| Lea- moje pesmi | |
|
+11Karoll taj* latani Snowflake.* vvooodnarka zemljan Anja Matjaz Maja Ita-Ines Petja 15 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Apr 26, 2011 2:25 pm | |
| Matjaž in Maja! Hvala obema, gre res za zanimivo obliko pesmi, zelo sem uživala ob pisanju. Lp, | |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Apr 26, 2011 2:26 pm | |
| Uglašenost valovi in se preliva vase zagledana reka nacis mehko .. . pada .. . pada tišina zašumi v preglasnem občudovanju začetkov se dvigne v prekipevajoč izbruh
Nazadnje urejal/a lea199 Sre Apr 27, 2011 8:54 am; skupaj popravljeno 2 krat | |
|
| |
Luana Veteran
Število prispevkov : 4400 Localisation : =_=* Emploi : :-) Loisirs : ;) Registration date : 30/01/2010
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Apr 26, 2011 8:50 pm | |
| | |
|
| |
Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Apr 27, 2011 9:33 am | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Apr 30, 2011 5:52 pm | |
| | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Apr 30, 2011 5:53 pm | |
| V previsu slika/internetskrivenčen čas išče zatočišče pogled nazaj razpihuje negotovost prisiljen nasmeh prekrije togo zadrgnjeno grlo v praznini utrujeno brbota samota čez mik prostranstev krožijo sivi pljuski nemir novih dvojnosti stisnjen v šepet utripa v krvi | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Apr 30, 2011 5:58 pm | |
| Zavrtost
stapljata se včeraj in danes
debeli zidovi ponujajo občutek varnosti
na temačnem nebu straši zabloda zapletena v membrano oblakov
hrepenenje izrablja senco mesečine
vrojena znamenja izginjajo vzdihljaj stran od obrisov spomina
negotovost postaja cena za svobodo
Nazadnje urejal/a lea199 Pon Maj 02, 2011 10:26 am; skupaj popravljeno 2 krat | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Apr 30, 2011 7:19 pm | |
| Hiša ob potoku 11 - Maruške*
utrujena deklica sede na hrastov hlod
pobožana od spomladanskih žarkov zaspi
prebudi jo kašelj
v izviru nosnic rojene lepke kaplje slikajo na krilo rdeče rože
mala sedi v topli luži ki se med gubami razmočene obleke izceja po hrapavi koži mrtvega debla
otrok se pobito odvleče proti domu
boli jo glava pečejo veke
mama ji položi roko na razgreto čelo pogleda v grlo in ugotovi maruške
maruške* - ošpice | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Maj 01, 2011 9:49 am | |
| Ouroboros
zatočišče najdem v skrivenčenem talesu časa
pogled nazaj neti negotovost
pokrpan nasmeh prekriva zadrgnjeno grlo
praznina utrujeno brbota v samoti
čez mik prostranstev krožijo sivi pljuski
nemir novih dvojnosti stisnjen v šepet utripa v krvi | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Maj 05, 2011 9:14 pm | |
| Zasledovalka
Nad nama je težko obvisel črn pokrov neba. Držala sva se za roke, si šepetala. Obljubljala. Senca, sprva nezaznavna, je postajala izrazitejša. Nevarna. Strašila je, grozila z nepozabljenim. Rovarila. Razklenila nama je prste. Ukradla besede. Ob ledenem molku naju je prehitela. Odkorakala je v preteklost. | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Maj 05, 2011 9:16 pm | |
| Krik prebodene noči
odpiram okna odpiram se v nemi krik krik zaledenelih ust krik ranega slovesa slovesa ožganih trav slovesa mehke dlani dlani ki boža dlani ki daje daje mala ugodja daje slutnjo zgodbe zgodbe neke reke zgodbe prikritih šepetov šepetov kamnitih cvetov šepetov pene v mednožju skal skal krvavečih v soncu skal nad previsi previsi nedorečenih svetlob previsi odnosov odnosov brez smisla odnosov skupnih stopinj stopinj v pesku stopinj bolečih odvisnosti odvisnosti iz navade odvisnosti trde kot kremen kremen pregret na soncu kremen kot priča stranpoti stranpoti zgrešenih korakov stranpoti razpršenih misli misli o prefinjenih dotikih misli ki ljubkujejo prevaro prevaro sladkih nasmehov prevaro z levico popisanih beležk beležk obkljukanih imen beležk zastarelih datumov datumov pozabljene bolečine datumov prepredenih s pajčevino pajčevino v kotu sobe pajčevino lepljivo od pohlepa pohlepa lačnih pogledov pohlepa ovenelega spomina spomina na zdrse spomina v smaragdnem odsevu odsevu starih ogledal odsevu nasmeha lune lune spogledljivke lune stražarke noči noči posrebrenih vetrov noči resničnih sanj sanj vetrov | |
|
| |
Anja Moderator
Število prispevkov : 4112 Age : 31 Localisation : Brežice. Emploi : . Loisirs : . Registration date : 09/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Maj 08, 2011 6:22 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
- Krik prebodene noči
odpiram okna odpiram se v nemi krik krik zaledenelih ust krik ranega slovesa slovesa ožganih trav slovesa mehke dlani dlani ki boža dlani ki daje daje mala ugodja daje slutnjo zgodbe zgodbe neke reke zgodbe prikritih šepetov šepetov kamnitih cvetov šepetov pene v mednožju skal skal krvavečih v soncu skal nad previsi previsi nedorečenih svetlob previsi odnosov odnosov brez smisla odnosov skupnih stopinj stopinj v pesku stopinj bolečih odvisnosti odvisnosti iz navade odvisnosti trde kot kremen kremen pregret na soncu kremen kot priča stranpoti stranpoti zgrešenih korakov stranpoti razpršenih misli misli o prefinjenih dotikih misli ki ljubkujejo prevaro prevaro sladkih nasmehov prevaro z levico popisanih beležk beležk obkljukanih imen beležk zastarelih datumov datumov pozabljene bolečine datumov prepredenih s pajčevino pajčevino v kotu sobe pajčevino lepljivo od pohlepa pohlepa lačnih pogledov pohlepa ovenelega spomina spomina na zdrse spomina v smaragdnem odsevu odsevu starih ogledal odsevu nasmeha lune lune spogledljivke lune stražarke noči noči posrebrenih vetrov noči resničnih sanj sanj vetrov PREVZETA SEM. | |
|
| |
lea199 Veteran
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Maj 08, 2011 8:47 pm | |
| Preobrazba
za spolzko tkanino večernega zraka izginja žareč ogorek sonca
bledijo fasade obrazov
na ustnicah ledenijo maske iznakaženih nasmehov
zanke zrkel vozlajo poglede spletajo neizogibna gomazenja
v temi zatrepeta brezzoba podoba časa
Nazadnje urejal/a lea199 Tor Maj 17, 2011 5:46 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Maj 16, 2011 11:00 am | |
| Brahek 6
poražena brezupno brskam med ostanki iluzij | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Maj 16, 2011 11:02 am | |
| Brahek 7
za zaprtimi vrati ujeta v otožnost brišem nasmeh | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Tor Maj 17, 2011 5:45 pm | |
| Poražena
pogled sledi škrlatni krogli globoko med gube črne ponjave
koščeni prsti s silovitim potegom izpraskajo upanje
sama v senci grenkega nasmeha prisluhne vase
odmaknjena ob vlažnem dihu samote čaka na glas vetra
vabilo na drugo stran | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 25, 2011 2:10 pm | |
| Majska noč (krpanka)
ob rahlem dotiku zvezd sramežljivo zardevajo češnje ***
prsti kresničk igrivo pritiskajo na nešteta stikala ***
ocean noči v temi nemih oken utaplja luno ***
dež prihaja z nevihtno soparo majskih vetrov *** | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 25, 2011 2:13 pm | |
| Majska krpanka
med rogovilami guga burja koščke jasnine ***
češnja pretaka smolnate solze v barvito spiralo sonca ***
osameli cvet maka sramežljivo zardeva ***
v pajčevini ugaslih zvezd zasije mesec *** | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 25, 2011 2:16 pm | |
| Brahek 8
na starem zaslonu čas prikazuje sled davnine | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 25, 2011 2:38 pm | |
| Obupanka
potrt pogled sledi škrlatni luči globoko v gube noči
koščeni prsti s silovitim potegom razcefrajo pričakovanja
vabilo na drugo stran | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 25, 2011 2:41 pm | |
| Hiša ob potoku 12 - Snežene kepe
deklica sproži roko s šopkom belih rož vse najboljše
strica zabava
darilo se mu zdi nenavadno
v hudomušnih očeh se zaiskri usta se razlezejo nasmeh postane širok
pridi imam nagrado zate
s čokatimi prsti jo trdno prime in dvigne visoko skoraj do pokrova neba
vsa imenitna obsedi na Pramovem hrbtu | |
|
| |
Snowflake.* Mojster
Število prispevkov : 633 Age : 32 Localisation : Novo mesto Emploi : študentka Loisirs : .. Registration date : 31/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Maj 25, 2011 9:15 pm | |
| - lea199 je napisal/a:
- Obupanka
vabilo na drugo stran izmed vseh mi je tale najbolj všeč! | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Maj 30, 2011 6:41 pm | |
| - Snowflake.* je napisal/a:
- lea199 je napisal/a:
- Obupanka
vabilo na drugo stran izmed vseh mi je tale najbolj všeč! Hvala Snowflake, pesem, sem res začutila (resnična). Lp, | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi | |
| |
|
| |
| Lea- moje pesmi | |
|