, 2010 6:49 am | |
| Oče megleno jutro zadnji decembrski dnevi valujoče pričakovanje bližajočih praznikov
zazvoni telefon
bolečina solze polzijo po mrzlih licih zakaj
objemi besede sožalja šopek rdečih nageljnov
sama sva božam te tvoja koža je še topla izžarevaš ljubezen sobica je nabita s toplino si v energiji prostora združena sva v najino povezanost
odšel si in še vedno si
čakaš zaznavam te čutim
ostajava skupaj še droben trenutek
potem se stopiva v spomin za vedno
Nazadnje urejal/a lea199 Sre Jul 14, 2010 8:20 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Anja Moderator
Število prispevkov : 4112 Age : 31 Localisation : Brežice. Emploi : . Loisirs : . Registration date : 09/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 13, 2010 8:21 am | |
| - lea199 je napisal/a:
- Breza
boža te
tiho govori sprašuje
. Ta je ena izmed najboljših, kar sem jih prebrala. Čudovito si razglalila simboliko. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 13, 2010 3:50 pm | |
| - Anja je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Breza
boža te
tiho govori sprašuje
. Ta je ena izmed najboljših, kar sem jih prebrala. Čudovito si razglalila simboliko. Hvala Anja, veliko mi pomeni, da ti je všeč. Nekega večera se mi je zapisala, pozneje sem jo še nekajkrat popilila. Vesela, da te na trenutke začutim na drugi strani. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 13, 2010 5:23 pm | |
| PomnišPomniš simfonijo vonja pomladnih trav? Pomniš v dotike vtkano poezijo? Pomniš lahkotni ples prstov? Pomniš …? Marjetico si mi stisnil v dlan. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi | |
| |
|
| |
| Lea- moje pesmi | |
|