| Lea- moje pesmi | |
|
+11Karoll taj* latani Snowflake.* vvooodnarka zemljan Anja Matjaz Maja Ita-Ines Petja 15 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
| |
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| |
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jul 13, 2011 3:04 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jul 13, 2011 3:04 pm | |
| Preplačilo (dopolnjenka)*
prižgana sveča spremeni strastno veščo v kupček pepela
brezumna v divjem plesu strastno oži kroge teži k viru toplote uživa vse do trenutka ko zacvrči
plača za strasti in kot brezkrili ogorek pade v neposredno bližino
obleži brez vsakega občutja
Nazadnje urejal/a lea199 Čet Jul 14, 2011 2:42 pm; skupaj popravljeno 2 krat | |
|
| |
latani Odličen
Število prispevkov : 468 Localisation : Savinjska Emploi : ... Loisirs : poezija, branje Registration date : 03/07/2011
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jul 13, 2011 5:42 pm | |
| Res je Lea, ženska lepo piše. Nekaj sem jih prebrala od Alenka Zorman in se te prav dotaknejo. Prav za dušo božajoče. Ampak tudi tebi gre dobro. Sama si s to zvrstjo ne bi upala "zaplesati". (in evo ga na, zopet mi je zbrisalo samo od sebe celoten citat med nama z Leo Verjetno sem res sama še malo nerodna. :-/ ) | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jul 13, 2011 7:40 pm | |
| - latani je napisal/a:
- Res je Lea, ženska lepo piše. Nekaj sem jih prebrala od Alenka Zorman in se te prav dotaknejo. Prav za dušo božajoče.
Ampak tudi tebi gre dobro. Sama si s to zvrstjo ne bi upala "zaplesati".
(in evo ga na, zopet mi je zbrisalo samo od sebe celoten citat med nama z Leo Verjetno sem res sama še malo nerodna. :-/ ) Alenko zelo rada berem, naj bo na netu, ali v trdi obliki. Na ednevniku sem jo pogosto komentirala, tudi ona je komentirala pri meni. Potem se odločila, da bo prenehala objavljti. Žal. Sama se seveda ne morem primerjati z njo, se pa trudim. Ti pa kar poskusi, vem, da ti bo šlo:) Glede citiranja ne vam, kaj je vzrok. Meni zaenkrat ne nagaja. Lp, | |
|
| |
latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Jul 14, 2011 5:20 pm | |
| hm ... na ednevniku je nisem našla, sem pa prebirala nekaj na tem forumu. Skoraj nisem prepričana, če sem pravo brala. Alenka Nova? | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Jul 14, 2011 7:55 pm | |
| - latani je napisal/a:
- hm ... na ednevniku je nisem našla, sem pa prebirala nekaj na tem forumu. Skoraj nisem prepričana, če sem pravo brala. Alenka Nova?
Ne, ni prava. Tu ti nalepim link na eDnevnik (žal ni več isto, kar je bil pred letom ali dvemi) Regrat haiku - Alenka ZormanZelo mi je všeč tudi ta knjiga: Kjer nehajo se vejam hrepenenja, meglicam se začno / Alenka Zorman in Janez Kodele. - Ljubljana : KATR, 2008 Če boš knjigo iskala v knjižnici jo boš morala naročiti, ker jo imata v Sloveniji le dve knjižnici. Za enkrat naj bo dovolj:) Lep večer:) Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 16, 2011 10:14 am | |
| Reža
kovinsko črna nepredvidljiva kot v snu ugasla budnost
uročena od drobnih kresnic trepetaje uokvirja otopelost v metalno kletko teme
sanja svobodo
vesolje | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 16, 2011 10:17 am | |
| Hiša ob potoku 15 - Cinglca*
mala se cinga smeje poleti visoko skoraj do sonca
od hiše priraca bratec rad bi se cingal
ne boš cinglca je moja samo moja ne popusti štiriletnica ihtavo se odrine
mali pade
joka
kri mu obarva svetle kodre
prestrašena deklica ne ve kaj bi
potem steče na polju poišče teto
od daleč hlipa mali bo umrl jaz sem kriva
teta jo dvigne nežno stisne ne bo umrl vem pridi greva pogledat kako je z njim
cinglca* - gugalnica | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 16, 2011 6:16 pm | |
| Umik
Ped nad grozečim breznom, v sočasju dneva in noči, sikajo pošasti. V zlitini sonca in lune se bleščijo spačene maske. Samevajo, skrite med bujno razraščeno trstičje. Drevesa cepetajo na mestu. Noge se jim udirajo v ilovnato mrtvilo zablod. Nemo stegujejo grčave roke. Trde in vroče kot lovke meduz, ki vklenejo in ne izpustijo. Ujeta v hip. Stisnjena med ogradi na ozki poti umika, previdno prestavljam korake. Trepetam. Zabrisan breg, tam daleč, pomeni svobodo. | |
|
| |
latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 16, 2011 6:41 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
- Hiša ob potoku 15 - Cinglca*
mali pade
joka
cinglca* - gugalnica Luštna je. Jst bi se tudi cingala. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 16, 2011 7:09 pm | |
| - latani je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Hiša ob potoku 15 - Cinglca*
mali pade
joka
cinglca* - gugalnica Luštna je. Jst bi se tudi cingala.
Jaz sem se takrat cingala, pa se je slabo končalo. Počasi zapisujem sponime. Tako nastaja cikel Hiša ob potoku (takrat smo stanovali ob potoku. Hvala za komentar:)) <3 | |
|
| |
latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 16, 2011 7:14 pm | |
| No in tudi meni si obudila spomine na otroštvo in cingelco na veeelikem, debeelem (kot dekletcu je bilo to res gigantsko, a toliko bolj zanimivo za pustolovščine )drevesu ob "drvarnici". | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 16, 2011 7:52 pm | |
| - latani je napisal/a:
- No in tudi meni si obudila spomine na otroštvo in cingelco na veeelikem, debeelem (kot dekletcu je bilo to res gigantsko, a toliko bolj zanimivo za pustolovščine )drevesu ob "drvarnici".
Ja, drevesa:) Cingelca je bila na velikem kakiju, ki je jeseni rodil, draobne, a sladke sadeže. Sama sem občudovala mogočen hrast, ki je stal nedaleč stran. Bilo je lepooo:) | |
|
| |
latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 16, 2011 8:00 pm | |
| Ja, ja na hrast smo pri nas imeli gugalnico in tarzanko. Na pri vas pa na kakiju. mmm si mi zdajle skomine naredila s kakijem. Obožujem ga, tistega vanilijevega. | |
|
| |
lea199 Veteran
| |
| |
latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 16, 2011 8:39 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 16, 2011 8:46 pm | |
| | |
|
| |
latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Jul 16, 2011 8:47 pm | |
| Lea, verjetno bi še kaj našle. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Jul 19, 2011 8:01 pm | |
| Večerna impresija
nebo pada prostor se daljša v prividu združitve veter bodri komaj zaznavne valove v neskončno modrino nariše fantazijo mraka
oseka razgalja peščene frnikule jih premetava v hudomušnem poigravanju
za trenutek v bučanju razpenjenih belih obrob zamrzne čas
Nazadnje urejal/a lea199 Sre Jul 20, 2011 12:23 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
latani Odličen
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jul 20, 2011 12:24 pm | |
| | |
|
| |
latani Odličen
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Jul 20, 2011 7:31 pm | |
| Meni si ga in bilo je lepo. | |
|
| |
vvooodnarka Mojster
Število prispevkov : 613 Localisation : Domžale Emploi : žena, mama, pesnica, šivilja Loisirs : poezija, fotografiranje, kvačkanje, pogovarjanje z mačkonom in rožami, pešačenje Registration date : 25/06/2007
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Jul 21, 2011 10:48 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi | |
| |
|
| |
| Lea- moje pesmi | |
|