Poetry and Prose
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


POEZIJA IN PROZA forumi - projekt društva za pomoč z umetnostjo -Plus5
 
KazaloKazalo  PortálPortál  BLOG PP  Skupna ustvarjanja  Registriraj seRegistriraj se  PrijavaPrijava  
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo): 
:: Pozabil/a sem geslo
Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 2 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 2 gostov

Noben

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 33, dne Čet Jan 29, 2009 1:22 am
Latest topics
» Hoger Grozni
Creative Commons (CC) EmptyPon Mar 07, 2016 10:15 am by hoger_grozni

» izziv - zgodba na črko
Creative Commons (CC) EmptyTor Nov 24, 2015 6:02 pm by Luana

» Foto poezija
Creative Commons (CC) EmptyPon Sep 21, 2015 7:34 pm by lea199

» Slike, kolaži na temo "Obrazi"
Creative Commons (CC) EmptySre Mar 25, 2015 7:57 pm by lea199

»  Lea- moje pesmi
Creative Commons (CC) EmptySre Mar 25, 2015 7:35 pm by lea199

Povezave
Forum društva Plus5
Forum Besede
Licenca CC in Bookmark
Creative Commons License
To delo je licencirano z Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 2.5 Slovenija licenco


AddThis Social Bookmark Button
like

 

 Creative Commons (CC)

Go down 
Pojdi na stran : 1, 2  Next
AvtorSporočilo
Ita-Ines
Moderator
Moderator
Ita-Ines

Female
Število prispevkov : 3513
Localisation : okolica Ljubljane
Emploi : :)
Loisirs : :)
Registration date : 10/02/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptySre Feb 14, 2007 7:57 am

Internet je področje, kjer se lahko sodelovanje in enakopravnost izrazita v zelo visoki meri. Na področju ustvarjalnosti ima velike zasluge za to Creative Commons (CC).

Creative Commons je neprofitna organizacija, osnovana na ideji, da nekateri ustvarjalci ne želijo uveljaviti vseh pravic, ki jim jih predpisuje zakon o avtorskih pravicah. Veliko državljanov interneta hoče deliti svoja avtorska dela – in hkrati z njimi določene pravice – pod velikodušnejšimi pogoji. CC skuša pomagati tem ustvarjalcem izraziti njihove želje. Zato jim ponuja brezplačne licence, ki jih potem uporabijo po lastni presoji in brez posredovanja odvetnikov.


več informacij na: http://creativecommons.si/

_________________
Put the psyche in motion and it will heal itself.

—Gabrielle Roth
Nazaj na vrh Go down
http://galerijaines.blogspot.com/
Ita-Ines
Moderator
Moderator
Ita-Ines

Female
Število prispevkov : 3513
Localisation : okolica Ljubljane
Emploi : :)
Loisirs : :)
Registration date : 10/02/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptySre Feb 14, 2007 8:03 am

1. Prepričajte se, da je vaše delo mogoče ponuditi pod Creative Commons licenco

Creative Commons licence se nanašajo na dela, ki so varovana z avtorsko pravico. Dela, ki so varovana z avtorsko pravico, so npr.: knjige, skripte, spletna mesta, načrti predavanj, blogi in katerakoli druga oblika pisanja; fotografije in druga vizualna dela; filmi video igrice in drugo vizualno gradivo; glasbene kompozicije, zvočni posnetki in druga avdio dela.

Creative Commons licence se ne nanašajo na ideje, informacije o dejstvih ali druge stvari, ki niso zaščitene z avtorsko pravico.

2. Prepričajte se, da ste imetnik pravic


Preden uporabite Creative Commons licenco za določeno delo, se morate prepričati, da imate pravico to storiti. To pomeni, da se morate prepričati, da se oseba, ki ima avtorsko pravico na delu, strinja s tem, da je njeno delo ponujeno pod Creative Commons licenco.

Če ste ustvarjalec dela, potem ste verjetno lastnik avtorske pravice in lahko delo licencirate, kakor želite. Če pa ste delo ustvarili v svojem delovnem razmerju (pri izpolnjevanju svojih obveznosti ali po naročilu delodajalca), potem je verjetno vaš delodajalec imetnik materialnih pravic na vašem delu in tako se lahko le on odloči za uporabo Creative Commons licence. Če ste delo ustvarili po pogodbi, morate v pogodbenih določilih preveriti, ali so pravice na delu prenesene na koga drugega.

Če združujete obstoječa dela, ki so jih ustvarili drugi, ali delo ustvarite v sodelovanju z drugimi ljudmi, morate preveriti, ali imate izrecno in jasno dovoljenje za uporabo Creative Commons licence za celotno delo. Takega dovoljenja nimate, v primeru uporabe npr. zgoščenke Madonne ali novele Italo-a Calvino-a, ki ste jih kupili, ker sta dostopni pod avtorsko pravico »vse pravice pridržane«. Takšno dovoljenje lahko zavarujete le tako, da neposredno kontaktirate osebo, ki ima te pravice, se dogovorite z njo o uporabi licence Creative Commons in se ona strinja s točno določeno licenco.

Če pa seveda za kombinacijo uporabite delo, ki je že ponujeno pod Creative Commons licenco, potem te pravice imate, če je vaša uporaba v skladu s pogoji te konkretne licence.

3. Prepričajte se, ali razumete, kako delujejo Creative Commons licence

Preden uporabite Creative Commons licenco za svoje delo, se morate prepričati, da razumete, kako deluje. To lahko storite z pregledom FAQ
in/ali z neposredno zastavitvijo vprašanja oz. dvomov na diskusijski
listi Creative Commons oz. Creative Commons Slovenija. Spodaj je pregled nekaterih ključnih elementov Creative Commons modela licenc.


a) KAKO DELUJEJO LICENCE CREATIVE COMMONS?

Licence Creative Commons delujejo na osnovi avtorskih pravic. Zato se lahko uporabljajo z vsemi avtorskimi deli, ki so varovana z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Dela, varovana z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah so npr. knjige, spletna mesta, blogi, fotografije, filmi, videoposnetki, pesmi in drugi zvočni in slikovni posnetki. Z avtorskimi pravicami so varovani tudi računalniški programi, vendar – kot je razloženo spodaj – uporabe licenc Creative Commons za varstvo kode ali dokumentacije računalniških programov ne priporočamo.

Licence Creative Commons vam omogočajo nadzor nad tem, kako lahko vdrugi uporabljajo vaše avtorsko delo – ali ga lahko kopirajo, ali lahko naredijo predelavo ali priredbo vašega dela, ali ga smejo distribuirati
in/ali smejo z njim služiti denar. Ne omogočajo vam omejevanja pravic,
ki jih dovoljujejo izjeme in omejitve avtorske pravice niti vam ne omogočajo nadzora nad stvarmi, ki niso varovane z avtorsko pravico –– npr. dejstvi ali idejami.

Licence Creative Commons se priložijo k delu in dovoljujejo vsem, ki pridejo z delom v stik, da ga uporabljajo v skladu z licenco. To pomeni, da Janko, če ima izvod vašega dela, objavljenega pod licenco Creative Commons, lahko Metki da kopijo dela, in Metka bo smela uporabljati delo v skladu z licenco Creative Commons. Ustvarjalec ima nato licenčno pogodbo posebej z Jankom in posebej z Metko.

Licence Creative Commons so zapisane v treh različnih oblikah: Povzetek licence (berljivo za uporabnike), Celotno pravno besedilo licence (berljivo za pravnike), in Metapodatki (berljivo za računalnike). Za objavo dela pod licenco Creative Commons vam ni treba ničesar podpisati – preprosto izberite ustrezno licenco na naši strani Objavi.

Še zadnja stvar, ki jo morate vedeti o licencah Creative Commons je, da so vse licence neizključne. To pomeni, da, tudi če ste javnosti dovolili uporabo vašega dela pod eno od licenc Creative Commons, lahko kasneje nato nekomu podelite drugo in drugačno neizključno licenco npr. za denar.


b) KAJ ČE SI PREMISLIM?


To morate temeljito premisliti. To je za vas zelo pomembno! Licence Creative Commons (CC licence) ne morete preklicati. To pomeni, da nekomu, ki je prišel do izvoda vašega dela pod to licenco, ne morete preprečiti, da bi delo uporabljal v skladu z njo. Svoje delo lahko kadar koli nehate distribuirati pod CC licenco, vendar s tem ne morete iz cirkulacije umakniti izvodov dela, ki so pod to licenco, najsi bodo dobesedne kopije, kopije vključene v zbirke in/ali predelave vašega dela. Zato je pomembno, da pred izbiro CC licence dobro premislite o tem, ali vam bo prav, da se vaše delo uporablja v skladu z določili izbrane licence, tudi če delo kasneje nehate distribuirati. ‎

Za nekatere ustvarjalce in/ali dajalce licence to ni pomembno vprašanje. Če ste amaterski fotograf in ste ravnokar posneli dobro fotografijo za Mt. Fuji, ne boste veliko tvegali, če se odločite, da jo objavite pod najbolj prosto licenco Creative Commons, s katero si pridržite le pravico do priznanja avtorstva. Če pa ste glasbenik in je vaše preživetje je odvisno od vaše glasbe, morate temeljito premisliti, preden prepustite svoje pravice do komercialne rabe na vaši stvaritvi.
Številni glasbeniki so spoznali, da je lahko ponujanje dela pod nekomercialno rabo zelo nagrajujoče. Ampak vse, kar gre naprej od tega, potrebuje temeljit premislek. Vsi občudujemo radodarne duše. Vendar če želite biti radodarni, želimo, da o tem predhodno temeljito premislite.


4. Bodite natančni pri opisu tega, kar licencirate


Morate točno določiti, kaj natančno licencirate z Creative Commons licenco, preden jo uporabite za svoje delo. Ponujamo vam možnost določanja ormata dela v metapodatkovni obliki (besedilo, avdio, video, slika, interaktivno), ki jo uporabite. To omogoča bolj natančen strojno-berljiv jezik.

Vendar pa morate tudi razmisliti o tem, katere elemente dela licencirate. Npr. v primeru spletne strani, ali licencirate samo besedilo in slike? Ali licencirate tudi stilske predloge (stylesheetsin kodo, ki poganja stran? Podobno, če pod Creative Commons licenco ponujate glasbo za download na vaši spletni strani, ali Creative Commons licenca velja tako za glasbeno kompozicijo in zvočne posnetke kot za katerokoli umetnno in grafiko na vaši strani? In ne pozabite, kot razpravljamo pod točko 2. »Prepričajte se, da imate pravice”, prepričati se morate, da imate pravice za vsak element, ki ga licencirate pod Creative Commons licenco.

Vzemite si trenutek in razmislite o tem, kaj točno nameravatelicencirati, nato pa glede na to oblikujte svoje metapodatke in pravno opozorilo, npr. “Vse slike na tej strani so licencirane z Creative Commons [vstavi opis] 2.5 licenco.”

5. Ali ste član kolektivne organizacije? Če ste, ali kolektivna
organizacija dovoli, da delo licencirate pod Creative Commons licenco?


To morate preveriti pri vaši kolektivni organizaciji. Trenutno v številnih državah, v Avstraliji, na Finskem, v Franciji, Nemčiji, Luksemburgu, Španiji, na Tajvanu in na Nizozemskem, avtorji prenesejo pravice (ali t.i. »pooblastilo« za upravljanje, ki ga poznajo v Franciji in ima približno enake učinke kot prenos pravic) za upravljanje na sedanjih in prihodnjih delih (tako da kolektivne organizacije praktično postanejo lastniki teh pravic). Torej, če ste že član kolektivne organizacije v eni izmed navedenih jurisdikcij, obstaja
možnost, da nimate pravice uporabljati Creative Commons licence za svoja dela, saj niste imetnik predmetnih pravic vi, ampak kolektivna organizacija.

Creative Commons skuša vzpostaviti stik s kolektivnimi organizacijami v tistih jurisdikcijah, kjer se ta težava pojavlja, da bi našli rešitev, ki bi omogočila ustvarjalcem, da bi uživali koristi obeh sistemov. Če naletite na težave pri uporabi Creative Commons licenc zaradi vašega članstva v kolektivni organizaciji v jurisdikciji, ki ni navedena zgoraj, prosimo kontaktirajte ali vodjo Creative Commons v vaši državi ali pošljite elektronsko sporočilo na info@creativecommons.org.
Tudi če želite razpravljati o načinih, kako bi lahko rešili situacijo v vaši državi, prosimo kontaktirajte vodjo Creative Commons v vaši državi.

Če ste že član ene izmed kolektivnih organizacij, kar svobodno spodbudite vašo kolektivno organizacijo, da vam da možnost uporabljanja Creative Commons licenc.

_________________
Put the psyche in motion and it will heal itself.

—Gabrielle Roth
Nazaj na vrh Go down
http://galerijaines.blogspot.com/
Ita-Ines
Moderator
Moderator
Ita-Ines

Female
Število prispevkov : 3513
Localisation : okolica Ljubljane
Emploi : :)
Loisirs : :)
Registration date : 10/02/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyNed Sep 30, 2007 10:21 am

Izbrala sem za naš Portal in Forum Poezija in Proza Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 2.5
Slovenija licenco .

Creative Commons (CC) TransparentCreative Commons (CC) Transparent
Creative Commons (CC) Somerights20


To delo je licencirano z
Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 2.5 Slovenija licenco

_________________
Put the psyche in motion and it will heal itself.

—Gabrielle Roth
Nazaj na vrh Go down
http://galerijaines.blogspot.com/
Eva
Moderator
Moderator
Eva

Female
Število prispevkov : 752
Age : 35
Registration date : 22/05/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyPon Okt 01, 2007 7:30 pm

Ali velja to tudi za naš blog PP? :new: :velentincek:
Nazaj na vrh Go down
vvooodnarka
Mojster
Mojster
vvooodnarka

Female
Število prispevkov : 613
Localisation : Domžale
Emploi : žena, mama, pesnica, šivilja
Loisirs : poezija, fotografiranje, kvačkanje, pogovarjanje z mačkonom in rožami, pešačenje
Registration date : 25/06/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyTor Mar 18, 2008 9:11 pm

Ita - Ines,
te bom kar tu vprašala in morda moje vprašanje in tvoj odgovor še komu pomaga. Na stran CC hodim brat in brat lahko rečem, da pol leta. Zaščitila bi besedila in slike na blogu. Pa naletim na težave. Spet me je potegnilo na stran CC in me spet nekaj plaši;

(kopija s CC strani)
“Nekomercialno” torej pomeni, da se dela ne sme uporabljati komercialno?

Ne popolnoma. Element licence “nekomercialno” pomeni, da vam licenca
Creative Commons ne daje komercialnih pravic na delu. Še vedno pa se
lahko obrnete neposredno na dajalca licence in preverite, ali vam je
pripravljen dati posebno licenco za komercialne pravice.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
-> ali potem za avtorje, ki imajo zaščitena svoja dela s CC Slovenija licenco "Nekomercialno" jih ne morejo prodajati - tržiti komercialno ???

-> v gori podatkov na strani CC me moti, ker je preslabo razloženo kako si to na spletno stran naštelati (postopek), ko se odločiš kakšno obliko licence izbereš.

-> na vprašanje, ki sem jim ga zastavila več kot pred 1 letom mi še sedaj niso odgovorili.

Lepo te pozdravljam, vvooodnarka
Nazaj na vrh Go down
Ita-Ines
Moderator
Moderator
Ita-Ines

Female
Število prispevkov : 3513
Localisation : okolica Ljubljane
Emploi : :)
Loisirs : :)
Registration date : 10/02/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptySre Mar 19, 2008 5:25 am

vvooodnarka je napisal/a:
Ita - Ines,
te bom kar tu vprašala in morda moje vprašanje in tvoj odgovor še komu pomaga. Na stran CC hodim brat in brat lahko rečem, da pol leta. Zaščitila bi besedila in slike na blogu. Pa naletim na težave. Spet me je potegnilo na stran CC in me spet nekaj plaši;

(kopija s CC strani)
“Nekomercialno” torej pomeni, da se dela ne sme uporabljati komercialno?

Ne popolnoma. Element licence “nekomercialno” pomeni, da vam licenca
Creative Commons ne daje komercialnih pravic na delu. Še vedno pa se
lahko obrnete neposredno na dajalca licence in preverite, ali vam je
pripravljen dati posebno licenco za komercialne pravice.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
-> ali potem za avtorje, ki imajo zaščitena svoja dela s CC Slovenija licenco "Nekomercialno" jih ne morejo prodajati - tržiti komercialno ???

-> v gori podatkov na strani CC me moti, ker je preslabo razloženo kako si to na spletno stran naštelati (postopek), ko se odločiš kakšno obliko licence izbereš.

-> na vprašanje, ki sem jim ga zastavila več kot pred 1 letom mi še sedaj niso odgovorili.

Lepo te pozdravljam, vvooodnarka

Ja sej so modeli-> kr neki.

Jaz to razumem tako: če imam to nekomercialno licenco na forumu ali blogu pomeni to, da kdorkoli kaj povzame od tukaj ne sme s tem razpolagati v komercilne namene in seveda ne sme zadeve predelovati. -> Tako jaz to razumem.

Ko pa imaš ti izdano knjigo, pa veljajo avtorske pravice, ki so določene na izdani knjigi.

Lp, Ines :papa: :zvezda:

_________________
Put the psyche in motion and it will heal itself.

—Gabrielle Roth
Nazaj na vrh Go down
http://galerijaines.blogspot.com/
Eva
Moderator
Moderator
Eva

Female
Število prispevkov : 752
Age : 35
Registration date : 22/05/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptySre Mar 19, 2008 6:29 am

Ita-Ines je napisal/a:


Jaz to razumem tako: če imam to nekomercialno licenco na forumu ali blogu pomeni to, da kdorkoli kaj povzame od tukaj ne sme s tem razpolagati v komercilne namene in seveda ne sme zadeve predelovati. -> Tako jaz to razumem.

Ko pa imaš ti izdano knjigo, pa veljajo avtorske pravice, ki so določene na izdani knjigi.

Lp, Ines :papa: :zvezda:

Se strinjam, tako tudi jaz razumem :ddan:

_________________
Entropy is the ultimate consequence of Creation
Nazaj na vrh Go down
vvooodnarka
Mojster
Mojster
vvooodnarka

Female
Število prispevkov : 613
Localisation : Domžale
Emploi : žena, mama, pesnica, šivilja
Loisirs : poezija, fotografiranje, kvačkanje, pogovarjanje z mačkonom in rožami, pešačenje
Registration date : 25/06/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptySre Mar 19, 2008 10:43 am

Ita - Ines :ty: ,
to je pa tako :doh: če :prestrasen duhove. Pa sem načitala :teorija: in Sleep . Zdaj sem se dokončno odločila. Te lahko poprosim kako na blogu nainštaliram(kopija s strani CC)2. licenca: "priznanje avtorstva" +
"nekomercialno" + "deljenje pod istimi pogoji"


Ta licenca dovoli uporabnikom avtorsko
delo in njegove predelave reproducirati, distribuirati, dajati v najem,
priobčiti javnosti in predelovati samo pod pogojem, da navedejo avtorja, da ne
gre za komercialno uporabo in da tudi oni naprej širijo izvirna dela/ predelave
pod istimi pogoji. Razlika med 1.
in 2. licenco je v tem, da lahko pri 2. licenci
uporabniki avtorsko delo predelujejo in spreminjajo, vendar ga morajo pod
istimi pogoji širiti naprej.


Tudi tebi Eva :ty2: od vvooodnarke !
Nazaj na vrh Go down
Ita-Ines
Moderator
Moderator
Ita-Ines

Female
Število prispevkov : 3513
Localisation : okolica Ljubljane
Emploi : :)
Loisirs : :)
Registration date : 10/02/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptySre Mar 19, 2008 2:37 pm

vvooodnarka je napisal/a:
Ita - Ines :ty: ,
to je pa tako :doh: če :prestrasen duhove. Pa sem načitala :teorija: in Sleep . Zdaj sem se dokončno odločila. Te lahko poprosim kako na blogu nainštaliram(kopija s strani CC)2. licenca: "priznanje avtorstva" +
"nekomercialno" + "deljenje pod istimi pogoji"


Ta licenca dovoli uporabnikom avtorsko
delo in njegove predelave reproducirati, distribuirati, dajati v najem,
priobčiti javnosti in predelovati samo pod pogojem, da navedejo avtorja, da ne
gre za komercialno uporabo in da tudi oni naprej širijo izvirna dela/ predelave
pod istimi pogoji. Razlika med 1.
in 2. licenco je v tem, da lahko pri 2. licenci
uporabniki avtorsko delo predelujejo in spreminjajo, vendar ga morajo pod
istimi pogoji širiti naprej.


Tudi tebi Eva :ty2: od vvooodnarke !

OK

Inštaliraš tako, da copy kodo, ki jo dobiš ko se odločiš za licenco in greš na blog v oblikovanje in si jo daš tam kjer bi jo rada imela -> to pa jaz zdaj ne vem kje bi jo ti imela, jaz jo imam na desni strani...lahko jo pa imaš kjerkoli -> odloči se, pa če ti ne bo šlo, te bom vodila po korakih - ni blema Wink :blusnote: :papa:

_________________
Put the psyche in motion and it will heal itself.

—Gabrielle Roth
Nazaj na vrh Go down
http://galerijaines.blogspot.com/
FerroMonaDe - skupina
Moderator
Moderator
FerroMonaDe - skupina

Female
Število prispevkov : 753
Localisation : svet
Emploi : ***
Loisirs : ***
Registration date : 15/04/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptySre Mar 19, 2008 3:03 pm

:new: men nč jasn!

Sam bi blo pa fajn met to na blogu :wac: :papa:

_________________
"When you possess light within, you see it externally." ~ Anais Nin
Nazaj na vrh Go down
http://www.rtvslo.si/profil/ferromonade
vvooodnarka
Mojster
Mojster
vvooodnarka

Female
Število prispevkov : 613
Localisation : Domžale
Emploi : žena, mama, pesnica, šivilja
Loisirs : poezija, fotografiranje, kvačkanje, pogovarjanje z mačkonom in rožami, pešačenje
Registration date : 25/06/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptySre Mar 19, 2008 4:58 pm

Ita - Ines,
Tole mi predstavlja affraid in te prosim za korake.

Dala pa bi pod slikco Na kratko o meni in med povezavo na mojo stran.

Lp, vvooodnarka
Nazaj na vrh Go down
Ita-Ines
Moderator
Moderator
Ita-Ines

Female
Število prispevkov : 3513
Localisation : okolica Ljubljane
Emploi : :)
Loisirs : :)
Registration date : 10/02/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptySre Mar 19, 2008 8:57 pm

vvooodnarka je napisal/a:
Ita - Ines,
Tole mi predstavlja affraid in te prosim za korake.

Dala pa bi pod slikco Na kratko o meni in med povezavo na mojo stran.

Lp, vvooodnarka

OK

1. Skopiraš kodo
2. greš na svoj dnevnik v nadzorno sobo na oblikovanje
3.in greš dol, dol , dol dokler ne prideš doBEGIN RIGHT SIDE

tam se začne O MENI, potem imaš avatar in pod to nalepiš kodo, ki si jo skopirala na CC strani in more da dela :jezicek:

Sporoči mi kako ti bo šlo!

lp, Ines

_________________
Put the psyche in motion and it will heal itself.

—Gabrielle Roth
Nazaj na vrh Go down
http://galerijaines.blogspot.com/
Rika
Mojster
Mojster
Rika

Female
Število prispevkov : 904
Age : 46
Localisation : -
Emploi : -
Loisirs : -
Registration date : 25/05/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptySre Mar 19, 2008 10:16 pm

:new: :new: :new: Kje pa kodo dobiš? :wac:
Nazaj na vrh Go down
http://www.ednevnik.si/?w=Rika
Ita-Ines
Moderator
Moderator
Ita-Ines

Female
Število prispevkov : 3513
Localisation : okolica Ljubljane
Emploi : :)
Loisirs : :)
Registration date : 10/02/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyČet Mar 20, 2008 5:15 am

Rika je napisal/a:
:new: :new: :new: Kje pa kodo dobiš? :wac:

Vse se dobi ma tej strani:

http://creativecommons.si/

:jaaaaa: :papa: :jezicek:

_________________
Put the psyche in motion and it will heal itself.

—Gabrielle Roth
Nazaj na vrh Go down
http://galerijaines.blogspot.com/
vvooodnarka
Mojster
Mojster
vvooodnarka

Female
Število prispevkov : 613
Localisation : Domžale
Emploi : žena, mama, pesnica, šivilja
Loisirs : poezija, fotografiranje, kvačkanje, pogovarjanje z mačkonom in rožami, pešačenje
Registration date : 25/06/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyČet Mar 20, 2008 7:49 am

Ita - Ines,
tako se počutim kot, da nebi znala hotiti :jok: , ker v srednji nisem imela Angleščine, ki mi je že v O.Š. bila muka, se temu pridruži še začetniško znanje (tečaji) računalništva, ki ob takih temah še bolj zazeva lukna :wac:.

Sem šla gledat na CC stran in bi me morala koda vščipnit v nos, ko gledam v ekran :kaj????: pod katerimi besedami se skriva Shocked.

Lp, vvooodnarka
Nazaj na vrh Go down
Rika
Mojster
Mojster
Rika

Female
Število prispevkov : 904
Age : 46
Localisation : -
Emploi : -
Loisirs : -
Registration date : 25/05/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyČet Mar 20, 2008 7:53 am

Vodnarka ni angleščina kriva...k jaz jo obvladam, pa še zmeraj nič ne najdem hehehe...tud oči niso krive, k očala že mam :looool: Po moje je tam ni 8) 8) 8) lol!
Nazaj na vrh Go down
http://www.ednevnik.si/?w=Rika
vvooodnarka
Mojster
Mojster
vvooodnarka

Female
Število prispevkov : 613
Localisation : Domžale
Emploi : žena, mama, pesnica, šivilja
Loisirs : poezija, fotografiranje, kvačkanje, pogovarjanje z mačkonom in rožami, pešačenje
Registration date : 25/06/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyČet Mar 20, 2008 8:10 am

Rika je napisal/a:
Vodnarka ni angleščina kriva...k jaz jo obvladam, pa še zmeraj nič ne najdem hehehe...tud oči niso krive, k očala že mam :looool: Po moje je tam ni 8) 8) 8) lol!V časih, ko sem bila zaljubljena :kisss: sem videla samo Njega :muska: in slab metr pred sabo in se mogla ob koga zaletet, da sem ga vidla :hohoh: :hohoh: :looool:
Nazaj na vrh Go down
Ita-Ines
Moderator
Moderator
Ita-Ines

Female
Število prispevkov : 3513
Localisation : okolica Ljubljane
Emploi : :)
Loisirs : :)
Registration date : 10/02/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyČet Mar 20, 2008 12:11 pm

vvooodnarka je napisal/a:
Ita - Ines,
tako se počutim kot, da nebi znala hotiti :jok: , ker v srednji nisem imela Angleščine, ki mi je že v O.Š. bila muka, se temu pridruži še začetniško znanje (tečaji) računalništva, ki ob takih temah še bolj zazeva lukna :wac:.

Sem šla gledat na CC stran in bi me morala koda vščipnit v nos, ko gledam v ekran :kaj????: pod katerimi besedami se skriva Shocked.

Lp, vvooodnarka

Na tej strani http://creativecommons.si/?q=licence je kokr jst vidm v slovenščini, fajn je če se registriraš in slediš navodilom, jaz žal tega namesto tebe ne morem narediti.

_________________
Put the psyche in motion and it will heal itself.

—Gabrielle Roth
Nazaj na vrh Go down
http://galerijaines.blogspot.com/
Rika
Mojster
Mojster
Rika

Female
Število prispevkov : 904
Age : 46
Localisation : -
Emploi : -
Loisirs : -
Registration date : 25/05/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyČet Mar 20, 2008 12:38 pm

Najdla :-)

Vodnarka, če klikneš na ta zadnji link od Ines in potem tam, kjer piše PREMISLI, greš po strani navzdol in klikni, kjer piše objavi, tam se ti odpre en obrazec, kjer na koncu piše izberi licenco, če klikneš tam imaš kodo, ki si si jo izbrala, in to kodo vneseš znotraj svojega bloga.
Nazaj na vrh Go down
http://www.ednevnik.si/?w=Rika
vvooodnarka
Mojster
Mojster
vvooodnarka

Female
Število prispevkov : 613
Localisation : Domžale
Emploi : žena, mama, pesnica, šivilja
Loisirs : poezija, fotografiranje, kvačkanje, pogovarjanje z mačkonom in rožami, pešačenje
Registration date : 25/06/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyČet Mar 20, 2008 3:05 pm

Ratal :jupi: uf sem se lovila, hujše kot v labirintu. Priznam, da mi je bilo vse skupaj skoraj pred nosom :looool: bo kar držalo, da sem se morala z njim zaletet :hehehehe: . Bilo pa je poučno.

Ita - Ines :hv): :ty: in :hvala: za potrpežljivost.


Rika :hv): :ty2: tudi tvoj namig mi je pomagal.


:amore: :amore: od vvooodnarke !
Nazaj na vrh Go down
vvooodnarka
Mojster
Mojster
vvooodnarka

Female
Število prispevkov : 613
Localisation : Domžale
Emploi : žena, mama, pesnica, šivilja
Loisirs : poezija, fotografiranje, kvačkanje, pogovarjanje z mačkonom in rožami, pešačenje
Registration date : 25/06/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyČet Mar 20, 2008 3:12 pm

Še eno vprašanje;
dva bloga imam, a se moram za druge ponovno prijavit, da za CC zaščito ?

V lanskem letu 5. novemba sem se prijavila, a je to premalo bi se morala še registrirat ??


:papa: :amore: od vvooodnarke !
Nazaj na vrh Go down
Ita-Ines
Moderator
Moderator
Ita-Ines

Female
Število prispevkov : 3513
Localisation : okolica Ljubljane
Emploi : :)
Loisirs : :)
Registration date : 10/02/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyČet Mar 20, 2008 4:22 pm

vvooodnarka je napisal/a:
Še eno vprašanje;
dva bloga imam, a se moram za druge ponovno prijavit, da za CC zaščito ?

V lanskem letu 5. novemba sem se prijavila, a je to premalo bi se morala še registrirat ??


:papa: :amore: od vvooodnarke !

Po moje, da ne, da lahko isto uporabiš, ker tudi jaz bom za naš Poezija in Proza blog dala enako kot imamo na forumu.:zvezda: :papa: :pretegovanje:

_________________
Put the psyche in motion and it will heal itself.

—Gabrielle Roth
Nazaj na vrh Go down
http://galerijaines.blogspot.com/
Matjaz
Velemojster
Velemojster
Matjaz

Male
Število prispevkov : 1924
Age : 27
Localisation : Cosmos
Emploi : svobodnež
Loisirs : :)
Registration date : 19/03/2009

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyTor Jan 25, 2011 6:13 pm

Oh, šele zdaj sm opazu, da smo pod CreativeCommons =)
BF mi je razlagu o tem in mi je bla takoj všeč ideja:D

_________________
“Everything in the universe is within you. Ask all from yourself.” - Rumi

“Be the change you want to see in the world.” - Gandhi


“Forget safety.
Live where you fear to live.
Destroy your reputation.
Be notorious.” - Rumi
Nazaj na vrh Go down
https://www.facebook.com/mattIDK?ref=name
Ita-Ines
Moderator
Moderator
Ita-Ines

Female
Število prispevkov : 3513
Localisation : okolica Ljubljane
Emploi : :)
Loisirs : :)
Registration date : 10/02/2007

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyTor Jan 25, 2011 6:20 pm

SOUL je napisal/a:
Oh, šele zdaj sm opazu, da smo pod CreativeCommons =)
BF mi je razlagu o tem in mi je bla takoj všeč ideja:D

Smo, smo, sam kaj k eni nč ne upoštevajo, objavljajo kaj iz našega foruma...pa ne navedejo vira Shocked

_________________
Put the psyche in motion and it will heal itself.

—Gabrielle Roth
Nazaj na vrh Go down
http://galerijaines.blogspot.com/
Matjaz
Velemojster
Velemojster
Matjaz

Male
Število prispevkov : 1924
Age : 27
Localisation : Cosmos
Emploi : svobodnež
Loisirs : :)
Registration date : 19/03/2009

Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) EmptyTor Jan 25, 2011 6:32 pm

Ita-Ines je napisal/a:


Smo, smo, sam kaj k eni nč ne upoštevajo, objavljajo kaj iz našega foruma...pa ne navedejo vira Shocked

A je tega res veliko?:O

_________________
“Everything in the universe is within you. Ask all from yourself.” - Rumi

“Be the change you want to see in the world.” - Gandhi


“Forget safety.
Live where you fear to live.
Destroy your reputation.
Be notorious.” - Rumi
Nazaj na vrh Go down
https://www.facebook.com/mattIDK?ref=name
Sponsored content
Creative Commons (CC) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Creative Commons (CC)   Creative Commons (CC) Empty

Nazaj na vrh Go down
 
Creative Commons (CC)
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 2Pojdi na stran : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Poetry and Prose :: DOBRODOŠLI :: o KULTURI-
Pojdi na: