Kdo je z nami | Trenutno forum pregleduje 73 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 73 gostov
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 318, dne Sre Okt 16, 2024 7:55 pm
|
|
| izziv - zgodba na črko | |
| | |
Avtor | Sporočilo |
---|
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Tor Avg 21, 2012 6:50 pm | |
| | |
| | | Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Tor Avg 21, 2012 8:16 pm | |
| Enačit Damjano in Petro, čisti absurd , je Boštjan zaničljivo dodal svojemu bratu Marjanu. Le ta ga je osorno izpod mrkega čela, ošinil z ostrim pogledom. Njegova moč bi se lahko enačila, noževi. Pomisli, danes gledaš lepoto, čez desetletje, ti bo žal, verjel ali ne! Ženska bo takrat v najlepših letih, cvetela kot roža, polna hormonov, libido ji bo uhajal ven iz uhljeu. Kaj pa ti? Kako se boš odrezal v postelji, takrat ko bo željna spolne potešitve? Kaj praviš na to? Misliš, ali veš, da ti bo uspelo? Ona vsa bujna in v cvetju, ti z enim čevljem v grobu! Meni se ne bi dogajale take ! Dobro bi premislil predno bi se podal v čisti nesmisel. Če mene vprašaš, to je noro, dragi brat, je še pristavil Boštjan. Vedno si bil pametnejši, kljub temu da si mlajši, je odrezavo dodal Marjan. Z Damjano se ljubiva, noro si je želim, moja bo! Bataljon vojakov ne ustavi tega, kaj šele tvoje votle pripombe, Boštjan! Življenje je moje, delim ga s komerkoli, počnem kar hočem, kakor hočem in dokler hočem! Tvoja beseda, ne šteje! Zato, pusti me na miru, kakor sem se odločil , tako bo! Tvoja naloga je ena in edina:" Če se strinjaš ali ne s tem početjem, upoštevaj mojo odločitev!" To je zadnje kar ti polagam na dušo, je še dodal Marjan, zaloputnil z vhodnimi vrati in odšel v temno noč.
Nazadnje urejal/a Živa Sre Avg 22, 2012 2:14 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
| | | Snowflake.* Mojster
Število prispevkov : 633 Age : 32 Localisation : Novo mesto Emploi : študentka Loisirs : .. Registration date : 31/01/2010
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Sre Avg 22, 2012 11:15 am | |
| Jaz bom kar nadaljevala z črko E :)
Elegantno, najdražjo in najlepšo obleko je pustila ležati na tleh, medtem ko je svoje stare, razpadajoče cunje zlagala v starinski kovček. Poleg nje so ležali biseri, od katerih se je odbijala barva vijolične svile. Barva tkanine je njeno rdečo kri spremenila v plemenito, kraljevsko. Pretežki biseri so njena zapestja okovali, jo namesto bodeče žice držali v primežu. Njeno telo ni imelo cene, njeni duši ni bilo mogoče oceniti vrednosti. A je bila vseeno prodana, kupljena. Postala je last najboljšega govornika, največjega lažnivca in prevaranta skritega za masko, težko zaveso dobrotnika. Hranili so jo z iluzijami, oblačili v škrlat, jo spreminjali, a nikoli si je niso mogli lastiti. V razpadajoči obleki, luknjičastih copatih in brez pretežkih biserov se zaveda, da je njena cena višja in od zdaj naprej vsem nedosegljiva!
| |
| | | lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Sre Avg 22, 2012 12:48 pm | |
| E
Ekcem, je pomislila, ko si je praskala pordelo kožo rok. Sinoči, ko sta prispela v kočo ni bilo nič narobe. Na hitro sta pojedla nekaj s sabo prinešene hrane in stopila naokoli. Zdel se ji je prveč molčeč. Je tako utrujen, je pomislila in si obenem olče odgovorila, ne, ne, ni to, nekaj drugega ga muči. Soce je počasi zdrsnilo za zahodno pogorje in ona je poiskala njegovo roko. Zdrznil se je in se odmaknil. Nekaj časa sta molče stala v rahlem vetru. Potem je negotovo začel: "Veš, Manja, odločil sem se, da grem v Ameriko. Očetov prijatelj mi je dobil mesto asistenta na čikaški univerzi." "Kaj?" je zašepetala. "Vem, tako je zame najbolje. Ne morem se odreči tej možnosti." Takrat je zajokala. "Ne jokaj, če je najina ljubezen dovolj močna preživi in čez nekaj let bova spet skupaj," je še rekel in odhitel v kočo. Legla sta na skupen pograd. On je spal, ona je premlevala o ljubezni. Zbudila se je vsa zatekla z zardelo srbečo kožo. | |
| | | Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| | | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Sre Avg 22, 2012 2:08 pm | |
| - Živa je napisal/a:
- Lea in Snowflake
Hvala Živa, capljam za tabo )) Pišem tako, da zapiše prvo črko in si sproti izmišljujem;)))) Zabavno, a ne tudi prepričljivo;)))) Bodi fanj | |
| | | Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Sre Avg 22, 2012 2:15 pm | |
| | |
| | | Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Čet Avg 23, 2012 10:13 am | |
| Lein zapis se končuje na črko O, vzela bom predzadnjo Ž | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Čet Avg 23, 2012 2:46 pm | |
| - Živa je napisal/a:
- Lein zapis se končuje na črko O, vzela bom predzadnjo Ž
se strinjam, sem že razmišljala, da bodo zadnje črke skoraj izključno samoglasniki, teh je kot vemo malo;))) | |
| | | Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Čet Avg 23, 2012 4:01 pm | |
|
Žanina je bila obupana, njene sanje so se razblinile. Goreča ljubezenska romanca, se je v trenutku sesula. Kljub temu, da ni videla izhoda iz nastale situacije, globoko v sebi je čutila, upanje. Na tihem si je ponavljala: ni vse izgubljeno, še se bo uredilo, postavilo na svoje mesto! Nenapovedana Juretova odločitev, jo je sesula, pretresla tla pod nogami. Šok je bil uničujoč. Srce je podivjalo, ko se je spominjala besed, katerih niti v sanjah ni mislila, da se bo z njimi soočala. Obdana s temo noči, pogledom uprtim v nebo je rotila: "Dragi Bog, oprosti mi, ta izkušnja je pretežka za mene. Ne zmorem, pomagaj, prosim in rotim te! Če je kanček upanja: daj mi namig. Brisala si je, od solz vlažna lica, oči so jo pekle, bolečina v srcu je ustvarjala skeleč občutek, v prsih je dušilo. Na trenutke je primanjkovalo zraka in stanje se je iz minute v minuto stopnjevalo do tolikšnje mere, da jo je obšla slabost. Vse to je z lahkoto prestajala, ali Juretove zavrnitve; s tem dejstvom se ni uspela sprijazniti. Jure je bil ljubezen njenega življenjal, upanje katero nikoli ne ugasne. Čar njune ljubezni je hitro zbledel, obljube odpihal veter, poljube stalilo sonce, noči polne strasti odnesla zima. Ostala je sama s svojimi spomini, tej niso služili več namenu in ona se je tega zavedala. Slutila je, rana s katero se sooča je globoka, razočaranje preveliko da bi ga lahko nosila sama. Kakor je Žanina prestajala peklenske muke brez Jureta, se v Juretovemu življenju je vse odvijalo, z neukrotljivo hitrostjo. Bil je boj s samim seboj, v notranjosti je prestajal peklenske preobrazbe. Demoni so zasvojili njegova čustva, nihal je med bi in nebi! Tega se je zavedal, le da iz svoje kože ni uspel. Za čustva katera so ga preplavljala ni dobil obrazložitve. Svojih občutkov in čutenj ni imel v domeni, to ga je dekoncentriralo. Dolgo je slutil: Žanina mi pomeni veliko, več kot si dovolim priznati. Ali do kolikšne mere? Strah je bil gospodar njegove osebe, vajeti so mu uhajale izpod nadzora, tega ni bil navajen. Ravno s tem razlogom je padla odločitev, zapustiti Žanino. Potreboval je mir. Premislek, če mu ta vez toliko pomeni, da navkljub vsemu izpostavi svojo svobodo v zameno za ljubezen. Želel si je naliti čistega vina, utemeljiti svoja pričakovanja, analizirati čustva, predvsem opredeliti, kakšno vlogo ima Žanina v njegovem življenju.
| |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Čet Avg 23, 2012 7:26 pm | |
| Lepo, pridna Živa | |
| | | Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Čet Avg 23, 2012 7:48 pm | |
| | |
Število prispevkov : 633 Age : 32 Localisation : Novo mesto Emploi : študentka Loisirs : .. Registration date : 31/01/2010
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Čet Avg 23, 2012 8:04 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
- Lepo, pridna Živa
Se strinjam! Super napisano! | |
| | | Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Pet Avg 24, 2012 8:39 am | |
| Punce vse ste enkratne Lea Neža Živa | |
| | | Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Pet Avg 24, 2012 8:52 am | |
| Pred zadnja črka zadnjega zapisa J. Pa nadaljujmo ...
Jutranja zarja se je počasi plazila po temnih kotičkih zaspanega sveta. Droben žarek bleščečega žarka je ožaril vrh visoke skale, počasi kot megla se je plazil navzdol po trdi kamnini in na svoji poti osvetljeval prebujajočo naravo. Tema se je vse hitreje in hitreje odmikala svetlobi. Bo svetloba prinesla tudi srečo? Bo nov dan uspel prebuditi otopela čustva? Bo toplota sončnih žarkov pregnala hlad? Bo krvaveče srce spet celo?
Jutro je pregnalo noč. Svetloba je odgnala temo. Spoznanje se je priplazilo v možgane. Trebe je živeti. Ni dovolj samo poskušati prebiti se skozi dan. Ne, treba je zares živeti. Treba je sprejeti radost življenja in si ustvariti vesele trenutke. Srečo je treba najti v drobnih stvareh. Veseliti se malenkosti. Poiskati misel, ki požene kri po telesu in nariše nasmeh na obraz. Izkoristiti čas, ki ti je dan. Pogled nazaj naj bo le spomin. Nekaj ob čem postaneš močnejši, boljši. Treba je biti hvaležen za dogodke in ljudi v svojem življenju. Zaradi njih smo to, kar smo. Vsak nov dan je nov izziv.
Upaj si ustvariti svojo pravljico.
| |
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Pet Avg 24, 2012 12:25 pm | |
| - Maja je napisal/a:
- Pred zadnja črka zadnjega zapisa J. Pa nadaljujmo ...
Jutranja zarja se je počasi plazila po temnih kotičkih zaspanega sveta. Droben žarek bleščečega žarka je ožaril vrh visoke skale, počasi kot megla se je plazil navzdol po trdi kamnini in na svoji poti osvetljeval prebujajočo naravo. Tema se je vse hitreje in hitreje odmikala svetlobi. Bo svetloba prinesla tudi srečo? Bo nov dan uspel prebuditi otopela čustva? Bo toplota sončnih žarkov pregnala hlad? Bo krvaveče srce spet celo?
Jutro je pregnalo noč. Svetloba je odgnala temo. Spoznanje se je priplazilo v možgane. Trebe je živeti. Ni dovolj samo poskušati prebiti se skozi dan. Ne, treba je zares živeti. Treba je sprejeti radost življenja in si ustvariti vesele trenutke. Srečo je treba najti v drobnih stvareh. Veseliti se malenkosti. Poiskati misel, ki požene kri po telesu in nariše nasmeh na obraz. Izkoristiti čas, ki ti je dan. Pogled nazaj naj bo le spomin. Nekaj ob čem postaneš močnejši, boljši. Treba je biti hvaležen za dogodke in ljudi v svojem življenju. Zaradi njih smo to, kar smo. Vsak nov dan je nov izziv.
Upaj si ustvariti svojo pravljico.
" Bo svetloba prinesla tudi srečo? Bo nov dan uspel prebuditi otopela čustva? Bo toplota sončnih žarkov pregnala hlad? Bo krvaveče srce spet celo? " Lepo napisano! | |
| | | Maja Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Sob Avg 25, 2012 11:22 am | |
| Hvala Snežinka Veselim se tvojega prispevka. | |
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Sob Avg 25, 2012 11:47 am | |
| Vzela sem črko C. ("Upaj si ustvariti svojo pravljico.")
Cvetne liste, najlepše in najbolj dišeče so ji odtrgali, jih pomendrali, njo pa pustili živeti, počasi umirati. Druge cvetlice so odpirale svoje najlepše cvetove, se hranile, ona pa je v hrepenenju barvala liste v črnino. Dušila se je zaradi strupenega zraka, skozi okenske šipe je opazovala pisane metulje. Njeno lepoto je zasenčila biserna vaza, ki je postajala njen grob. Bila je okras, čudovita, dišeča in barvita, edinstvena in hkrati ničvredna, zamenljiva, vsakdanja, čez čas neuporabna. Povešala je steblo, glavno oporo, se umikala pogledom, cvetlični listi so kot solze padali na tla. Končana je njena zgodba, vrnjena bo v stari dom, njena lepota bo pozabljena. Nadomestili jo bodo z novo in nato novejšo…vse dokler ne bodo izropali, izruvali vseh čudovito živečih cvetlic. | |
| | | Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Sob Avg 25, 2012 8:26 pm | |
| | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Sob Avg 25, 2012 9:16 pm | |
| | |
| | | Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Ned Avg 26, 2012 1:34 pm | |
| | |
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Pon Avg 27, 2012 8:57 pm | |
| | |
| | | Maja Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Tor Avg 28, 2012 3:14 pm | |
| Črka I
»Iris, Iris, zbudi se, samo sanje so.« Odprla sem oči. Bila sem hladna, oblita s srhljivo ledenim potom. Zeblo me je in oči so se le počasi privadile temi, ki jo je razbijala mesečina, ki je lila skozi okno. S strahom sem pogledala svojo sestro, ki je sedela na robu moje postelje in me poskušala pomiriti. »Ja, samo grde sanje so bile. Hvala, ker si me zbudila.« sem uspela izdaviti. Sestra me je pokrila z dodatno odejo, ko se je prepričala, da bom dobro je odšla v svojo posteljo. Seveda ji nisem mogla priznati, da nisem dobro. Strah me je bilo. Niso bile le grde sanje. Nisem ji mogla priznati, da v spanju podoživljam tisti strahoviti vikend na podeželju. Še zdaj ne vem, kako me je prepričala, da sem šla z njo in njenimi prijatelji v tisti stari dvorec. Za seminarsko nalogo so izbrali raziskovanje starega dvorca. Hoteli so dokazati, da v dvorcu straši. Nikoli nisem bila bojazljiva. Seveda me je avantura pritegnila. Ne verjamem v duhove. No, takrat nisem verjela v duhove. Zdaj pa bi o tem dvakrat premislila. Res, da nisem videla nobenega duha, a vseeno vzdušje v tistem dvorcu me nikakor ne zapusti. Že ob prihodu sem čutila težko in srhljivo energijo. Nihče drug je ni čutil. Smejali so se mi, ko sem jim omenila svoje občutke. Še zdaj v mojih ušesih odzvanjajo zvoki naših stopinj po kamnitih tleh. Enkrat sem jim prisluhnila. Poleg naših lahkotnih sem slišala še težke korake, ki so se bolj vlekli kot bi zares enakomerno hodili. Čutila sem hladen piš, ki je vel v vseh prostorih, čeprav so sveče gorele z visokim, ravnim plamenom. Seveda, v dvorcu ni bilo elektrike. Kamor koli smo šli smo nosili sveče ali bakle. Dim je ustvarjal dodatno težek zrak, kot ne bi bilo dovolj, da je bil zrak sam po sebi zatohel. V spalnici, ki sem jo delila s sestro je bil zrak še slabši. Seveda ona ni čutila pekočega vonja po rji, ki se mi je zarezal v možgane in mi pritiskal pljuča. Tisto noč se je vlaga s svojimi ledenimi prsti prilastila vsakega delčka mojega telesa. Poleg najinega dihanja sem slišala še težko, komaj slišno hropenje, ki je proti jutru pojenjalo. Pohištvo iz izsušenega lesa je neenakomerno pokalo, suho drevo pod najinim oknom je s svojimi vejami greblo po debelem mat steklu in v sobo metalo grozovite sence. Moji čuti so ponoreli v strahotnem vzdušju dvorca. Seveda, nihče od njih ni občutil nič takega, kot sem občutila jaz. Za nalogo so napisali, da so legende o duhovih v starih zgradbah le to, legende. Ne bom jim priznala njihove zmote. | |
| | | Tejchyka Mojster
Število prispevkov : 659 Localisation : in time Emploi : ... Loisirs : ... Registration date : 16/07/2007
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Čet Sep 13, 2012 12:13 pm | |
| Cvetlica na okenski polici je danes spet odprla svoj cvet. Tako kot vsako jutro jaz odprem oči ter se podam v nov dan. Dan ki ni enak kot je bil včeraj, ki ni enak kot bo jutri. Danes za spremembo ne grem v službo. Odločila sem se, da si vzamem dan samo zase. V garaži vzamem svojega konjička na dveh kolesih ter se bliskovito poženem izven mesta, na moj priljubljen kraj ob potoku nekaj kilometrov stran. Že nekaj časa nisem bila tam in gotovo se je že veliko spremenilo od takrat. Ko sem bila zadnjič tam je bila pomlad. Vse je dišalo po cvetih, ki so jih obletavale čebelice ter nabirale sladki med. Sonce me je božalo s svojimi še ne tako toplimi žarki in bilo mi je toplo pri srcu, ko sem opazovala naravo kako se prebuja.
Danes pa je jesen. Stojim ob potočku ter poslušam njegovo pesem, ko premaguje vsak kamenček posebaj, kot jaz premagujem majhne ovire na poti skozi življenje. V vodi gledam odsev dreves, ki rastejo nad potokom. Ozrem se naokoli ter vidim v kakšne jesenske barve jih je narava oblekla. "vav kako lepe barve" vzkliknem sama pri sebi. Sonce me spet boža s svojimi žarki, ki pa jim sedaj že malo jenjajo moči. A vseeno občutim prijetne občutke. Ta prelepa narave me poživi vsakič ko obiščem ta kraj.
Nazadnje urejal/a Tejchyka Čet Sep 27, 2012 10:56 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
| | | Maja Veteran
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko Pet Sep 14, 2012 4:55 pm | |
| tejchyka | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: izziv - zgodba na črko | |
| |
| | | | izziv - zgodba na črko | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |