Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Drugi krog glasovanja Pon Sep 19, 2011 8:30 am | |
| 1. MARJETICA
Sramežljivo je dvignila glavo drobna krhka marjetica svoj obraz je obrnila soncu hrepeneče po njegovi ljubezni ob dotiku tople sape zaupljivo razprla nežne latice razgalila je svojo bit se prepustila na milost širnemu svetu
2.Vzorčki med oblaki
Iz omare sem nabrala cunje in jih zrezala v šahovska polja, ker sem iskala ure premišljevanja, s kakšne preproge so moji dnevi. Skicirala sem vzorčke med oblake in jih vračala na parket, kjer na kolenih dolge ure šivam.
3. Gledati v sonce, dvojina.
Večer je.
Hodim sama.
Globoko v meni se razrašča želja imeti nekoga ob sebi. Preprosto za hojo vštric. Za klepet ali molk. Počitek tu pa tam.
Tako je, vem, ali pa se mi samo zdi, znosneje čutiti hlad porajajočega se mraka.
Prisluhnila bi večernemu vetru.
Videla, kako razbarvane trave temno usihajo v noč.
Po tem, ko bi skupaj bi gledala sonce.
4. Uglašenost
valovi in se preliva vase zagledana reka nacis
mehko .. . pada .. . pada
tišina zašumi
v preglasnem občudovanju začetkov se dvigne v prekipevajoč izbruh
5. Kjer beseda...
Kaj lahko podarim svetu tam zunaj?
misel veselje žalost razočaranje krik jok razigranost
ponudim: lepo besedo
toplo misel nežen nasmeh
nastavim ramo naj se žalostni zjoče
podam roko popotnik naj mi sledi
nasmejim dete nič več osamljeno ne bo
ker beseda je zlata vredna...
Nazadnje urejal/a Ita-Ines Pet Sep 30, 2011 4:32 am; skupaj popravljeno 2 krat | |
|
Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| |
Rika Mojster
Število prispevkov : 904 Age : 50 Localisation : - Emploi : - Loisirs : - Registration date : 25/05/2007
| Naslov sporočila: Re: Drugi krog glasovanja Pon Sep 19, 2011 11:53 am | |
| Jaz sem za Vzorčke med oblaki...ful všeč! Ne vem od koga je.. :) | |
|
Ita-Ines Moderator
| |
Eva Moderator
Število prispevkov : 752 Age : 39 Registration date : 22/05/2007
| |
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| Naslov sporočila: Re: Drugi krog glasovanja Pon Sep 19, 2011 7:31 pm | |
| tudi jaz sem se ustavila tukaj | |
|
Ita-Ines Moderator
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Drugi krog glasovanja | |
| |
|