| Lea- moje pesmi | |
|
+12Luana Petja Origin ANTAHKARANA Anja Svoja taj* FerroMonaDe - skupina Ita-Ines Eva nin lea199 16 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| |
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Mar 18, 2009 9:01 pm | |
| Morje megle
vidim ...
lahno kopreno pirnico sivine z morjem megle prekrito dolino
vidim ...
morje sivobelo na obzorju obala hribi visoko v nebo se dvigajo otok je vzpetina ki iz megle rine
vidim ...
morja več ni zeleni tam spodaj so travniki obdelane njive lep je pogled na zelenilo in cesto ki tam spodaj vije
vidim
skozi zrak kristalno čist
Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Mar 18, 2009 9:07 pm | |
| Tiho zveni v noč
tiho zveniv mrzli noči nežna melodija
Tam v temni grapi zvonček nežno zvoni ...
Tiho upanje z nežno melodijo pomlad v življenje budi ...
Lea slika/internet | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sre Mar 18, 2009 9:16 pm | |
| Radost
Rojeva se jutro vedrino imam v očeh gledam rožnato zarjo čutim hladno roso ob dotiku bosih nog sonce zaplavalo je na kristalno nebo Boža me pomladni vetrič razigran moj je korak grem v sončen dan radosti me toplote dotik obstanem se proti zahodu zazrem vzhičen moj je pogled opazujem rdeča krogla utonila je v škrlat v lepoti drhtim pade mrak dobrovoljnost se mi v srcu naseli radosti objema noč mi nudi razigrana tonem v sanje... Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Mar 19, 2009 8:50 pm | |
| Prodanaslika/internetV marmorni ječi južnega stolpa je zaprta okrogla soba duši odmev njenih korakov šum svilene obleke njeni gibi so nežni žalost v srcu brez glasu kriči na bledih licih posušenih solza sled žalost in bolečina ker ljubiti ne sme ljubezni sreča zanjo za vedno je izgubljena tradicija zapoveduje ženin naj primernega bo stanu bogatstvo zelo je zaželjeno starec hoče jo za ženo bogatstva res ima veliko grabili bodo kosčeni prsti podrejalo si jo bo pohotno telo postalo bo gospodar nad mladostjo nad njo... Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Mar 19, 2009 8:53 pm | |
| Morje megle slika/internet Gledam belo sivino Lahko pernico megle Enkraten pogled na prekrito dolino Je doživetje nepozabno Megleno sivobelo morje razprostira se od obale do obale Obale so hribi na obrobju doline Rine nad gladino otok vzpetine Romantičen je pogled na megleno morje Ej, poglej saj morja ni so le travniki zeleni Meglo zamenjalo je travnikov zelenilo Enkraten pogled na zeleno dolino Gledam travnike, njive, cesto ki med njimi vije Lepoto kristalno čistega zraka Enega od čudežev narave Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Mar 19, 2009 8:56 pm | |
| Nevihta
slika/internet Nebo se v črni pajčolan ovilo, zemlja posivela, vsepovsod zelena sivina. Strah me je oddaljenega bobnenja, v duši se pojavi neznano hrepenenje, divje, vendar neizmirne lepote je obilo. Opazujem zamaknjena, vtise v srcu shraniti, si želim. Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Mar 19, 2009 8:59 pm | |
| Žalostslika/internet Srce trepeče ko v sprevodu grem žalost zastira mi pogled vem nikoli več te ne uzrem slišim ne molitve in besed vem ne bom več slišala tvojega glasu Srce trepeče po licu zdrsne solza žalosti ko na krsto vržem ti cvetico v slovo za vedno sva se razšli Srce trepeče ob grobu tvojem stojim šopek spominčic v roki držim že mesec je kar te ni moje srce še vedno boli mraz in bolečina v njem skeli Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Mar 19, 2009 9:00 pm | |
| Starecslika/internet Tema neprespane noči mraz ki se zažira mu v kosti solze neizjokane zalivajo staro trpeče srce Kako bi jima lahko lepo bilo njima ki sta ljubila se življenja lepote in bolesti si delila Prišla je smrt njo mu vzela je leži sedaj sam v temi srce mu para bolečina Ni spanca ki bi odrešil ga bolečine ni spanca ki v sanje ovil bi spomine srce staro pa boli oh kako zelo boli Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| |
| |
lea199 Veteran
| |
| |
lea199 Veteran
| |
| |
lea199 Veteran
| |
| |
lea199 Veteran
| |
| |
lea199 Veteran
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Čet Mar 26, 2009 9:08 pm | |
| Pajek Skozi jutranji svit hitim na ustnicah igra mi nasmeh lahan je moj krak lebdim ~~~~~~~ Postojim v prašne spomine se utopim ~~~~~~~ V jesen on proti meni gre šopek korčkov v moški roki zame dehti ~~~~~~~ Diši omamni vonj mami čute mi hromi ~~~~~~~ Senca zelene lipe me hladi se pogled v pajkovi mreži ulovi v rosi mreža se iskri pajek na plen preži ~~~~~~~ Lea slika/internet | |
|
| |
Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pet Mar 27, 2009 5:55 am | |
| :bravo: lepo Lea! | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Mar 28, 2009 8:35 pm | |
| Hvala Ita-Ines! :ty4: :book: Vesela sem, da si me brala. LP Lea :papa: | |
|
| |
lea199 Veteran
| |
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Sob Mar 28, 2009 8:43 pm | |
| Pogreb ljubezni Postelja tempelj ljubezni priča gorečih strasti zdaj sameva mraz v duši Anjo boli Izrezljano skrinjico odpira si njegova pisma z rdečim trakom speta pritiska na srce Odšel je letalo daleč v svet ga je poneslo na potovanje brez povratka Ljubezen je zaspala njegova pot bila je njen pogreb suha vrtnica je ostala in okus poljuba ki dal ji ga je v slovo Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Mar 29, 2009 8:06 pm | |
| POMLADNO ROJSTVO Stara hiša z glasovi vsa prežeta ponosna v nebo se dviga okrog vogalov pomladni veter brije na polkna trka ptički žgolijo nad hišo letijo v krošnjah gnezda gradijo V zgodnjem jutru se deklica je rodila zavekala stegovala ročice v svet zrle njene so oči nihče je še ni pričakoval pohitela je v marčne dni Na kmetijo novo življenje srečo je prineslo vse brsti cvetje dehti v zraku je vonj pomladi nebo na modri kristal spominja sonce po njem drsi toploto svetlobo nam pošilja ... Lea slika/internet | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Ned Mar 29, 2009 8:11 pm | |
| Jutro slika/internetbalkon v zgodnjem jutru roka k ustom nese skodelico kave sonce pošilja jutranje žarke rožice veslo klepetajo različna mnenja imajo bele o sebi vse dobro rdeče se ne dajo rožnate harmonije si želijo pomladno jutro dišeča kava rožice srečna sem Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Mar 30, 2009 6:32 pm | |
| Šojaslika/internet Občutek vznemirjenosti let drobne ptice nežen let njeno lebdenje sede na rumen drog v srcu čutim nežno melodijo leta harmonijo glasbo poezijo slikarijo njene barve izrazite čudovite naravne sivorjava črna nekaj nežne beline za poživitev še modrina srce čuti lepoto roka je opisati ne zna veličina ki vidi jo oko v srcu melodija sreče um mi šepeče: "mati narava to si ti" Lea | |
|
| |
lea199 Veteran
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi Pon Mar 30, 2009 6:44 pm | |
| Ljubezni pogorišče slika/internet
Vrta v duši dvom nepoimljiv si ga je izmislila glava ljubosumna? je popolen nesmisel? podoba sili v zavest logika se upira ne? le kako? le zakaj? oster nož razuma reže ji misli ena njegova laž veliko njegovih laži, ji dušo tepta spoznanje resnice, prevare kam šla je ljubezen?
Grize jo je ponižanje jeza,grenkoba, polneta ji srce ob srečanju njunih pogledov, besed vzplantel je ogenj sovraštva telo je napeto, mrzlo, zobje stisnjeni razum ji pravi čas je za odhod
Sama je, okrutno sama zajoka, zahlipa ovita v tančico spominov na lepoto ljubezni, dotika ki so bistvo njene tesnobe umrl je njen jaz, njena trpeča duša ni odpuščanja ni sočutja ni več časa za vrnitev samo globoka žalost žalost, ki zamenjala je sovraštvo
Lea
Nazadnje urejal/a lea199 Pon Mar 30, 2009 6:59 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Lea- moje pesmi | |
| |
|
| |
| Lea- moje pesmi | |
|