Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sob Nov 10, 2012 9:30 pm
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sob Nov 10, 2012 9:48 pm
John Barry - Born Free
Madež
Ti si tista, ki si prižgala srce, ki po ljubezni hrepeni, in v pekel ga potem nagnala, pustila me samega sredi noči! Ti veš - zakaj si se igrala s človekom, ki mu do iger ni, no, zdaj, ko sama si ostala, si obriši z rok še sled krvi!
Ne boš svoje dlani - oprala, ta madež ti bo vžgan - v oči, tudi uteho boš zaman iskala, ne bo ti umolknil glas vesti! Sama si mi smrt v roke dala, tudi žalost, ki v nebo kriči, na zadnjo pot si me poslala, le tam moje srce več ne trpi! Če tako ljubezen bo zaspala, ki mi v srcu raztrganem gori, da bo še z menoj odpotovala, naj gre z menoj, samo da spi!
Čeprav morda zveni kot šala, le v tvoji roki mi srce živi nekoč v njem boš prepoznala, vse kar zate se v njem iskri! Tedaj ne boš več - žalovala, ker bom tam, bodi brez skrbi, kjer te duša moja bo čakala, da najina ljubezen - zacveti!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Sob Nov 10, 2012 10:33 pm
Luana je napisal/a:
Najlepša hvala za prelepo rožo, Luana! Vse je povedala!
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Ned Nov 11, 2012 7:37 am
Zelo si ustvarjalen, Vasja. Bravo :) lp,
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Ned Nov 11, 2012 8:10 am
lea199 je napisal/a:
Zelo si ustvarjalen, Vasja. Bravo :) lp,
Hvala za pohvalo, Lea! No, iskreno upam, da mi ne bo treba več dogo biti!
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Ned Nov 11, 2012 10:24 am
Tihi-Don je napisal/a:
Luana je napisal/a:
Najlepša hvala za prelepo rožo, Luana! Vse je povedala!
Itak da, včasih so besede odveč
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Ned Nov 11, 2012 5:55 pm
Ernesto Cortázar - Aurora
Omamna ljubezen
Če bil jaz sodček z vinom bi nalit, ali do zadnje kaplje poln alkohola, hudo bi verjetno bil do zdaj izpit, ušel ti nikoli ne bi dlje od stola! K ustom tvojim bi vedno bil privit!
Eh, kako bi nesrečnik ljubljen bil, radostno polnil te - z omamo svojo, in čaral nebesa, srečo v verze vil, kar sproti polnil bi vsebino tvojo in še sam tam v tebi srečo bi užil!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Naslov sporočila: Re: Koščki zdrobljenega srca Čet Nov 22, 2012 11:43 am
Benise - Bridge of Sighs
Sonet z epilogom
Barbarka temnolaska, modrooka biser pravi, a brez sledi skrupula - zvita kot lisička, razjarjena nad nezvestobo svojega možička, brž najde pot, da spet k pameti ga spravi!
Angelska igralka mrežo gosto spretno tkano razpne in v njo - zagretega ljubimca ujame, in ko ljubosumen mož spet v objem jo vzame, čez prag nažene - nesrečno žrtev zapeljano.
Mar veš, da po tej metodi si "srečo" kuješ? Ali ni ti žal strtih src - na dveh straneh? Radosti svoje z grozo trpečih duš plačuješ?
Igralska spretnost tvoja, čestitam za uspeh, je meni za hip skrila, v katero luko pluješ. Izplačal te bo Bog, nas bo vsaj več na tleh!
Epilog
Fines laži, prevar do roba polna kupa le s težavo prejme novo kapljo strupa in takrat pride čas, da se kaj odlije, saj lepše je, kadar v srcu sonce sije!
Amor puščico moral je izdreti iz srca globin, razum močnejši je - kot njen strup je blazen, je grenkotrpek in temen nate le ostal spomin!
Estrih fasade tvoje bo z leti vse bolj kazen, vsebina tista je, ki modrim vredna je skomin, a ti bila si in ostaneš - vrček večno prazen!
Vasja Belšak