Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Tor Apr 08, 2014 1:03 pm
Vasja, čeprav so tvoje pesmi žalostne, občasno boleče, jih rada berem. Enostavno, všeč mi je tvoj stil. Mogoče sem malo manj tukaj, a ko si vzamem čas potem preletim zaostanke.
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Vasja, čeprav so tvoje pesmi žalostne, občasno boleče, jih rada berem. Enostavno, všeč mi je tvoj stil. Mogoče sem malo manj tukaj, a ko si vzamem čas potem preletim zaostanke.
Hvala za veliko pohvalo in obiske, Maja, čeprav so občasni!
Pišem pa žal lahko samo s srcem in dušo! Drugače ne znam!
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Maj 07, 2014 6:43 pm
SECRET GARDEN - Passacaglia
Pot
Sredi neke tihe - srebrne noči bom pripravljen nahrbtnik vzel in odšel tja, kjer bolečine ni, kjer še zadnjo pesem bom zapel!
Na tej poti pobožal bom z očmi tihe bore, ki so dali mi objem, budili upanje - da mi ne zaspi, šepetali - da oditi še ne smem!
Božal neme hraste bom prastare, tiste, ki tiho so verjeli vame, čeprav ponujali grde so utvare, ko na njihove sem jokal - rame!
Bukvi stari bom poslal poljube, z željo, da jo nihče ne poruši, rad poplačam prazne ji obljube, katere vpila raztrgani je duši!
Nato čakal bom, da iz mesečine pridejo luči zadnje lokomotive, da naložim ji žalostne spomine, vse bolečine tihe - večno žive!
Naj jih pelje - meni v veselje na kraj - kjer bodo šle v temo in z njimi vse moje tihe želje po zadnji reki, ki teče v nebo!
Na poti v pozabo bom zagrinjal srečo - ki me k tebi je vodila, da ne bi ljubezni se spominjal, ne zlaganosti - ki me je ubila!
A tam - kamor bom na pot odšel, kjer mi trpljenje v noč izgine, bom nesrečnim - nemo pesem pel, zapustil vam uganko in spomine!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se lastniku te fotografije, ali tistemu, ki ima do nje pravico, da je pospremil na pot tudi to pesem!
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sre Maj 07, 2014 7:01 pm
Želim ti, da najdeš kotiček kjer ni bolečin :)
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pet Jun 27, 2014 2:21 pm
lea199 je napisal/a:
Želim ti, da najdeš kotiček kjer ni bolečin :)
Tudi jaz tako upam!
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Pet Jun 27, 2014 2:26 pm
Benise - Aranjuez
Jezdec
Grem tja, kjer konja bom lahko zajahal, odpotoval skozi večerno zarjo - v nebo, ne bom se v noč ozrl in v temo pomahal, le nasmeh grenkobe podaril bom v slovo!
V barvah večera zapel bom zadnjo pesem, v mrtvih očeh bo krik - zarje krvaveče, nasmeh, ker samo ljubezen v srcu nesem, da sem noči sveta odrešen - in nesreče!
Iskri vranec, ki ga bo angel smrti dal, nesel me bo v luč, stran od sveta noči, k zvezdi ljubezni, da bom v mir zaspal, tam nekje - kjer sreča s pesmijo zaspi!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Sit sem psihopatov, ki svetu vladajo, ker z nasiljem sejejo po svetu strah, ljudi - ki venomer na prevare padajo, namesto, da bi zdrobili jih - v prah!
Sit sem neumnih ovc, ki hodijo molče in sklonjenih glav mimo tuje nesreče, ki potlačijo v temo duše - vse gorje, obupani, tihi nočejo na pot do sreče!
Sit brezvestne sem požrešnosti ljudi, zaradi katere v svetu umirajo ljudje! So zares brez srca, brez duše in oči, da v nedogled razdajajo v svet gorje?
Sit sem norcev - ki uničujejo planet, ker vedno potiskane papirčke zbirajo, ne vidijo, da uničujejo še sebi svet, svoje otroke, ki zaradi njih umirajo!
Sit sem politikov umazanih, prodanih, sami lažnivci in barabe brez primere, živijo od ljudi opeharjenih, izdanih, v blaginji, ki nima več razumne mere!
Sit sem umazanij - barbarskega sveta, kjer velikost gorjače mera je uspeha, denarja za kruh nima - orožje pa ima, in kjer ljudi strada se - brez greha!
Sit sem ljudi, ki pol pismeni, neuki v neskončnost zdravo pamet mi solijo! Kaj le mislijo nesrečni vsi prismuki, ko pametnim neumnost v nasvet delijo?
Sit sem "duhovščine" - ovite v zlato, ki strah zaslepljenih jih ljudi redi, žive v razkošju - ki že vpije v nebo, samo zato ker njih vera - spi v temi!
Sit sem dam, ki se moškemu "predajo", saj ne dojemajo - svojo zmoto plitko! S predajo sebe daš - a one samo dajo sebi v zabavo - svojo muco ali ritko!
Sit sem sveta teme, ki seje samo zlo, "ljubezni" - ki v noč zagrinjajo oči, ljudi, ki te poznajo, ko jim je hudo, "prijateljev", ki jih v nesreči - ni!
Oprostite, ampak res sem sit do grla, noči v svetu, ki vodijo ga birokrati, katerih vsa moralnost davno je umrla! Tu zaman išče pesnik - mir med brati!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Čeprav premalokrat pohvalim in komentiram, so vse pesmi tako resnične in tako dobro napisane, da se veselim vsake nove objave. Res mi je všeč stil pisanja in žalostno optimistične pesmi, ki hkrati užalostijo in dajo upanje.
Ta me je današnji večer najbolj navdušila. V eni pesmi skrito realno, žalostno in bedno današnje stanje. Lahko rečem, da nas je veliko enako sitih takega sveta, a očitno še vedno premalo...
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sob Dec 27, 2014 8:59 am
Jean Sibelius - Valse Triste (orch.Herbert von Karajan)
Megla
Rad hodim skozi meglo - sam, skozi ozek krog tihe sivine, ki briše preteklost - z ram, in utaplja v meglo bolečine!
Bodočnosti v njej ni nobene, preteklost sivi čas izbriše, tu celo življenje nima cene, usodo tvojo ti korak napiše!
Iz ugank sivine - usoda vre in vse se znova vanjo utopi, ljubezni, trpljenja in srce, dokler ne zapreš v njej oči!
Vasja Belšak
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sob Dec 27, 2014 9:03 am
Benise - Aranjuez
Jezdec
Grem tja, kjer konja bom lahko zajahal, odpotoval skozi večerno zarjo - v nebo, ne bom se v noč ozrl in v temo pomahal, le nasmeh grenkobe podaril bom v slovo!
V barvah večera zapel bom zadnjo pesem, v mrtvih očeh bo krik - zarje krvaveče, nasmeh, ker samo ljubezen v srcu nesem, da sem noči sveta odrešen - in nesreče!
Iskri vranec, ki ga bo angel smrti dal, nesel me bo v luč, stran od sveta noči, k zvezdi ljubezni, da bom v mir zaspal, tam nekje - kjer sreča s pesmijo zaspi!
Vasja Belšak