Kdo je z nami | Trenutno forum pregleduje 25 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 25 gostov
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 318, dne Sre Okt 16, 2024 7:55 pm
|
|
| Kakšna je zgodba te fotke? | |
|
+9Maja taj* Lenski Nezgoda Ita-Ines latani Matjaz Rika Luana FerroMonaDe - skupina 13 posters | |
Avtor | Sporočilo |
---|
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Sob Jul 16, 2011 9:39 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
- Vrtnica je napisal/a:
-
Tako zelo pridni ste te dni, meni nič ne teče, za menoj nič ne gori, le poležavam in telo hladim, pa glavico na paši
Hahaha Vrtnica, jaz imam rada toplo;)
Pišem zares veliko. Ker sem na besedah sama doma, sem pravkar nekaj skup zmetala na Besedah. Pokukaj, boš videla, kako sem pridna:) Le umetnine ne pričakuj, pesem je nastala v petih minutah;)
vsaka fotografija ripoveduje svojo zgodbo Uf Lea mene pa ta toplota ubija
ne pričakujem umetnine, temveč kakor vedno, krasotico izpod Leinega peresa
Ti si tak pridna, za teboj se iskri in lesketa Ps škoda da vas je tak malo na Besedah, kako to? Pokukala, pridna, itak ni bilo dvoma! | |
| | | lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Ned Jul 17, 2011 8:03 pm | |
| - Vrtnica je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Vrtnica je napisal/a:
-
Tako zelo pridni ste te dni, meni nič ne teče, za menoj nič ne gori, le poležavam in telo hladim, pa glavico na paši
Hahaha Vrtnica, jaz imam rada toplo;)
Pišem zares veliko. Ker sem na besedah sama doma, sem pravkar nekaj skup zmetala na Besedah. Pokukaj, boš videla, kako sem pridna:) Le umetnine ne pričakuj, pesem je nastala v petih minutah;)
vsaka fotografija ripoveduje svojo zgodbo Uf Lea mene pa ta toplota ubija
ne pričakujem umetnine, temveč kakor vedno, krasotico izpod Leinega peresa
Ti si tak pridna, za teboj se iskri in lesketa
Ps škoda da vas je tak malo na Besedah, kako to?
Pokukala, pridna, itak ni bilo dvoma! Lesket te slepi, zato misliš, da je dobro. Žal, nas je res malo. Mislim, da se redko kdo išče forum poezije, tako, da utipka v google BESEDE. Sicer se nam lahko pridružiš, nalepiš katero tvojo pesem ali prozo (tudi obolje ne bo škodilo). Sem pa tja nekoliko poklepetaš, kakoj bo bolj živo:) Lep večer, Lea | |
| | | Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Pon Jul 18, 2011 5:34 pm | |
| E, ti moja Lea malo je resnice v temu, čisto vredi je zahvaljujem se ti za povabilo bom premislila, kakor vedno | |
| | | Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Pon Jul 18, 2011 5:54 pm | |
| Novi predlog, izziv za ustvarjalne, hrepenenje za uka željne [slika/internet] | |
| | | lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Pon Jul 18, 2011 6:29 pm | |
| | |
| | | Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Pon Jul 18, 2011 7:27 pm | |
| Hvala, meni tudi zelooooo všečna Pri tebi ni neki problem, pero dobro laufa, oziroma, le malokrat mu barva pojenja | |
| | | Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Pon Jul 18, 2011 10:19 pm | |
| - latani je napisal/a:
- MOJ DOM
Hop, hop, hop, preskakujem kot srnica iz kamna na kamna. Zopet mama (stara mati) kriči in teka oglov, saj išče krivca, ki jo je zvabil iz hiše, vso preplašeno s svojim naznanilom: »Hiša gori, hiša gori«. Seveda je hiše gorela, a naša mal hiška, zgrajena iz kamenčkov in vejic. Z bratom in sestričnama smo pridno zidali, mešali malto iz zemlje in vode in ko bila hiška gotova, se od nekod priklesti najmlajši stric (6 let starejši od mene) in podkuri tisto dračje (naš les, ki je povezoval hišo) in koj je bilo vse v plamenih. Seveda, pri takratnem poletju visokih temperatur. Starejši brat v jok in krik, da hiša gori. Vsi smo se razbežali na svoj konec, saj smo vedeli, da nas v vsakem primeru čaka kazen, leskova šiba. Ker je bil nad hišo manjši travnik in koj gozd, sem zbežala v svoje zavetje, najprej na svoje drevo, med gosto vejevje. Mama še kar kriči in klicari vsakega posebej. Seveda se najprej prikaže stric, ker je tako vedel, da zanj kazni ni. Še vsaki se je izognil in jo preložil na drugega. Bil je le najmlajši njen otrok in najljubši. Ko se vse umiri, splezam z drevesa in hop - hop, hop – hop s kamna na kamen, kot drobna gozdna vila. Lovim se med drevjem; tankim, debelim, malim, visokim, iglastim, listavcem, drsim med praprotjo in pozabim na čas. Ja, tu sem doma.
lepo , lep spomin | |
| | | latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Tor Jul 19, 2011 10:14 am | |
| Hvala Maja. Ja, lepi spomini ... | |
| | | Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| | | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Čet Jul 21, 2011 5:36 pm | |
| Luknja nelagodja[slika/internet]Prepletene misli vzcvetijo v ognjemet spoznanj. Zaseda bridkosti težko leže v žile. Brezvoljen obup prebada želodec. Slana potoka posrkata srebrnino zrkel. V polsenci resničnosti vzvalovijo zleknjeni glasovi. Tišina gluši v kriku molka. Ostajam kamen, skulptura na prepihu mračnih vetrov.
Nazadnje urejal/a lea199 Pet Jul 22, 2011 6:30 pm; skupaj popravljeno 2 krat | |
| | | Maja Veteran
Število prispevkov : 3225 Age : 50 Localisation : Ljubljana Emploi : * Loisirs : * Registration date : 03/11/2009
| | | | Maja Veteran
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Čet Jul 21, 2011 10:08 pm | |
| Pa ravno danes je moralo deževati. Včeraj smo prišli na morje, tako veselil sem se. Dan poprej sem pomagal mami pripraviti prtljago. Prinesel sem svoje najljubše kratke hlače in majico brez rokavov, da jih je mami zložila v mojo potovalko. Noter je dala še kup drugih oblek za katere sploh nisem bil prepričan, da jih bom potreboval. Pomembno je samo to, da so na vrhu potovalke poleg moje veeelike brisače z mojim najljubšim avtomobilom ležale moje nove kopalke. Tudi zjutraj, ko smo pakirali v avto sem prinesel nahrbtnik s svojim najljubšimi igračami. Prav potruditi sem se moral, da sem izbral samo nekaj najljubših (več mi oči ni dovolil vzeti, je rekel, da ni prostora). No ja in tako smo končno prišli na morje in glej dežuje. Na srečo je zdaj dež ponehal in prepričal sem mamico, da sva prišla pogledat valove. PS za jutri obljubljajo sonce. | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Pet Jul 22, 2011 6:29 pm | |
| Lepo Maja:) In jutri bo sonce | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Pet Jul 22, 2011 6:46 pm | |
| Misel spegleda okoIzginjam v vreči praznih sanj. Smisle iščem za mrtvimi pogledi. Prestrižena tik nad globino, ljubim trhline v drobovju korenin. Sredi kamnitega močvirja spregledam kažipot. Pretrgam poslednje soskladje. Slečem ogledalo preteklosti, ničevo, a trdno vzidano v starinsko obrobo. | |
| | | latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Sob Jul 23, 2011 7:11 pm | |
| In jaz ti pošiljam sonce v objem, da razbije ogledala skrbi in te v ples smeha ulovi. Lepo Lea. | |
| | | latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Sob Jul 23, 2011 7:20 pm | |
| Spomini na morjeNa peščeni obali čepim. Kot velik si podpiram glavo z rokami in opazujem ples valov. Ravno smo prispeli v kamp. Makarska. Čudovito. Rad imam morje, vonj po slani vodi, vonj borovega gozdička v bližini. V bližini slišim krike galebov. Opazujem jadrnice in ladjo, ki oznanja odhod. Mama me kliče, a jaz se naredim, da je ne slišim in se raje posvetim nabiranju školjk. Sem v svojem svetu. Zopet se potopim v svoje misli. Plavam z delfini in družbo jim delajo morske deklice. Veselo prepevamo pesem morja. | |
| | | latani Odličen
| | | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Sob Jul 23, 2011 7:49 pm | |
| Latani, lep za pis in lepa fotka:)) Hvala:)) | |
| | | latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Sob Jul 23, 2011 7:52 pm | |
| Hvala Lea. | |
| | | Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Sob Jul 23, 2011 9:16 pm | |
| [slika/internet] Sam na obali spominov
Sam, tukaj, a je konec sveta? Kakor takrat, ko me je stiskalo pri srčku. Ne poznam še občutkov, ne vem jim pomena. Kje si mamica, zakaj si morala odpotovati? Tako močno te pogrešam! Spomin je še živ, ko si mi v zimskih večerih ob ognju prebirala od časa zaprašene zgodbe. Dolge neprespane noči bedela ob mojih postelji. Sedaj vsega tega več ni, sam sem ostal tu na obali življenja, kjer me morje tegob ohlaja. Mamica, tako močno te pogrešam. Oko se zazre v nebo in ob spominu na njo se orosi. | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Sre Jul 27, 2011 1:17 pm | |
| | |
| | | lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Sre Jul 27, 2011 1:41 pm | |
| Gordijska zloženkaNekje daleč mrmrajoč večer vrisuje zaznamke v strta ogledala. Nad pregretimi kamni skoraj nepremični kačji pastirji krtačijo prašna krila. Lenobnih stopal oddrobecljajo v zavetja, razpeta čez vrtove upanja. Bajna prikazen sonca boža krilatce v prepletih mraka nad okroglino toplih grebenov. Samosvoja sede kot obsojenec, misli utopi v odmevu zvezd.
Nazadnje urejal/a lea199 Čet Jul 28, 2011 2:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
| | | latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Sre Jul 27, 2011 6:34 pm | |
| Lepo Lea. :) | |
| | | lea199 Veteran
| | | | Luana Veteran
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? Sre Jul 27, 2011 7:56 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Kakšna je zgodba te fotke? | |
| |
| | | | Kakšna je zgodba te fotke? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |