| Lea- moje pesmi | |
|
+11Karoll taj* latani Snowflake.* vvooodnarka zemljan Anja Matjaz Maja Ita-Ines Petja 15 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 23, 2011 6:58 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 23, 2011 7:01 pm | |
| Luknja nelagodja
Prepletene misli vzcvetijo v ognjemet spoznanj. Zaseda bridkosti težko leže v žile. Brezvoljen obup prebada želodec. Slana potoka posrkata srebrnino zrkel. V polsenci resničnosti vzvalovijo zleknjeni glasovi. Tišina gluši v kriku molka. Ostajam kamen, skulptura na prepihu mračnih vetrov. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 23, 2011 7:03 pm | |
| Misel spregleda oko
Izginjam v vreči praznih sanj. Smisle iščem za mrtvimi pogledi. Prestrižena tik nad globino, ljubim trhline v drobovju korenin. Sredi kamnitega močvirja spregledam kažipot. Pretrgam poslednje soskladje. Slečem ogledalo preteklosti, ničevo, a trdno vzidano v starinsko obrobo. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 23, 2011 7:06 pm | |
| Tik pred zdajci
svet izhlapeva krči se v praznini z oblaki nagnetenih nebes
spomin na prihodnost vzvratno parkira v ugaslem smehljaju
živo šelestenje besed odmeva v ledu molka
zemlja zajame sapo ugaslo zatrepeta in potone v neznanki vesolja
| |
|
| |
latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
| |
| |
vvooodnarka Mojster
Število prispevkov : 613 Localisation : Domžale Emploi : žena, mama, pesnica, šivilja Loisirs : poezija, fotografiranje, kvačkanje, pogovarjanje z mačkonom in rožami, pešačenje Registration date : 25/06/2007
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 23, 2011 7:43 pm | |
| Lea Nič kolikokrat se nahajam v občutju Izginjam v vreči praznih sanj, prvi verz iz tvoje pesmi Misel spregleda oko. Joži
Nazadnje urejal/a vvooodnarka Sob Jul 23, 2011 7:53 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 23, 2011 7:44 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| |
| |
vvooodnarka Mojster
Število prispevkov : 613 Localisation : Domžale Emploi : žena, mama, pesnica, šivilja Loisirs : poezija, fotografiranje, kvačkanje, pogovarjanje z mačkonom in rožami, pešačenje Registration date : 25/06/2007
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 23, 2011 9:12 pm | |
| | |
|
| |
Snowflake.* Mojster
Število prispevkov : 633 Age : 32 Localisation : Novo mesto Emploi : študentka Loisirs : .. Registration date : 31/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 23, 2011 10:08 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
- Misel spregleda oko
Izginjam v vreči praznih sanj. Smisle iščem za mrtvimi pogledi. Prestrižena tik nad globino, ljubim trhline v drobovju korenin. Sredi kamnitega močvirja spregledam kažipot. Pretrgam poslednje soskladje. Slečem ogledalo preteklosti, ničevo, a trdno vzidano v starinsko obrobo. Malo spominja na občasne občutke, ki se me polatijo v tistih "čudnih" dneh.. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jul 27, 2011 7:40 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jul 27, 2011 7:42 pm | |
| - Snowflake.* je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Misel spregleda oko
Izginjam v vreči praznih sanj. Smisle iščem za mrtvimi pogledi. Prestrižena tik nad globino, ljubim trhline v drobovju korenin. Sredi kamnitega močvirja spregledam kažipot. Pretrgam poslednje soskladje. Slečem ogledalo preteklosti, ničevo, a trdno vzidano v starinsko obrobo. Malo spominja na občasne občutke, ki se me polatijo v tistih "čudnih" dneh.. Hvala! Snowflake Verjetno se vsi včasih tako počutimo. LP, | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jul 27, 2011 7:45 pm | |
| V krempljih
ostri zobje šavsnejo
čvrsto držijo
napet v zeleni lok brezupno razpre usta
obmiruje
zobje popustijo
v novem upanju polzi
z vonjem krvi opita beštja* ponovno stisne
prevenel od strahu poka ob lomljenju kosti
na krvavo-zeleno raztrganino leže tema
beštja* - zver | |
|
| |
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jul 27, 2011 7:46 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
- Tik pred zdajci
Lepo napisano, lahko bi rekli; pet minut pred dvanajsto | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jul 27, 2011 7:52 pm | |
| - Vrtnica je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Tik pred zdajci
Lepo napisano, lahko bi rekli; pet minut pred dvanajsto Ja Vrtnica, to je to :) Hvala | |
|
| |
latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Jul 28, 2011 3:01 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Jul 28, 2011 3:01 pm | |
| Gordijska zloženka
Nekje daleč mrmrajoč večer vrisuje zaznamke v strta ogledala. Nad pregretimi kamni skoraj nepremični kačji pastirji krtačijo prašna krila. Lenobnih stopal oddrobecljajo v zavetja, razpeta čez vrtove upanja. Bajna prikazen sonca boža krilatce v prepletih mraka nad okroglino toplih grebenov. Samosvoja sede kot obsojenec, misli utopi v odmevu zvezd. | |
|
| |
latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Jul 29, 2011 4:47 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Jul 29, 2011 6:49 pm | |
| - latani je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- latani je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- V krempljih
ostri zobje šavsnejo
čvrsto držijo
napet v zeleni lok brezupno razpre usta
obmiruje
zobje popustijo
v novem upanju polzi
z vonjem krvi opita beštja* ponovno stisne
prevenel od strahu poka ob lomljenju kosti
na krvavo-zeleno raztrganino leže tema
beštja* - zver O Lea bila zopet pridna. Le da tokrat izpustim pohvalo "lepo", ker me kar v želodcu stisnilo, še "kocine" so se pokonci stavile. Moja domišljija verjetno nima meja. Hvala Latani, ja saj mi niso všeč tako zelo nasilne pesmi, a včasih se zapišejo. O Lea, saj ni bilo kot kritika. Zelo dobro pesniš in prav je tako kot je. Latani, v bistvu je bilo videno (beštja je tako nežna, mehka, bela). Seveda lahko pesem beremo večplastno in zelenec ne pomeni samo kuščarja, ampak tudi nekoga, ki je zelen od strahu. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Jul 29, 2011 9:06 pm | |
| Razkrivanka
križem kražem bežeče misli
zaplánkana preteklost bruha iz celic spomina
lomi pregrade
vzburja bolečino
noč preobrazi v malobeseden dogovor izgubljen daleč v notranjost
vrtinec vznemerljivih sprenevedanj luži barvaste podobe
okrilatena domišljija pretenta izsušena okostja besed
naraščajoča svetloba sname poslednjo krinko
| |
|
| |
latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Jul 31, 2011 4:14 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
- Razkrivanka
križem kražem bežeče misli
zaplánkana preteklost bruha iz celic spomina
lomi pregrade
vzburja bolečino
noč preobrazi v malobeseden dogovor izgubljen daleč v notranjost
vrtinec vznemerljivih sprenevedanj luži barvaste podobe
okrilatena domišljija pretenta izsušena okostja besed
naraščajoča svetloba sname poslednjo krinko
Lepo Lea. Lepo te je brat. | |
|
| |
lea199 Veteran
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Avg 01, 2011 1:48 pm | |
| Krpanka ( avgustovska)
zamaknjena v trpki mir plahuta nad mračno vodo brezkrajna zavesa ***
blato z lepljivimi prsti mehča nepretočnost ostrih trav ***
obnemela ravnica z tesnim krilom noči prekriva trhla okostja dreves ***
pozorno uho zazna premike mrtvih ozvezdij ***
| |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Avg 03, 2011 8:32 pm | |
| Ugrezanja
Vonjam trohnobo. Mrakobnost postaja silnejša od bučanja viharjev. Hlasta. Odpira bledikava usta trhlih vase sesutih teles. Samota gladi z blatnimi prsti. Utrujeno šepeta zeleni polmrak. Sipek kot pesek spregledanih ur zavalovi v bron močvirskih trav. Poslednja sončna sapa polega. Nemi v labirintu prepletenega trstičja. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi | |
| |
|
| |
| Lea- moje pesmi | |
|