Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Ned Sep 11, 2011 9:25 pm
Hvala za pohvalo Lea!
Lep pozdrav Vasja
Tihi-Don Mojster
Število prispevkov : 682 Age : 78 Localisation : * Emploi : * Loisirs : * Registration date : 28/07/2011
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Ned Sep 11, 2011 9:27 pm
Ivan Rebroff sings - Evening Bells
Polnočna misel
Temna, grozljiva noč, nikjer nobene luči, tiho, nežno zvon pojoč mrtvim polnoč zvoni. V duši nemir in nemoč, le srce v prsih drhti, vklenjena v ledeni obroč, zapustiti ta svet si želi!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Temna, grozljiva noč, nikjer nobene luči, tiho, nežno zvon pojoč mrtvim polnoč zvoni. V duši nemir in nemoč, le srce v prsih drhti, vklenjena v ledeni obroč, zapustiti ta svet si želi!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Pon Sep 12, 2011 8:28 am
Najlepša hvala za pohvale in komentarje, Latani! Si pridna in se kar pogosto ustavljaš na mojem miselnem vrtičku!!
No, upam, da nisi slučajno pomislila, da je mene strah?! Če ne bi nekoč davno v neposredni bližini moje hčerke opazil modrasa, sploh ne bi vedel, kaj je strah! Tako pa na srečo vem, kako se počuti človek, ki ga je strah, he, he, ...
Lep pozdrav Vasja
latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Pon Sep 12, 2011 11:17 am
Prosim in hvala. :) Komentiram le tisto kar razumem, kar se me dotakne in kar mi je všeč. Sicer se zadnje čase rada izogibam "negativnih" ... vsega, a vsakdo gre kdaj skozi to.
Moji komentarji so takšni kot razumem stvaritev; žalostno, lepo, čutno, kot strah, ... Ne osebno. Kdo sem tu, da bi sodila? Da te je strah ali karkoli? V vsakem od nas so mnoga čutenja, ki jih premagujemo vsak po svoje. Jaz priznam, da mi je mnogokrat pisanje, kot zdravljenje, čiščenje. Prijeten in prijazen nov teden ti želim Tihi-Don!
Tihi-Don Mojster
Prosim in hvala. :) Komentiram le tisto kar razumem, kar se me dotakne in kar mi je všeč. Sicer se zadnje čase rada izogibam "negativnih" ... vsega, a vsakdo gre kdaj skozi to.
Moji komentarji so takšni kot razumem stvaritev; žalostno, lepo, čutno, kot strah, ... Ne osebno. Kdo sem tu, da bi sodila? Da te je strah ali karkoli? V vsakem od nas so mnoga čutenja, ki jih premagujemo vsak po svoje. Jaz priznam, da mi je mnogokrat pisanje, kot zdravljenje, čiščenje. Prijeten in prijazen nov teden ti želim Tihi-Don!
Tudi jaz tebi želim prijeten teden poln miru, čeprav to ni ravno zdravo okolje za navdihe, he, he, vsaj pri meni je tako! Tudi jaz pravzaprav na nek način čistim svojo dušo skozi moje pesmi in za čuda deluje?! Komentar je sicer izzvenel tako, kot sem ga jaz razumel ... zato sem ti skušal pojasniti, kako je z mojim strahom! Vsekakor se zase in svoje življenje niti malo ne bojim, sem se pa nekajkrat pošteno ustrašil zaradi svojih bližnjih! Sicer je ta strah trajal le nekaj sekund, potem pa je sledila akcija, ker sem pač človek, ki za srečo, zdravje in življenje soljudi, še posebej bližnjih, tvega po potrebi tudi svoje lastno življenje. No, kot sem napisal, vsaj vem, kaj se dogaja v človeku, ki ga je strah pa čeprav sem v tem stanju preživel le nekaj sekund mojega življenja! Vsekakor zanimiva izkušnja! Nikakor pa nisem vprašal, to kar sem, zaradi kakšne zamere, da se bova razumela! Nisem zamerljiv tip, dokler pogovori potekajo na konstruktivni in korektni ravni - sem pa hudo občutljiv na grobosti, žalitve, nasilje in kar je temu podobnega! Mislim, da sedaj že razumeš, zakaj se tako odzivam v takih primerih! Torej brez skrbi komentiraj, in če imaš pametne utemeljitve lahko tudi kritiziraš, ne da bi ti zato jaz karkoli zameril! Nasprotno, vesel sem predlogov in opozoril na napake, saj smo vsi zmotljivi - jezike pa tudi imamo, da se lahko pogovarjamo o kakšni nejasnosti in drugih podrobnostih našega dela! V slogi je moč in več glav več ve, kajne? Torej brez zadržkov, Latani!!
Lep pozdrav Vasja
latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
Vasja Belšak
Kratka, a jasna zanimiv izbor glasbe, preseneča me, kako najdeš tako glasbo - najbrž veliko iščeš in tudi ogromno poslušaš. Sama nisem taka - ne trudim se z izkanjem novih stvari, raje v iskalnik odtipkam kaj znanega. Po tvojem predlogu sem se spomnila tega posnetka (ta pa je za mojo dušo ) https://www.youtube.com/watch?v=2iUPb7y0hgE&feature=related
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Sep 13, 2011 6:34 am
Hvala za za pohvalo pesmi, Maja! Glede glasbe je pa takole! Če 55 let poslušaš glasbo vseh zvrsti in imaš v sebi nekakšen čut, ki ti pove, katera je res dobra in katera ne, potem je izbor glasbe relativno precej enostaven! Malo težje je najti primerno glasbo, ki ima k neki pesmi primeren ritem in melodijo! Otožna pesem pač rabi podobno melodijo, ritem in melodijo pa določa melodija in ritem napisane pesmi! Če jo prebereš naglas je veliko lažje izbrati tudi primerno glasbo, čeprav idealna seveda ni nobena! Ni slučaj, da se vedno glasbi napiše besedilo - obratno pa se dela le izjemoma! Tako je pač veliko lažje! Poslušal sem tvoj link - irska glasba ima res svoj poseben melos in praviloma je živahna! No, meni se nekako ne sklada z mojo slovansko dušo in resno notranjostjo, čeprav je lepa in zanimiva, da se bomo razumeli! Hvala ti za redne obiske v mojem miselnem kotičku! Včasih prav čakam, kdaj se spet prikažeš, he, he!!
V danem primeru ( Večerni zvon ) pa je nadvse zanimivo, da je celo pesem odpel en sam človek Ivan Rebroff (Razen zvonov, ki jih poje zbor! ) ker je obvladal vse glasove od najnižjega moškega basa, do ženskega mezzosoprana, kar je vsekakor fenomen, ki ga je vredno slišati!!
Lep pozdrav Vasja
Nazadnje urejal/a Tihi-Don Tor Sep 13, 2011 1:14 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Sep 13, 2011 6:51 am
Zelo simpatično in lepo je v tvojem miselnem kotičku, prijetno druženje, katerega se žal poredko udeležim. Da ne bo nesporazumov,čas mi uhaja izpod prstov, ne vem kod mu taka brzina, ali Vrtnica ga ne dohaja
Vasja: hvala ti ker si, tvoje stvaritve so izbor glasbe in sličic pa
P.s vabim te tudi v druge sobane našega foruma, je zelo zanimivo, več ko nas je, lepše je. Pridi ne bo ti dolgčas
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Sep 13, 2011 7:08 am
Hvala, Vrtnica, za prelep komentar in čas, ki ga posvečaš za ogled moje delavnive, he, he! S časom je pa z leti vedno večji problem! On je namreč vse hitrejši, mi pa vedno bolj počasni!
Lep pozdrav Vasja
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Sep 13, 2011 7:22 am
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Sep 13, 2011 1:43 pm
Uh, ta debata o času se me je dotaknila, v resnici vedno bolj hiti, mi vedno počasnejši, ga ne zmoremo dohajati.:)
Vasja, tvoji novi pesmi sta mi všeč :)
Lp, Lea
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Tor Sep 13, 2011 3:49 pm
lea199 je napisal/a:
Uh, ta debata o času se me je dotaknila, v resnici vedno bolj hiti, mi vedno počasnejši, ga ne zmoremo dohajati.:)
Vasja, tvoji novi pesmi sta mi všeč :)
Lp, Lea
Hvala za pohvalo pesmi, Lea!!
Tihi-Don Mojster
Naslov sporočila: Re: Agavin cvet. Čet Sep 15, 2011 8:05 am
[color=black]
Ivan Rebroff - Das einsame Glöckchen
Polnočni zvon
Polnočni zvon ti le zapoj v noč prelepe pesmi tvoje, kar poj tovariš dragi moj in posuši solze duše moje.
Uspavaj vse, ki blizu tebe že v tihi noči mirno spijo, samo izpoj ves mir iz sebe ter utopi v pesmi hudobijo.
Pozdravi v temi mater mojo, naj samo mirno v noč zaspi, naj tam spočije dušo svojo in pozabi me kot njega dni!
Čas njeno delo je izbrisal, razkrojil noč je nad menoj, zdaj mene kmalu bo izpisal, prislužen dodelil mi pokoj!
Poj očetu v tihi mrak noči, prespi naj trpki ta spomin, da niso njegove videle oči, kaj preživel njegov je sin.
Tiho odšel na pot je svojo, preden sem prispel na svet, zagrnil v noč - usodo mojo, a naj zato ne bo - preklet!
Zveri - od vojne pobesnele, vesti nihče ni slišal glas, niso samo meni davek vzele! Tedaj je bil res čuden čas!
Zapoj vsem, ki so me ubili, da nad mano jokalo je nebo, sanje moje v prah zdrobili in zastrli svet moj v temo.
Naj odvzame pesem bolečine, če v peklu kdo od teh trpi, saj enkrat tudi pekel mine, za vekomaj nihče ni v temi.
Uspavaj vse, ki blizu tebe že v tihi noči mirno spijo, samo izpoj ves mir iz sebe ter utopi v pesmi hudobijo.
Le posuši solze duše moje, kar poj tovariš dragi moj v noč prelepe pesmi tvoje! Polnočni zvon ti le zapoj!
Vasja Belšak
Kljub temu da nas je več miljar, se posamezniku z leti posveti; vedno je ždel nad prepadom, ali nikoli ni zmanjkalo tal pod nogami. Preseneti iznenada rahel sesed in woila, globina te objame, tudi če ne dobesedno- zgodi se lahko !
Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
Vasja, Polnočni zvon je prelepa, globoka in v srce segajoča pesem. Mogoče sem že pozabila vse prebrano, zato upam, da ne bom kateri izmed tvojih pesmi naredila krivico ampak mislim, da je Polnočni zvon najboljša.
Trenutno sem čisto ujeta v času (ki ste ga že ostali dodobra skritizirali, da kar nekam hiti).