Kdo je z nami | Trenutno forum pregleduje 91 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 91 gostov
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 318, dne Sre Okt 16, 2024 7:55 pm
|
|
| Foto poezija | |
|
+27latani tomi Matjaz mija1973 Nadia Anja stesh Mišk@ Ujeta shade Petja nin Manja Tejchyka vvooodnarka Rika Rok FerroMonaDe - skupina Ivan Eva Karlina klarus Taja Kvazimodo MarkArdent Neva Ita-Ines 31 posters | |
Avtor | Sporočilo |
---|
Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Foto poezija Ned Feb 11, 2007 8:39 pm | |
| Vsak član lahko izbere fotografijo in potem vsi napišemo kakšno pesem -prosto po izbiri, lahko je daljša, krajša, haiku, tanka...karkoli, odvisno od našega navdiha. veselo na delo!
Nazadnje urejal/a Čet Feb 15, 2007 5:50 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
| | | Neva Velemojster
Število prispevkov : 1144 Localisation : LJ Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Pon Feb 12, 2007 5:28 pm | |
| Ne obračaj se stran, samo v tebe želim zreti, ko naju bo izpiral dež, in ko bo snežilo. | |
| | | MarkArdent Odličen
Število prispevkov : 361 Localisation : Koper - Capodistria Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Tor Feb 13, 2007 3:27 am | |
| In kamen oživi prepojen z dihom ljubezni... in ljubezen povzame obliko kamnite podobe, odmaknjene od živega sveta...
In kaj bi ljubezen, ujeta v kamnu, saj kamen ni večen... se okruši,razbije. Rajši kristal, ki sijev soncu modruje mimoidoči...
Vendar je resnica le ta, da četudi se kamen sesuje, se zdrobi v prah, se kristal razbije na tisoče drobcev in se več ne sestavi. ostane ljubezen v vsakem delčku kristala in vsakem zrhu prahu...
Se nikdar ne izniči in vedno znova oživi... | |
| | | Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Tor Feb 13, 2007 7:48 am | |
| wauuu sta pridna Neva in mark! Neva, tvoja je kratka in jedernata, jo doživljam kot pričakovanje... tvoja mark, pa kot opisovanje procesa ljubezni, kar ljubezen vsekakor tudi je... :papa: | |
| | | MarkArdent Odličen
Število prispevkov : 361 Localisation : Koper - Capodistria Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Tor Feb 13, 2007 4:28 pm | |
| V kamen, v večnost zapisana izjava resnične ljubezni... v spomin bodočim rodovom, če bi slučajno pozabili, da nekoga moraš imeti rad... po Minattijevo: četudi kamen... | |
| | | Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Tor Feb 13, 2007 4:44 pm | |
| Poglej me, predno okameniva v vsakadnjosti, hočem, da si zapomniš, kako zelo sva se ljubila. | |
| | | Kvazimodo Začetnik
Število prispevkov : 22 Age : 61 Registration date : 12/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Tor Feb 13, 2007 5:36 pm | |
| Glasen nejasen nemir na kamnitem izlizanem licu mehko je žensko telo na meji med daleč in blizu | |
| | | MarkArdent Odličen
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Tor Feb 13, 2007 6:56 pm | |
| Okamenjeni telesi, združeni v silni ljubezni, skriti pred pogledi hipokritskega sveta...
In po kamnu polzijo solze nemoči in usojeno je biti in čakati in upati, da nekoč pa le kamen besneči vetrovi odprejo
Takrat se stvari znova postavijo na svoje mesto ljubezen zaživi neomejeno in solze nemoči se umikajo solzam sreče... do tedaj ... je upanje osvobajajoče... | |
| | | Taja Mojster
Število prispevkov : 723 Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Pet Feb 16, 2007 12:14 pm | |
| Si ti tisti ki kamen v kri spreminjaš? si tisti, ki ne bo šel proč... ko vsi ognji dogorijo in ugasnejo zvezde? si ti tisti ki temo v luč spreminjaš? če nisi - pojdi zdaj.... ne grizi v moj vrat, okamenel od ugrizov... | |
| | | Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Pet Feb 16, 2007 3:55 pm | |
| Poljubil bi me, pozabil na vse, živo bi me spremiljal v kamen, vedno bi bila tvoja in nikoli ti ne bi bilo potrebno ljubiti. | |
| | | klarus prva sporočila
Število prispevkov : 8 Registration date : 18/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Ned Feb 18, 2007 4:29 pm | |
| sami umetniki :ples: pa da vidimo | |
| | | MarkArdent Odličen
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Pon Feb 19, 2007 4:41 pm | |
| Ogenj in voda voda in ogenj... V plašču modrine ob škrlatu v zelenem ogrinjalu... Z roko v roki, neodvisna... uničujoča... osvobajajoča... odvisno od primera... do primera... škrlat se dviga... uničuje... izniči... zajame... v svoje okrilje... in ničesar ni, kar bi postalo ovira na njegovi poti... razen njegove druge strani - vode
Voda se dviga, besni... uničuje... izniči... zajame v svoje okrilje... in ničesar ni, kar bi postalo ovira na njeni poti... niti s strani škrlatnega ognja...
Dvojnost pogoltne eno in eno in dve strani postaneta eno in škrlat se zlije z modrino...
Ničesar ni, kar bi lahko kazalo drugače...
Ogenj mirno dviga svoje škrlatne zvezde in okrog njega se zberejo vsi, kateri iščejo toplino... in mirno idilo...
Voda tiho teče si utira lahno pot... in se leskeče... kristali so živi... in okro nje in ob njej se zberejo vsi, kateri žele postati čisti... in tisti, kateri so žejni žive vode...
In vsi ti se skrijejo v najskritejše kraje, ko voda in ogenj odplešeta svoj ples... In takrat ni ničesar, ampak zares ničesar, kar bi postalo ovira silni moči Enega v dveh in Enega in Enega v Enem | |
| | | Karlina prva sporočila
Število prispevkov : 6 Age : 33 Registration date : 17/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Pon Feb 19, 2007 5:52 pm | |
| Počivajoča na tlečem ognju. Ustrojena v sen nemirja. Belo morje, barva sreče daje znak premirja, zdaj pomirjena sem in ujeta tu.
Oprijemam se telesa kakor mladič se svoje mame. Ne vidim drugega kot njegove od ognja vzete oči. Prebiram mu misli in rišem vsakdane, od teme vzete z zvezdami solznimi napojene noči.
Moj varuh ponosen drži me v dlani. Koraka in je in spi še ob meni. Luska vsaka je kot pest osatja ob zemlji zravnani, boli a vendar varuje me pred pleni.
Le vode žal mu ni, modrine njegovega očesa. Le tu se napoji in le tu lahko razpnem in namočim si dlani.
Bo vedno z mano? To ne vem nikoli zagotovo. Vem pa, da da bo prišel na plano, ko drugi bomo zapustili me.
Da zmaj moj, moj zmaj. Čeravno v hlapu ognja spočet, čeravno s telesom od teme prevzet. Je moj, moj zmaj. Ponosa mi nanj nikoli ni kraj.
Da zmaj. V dušni obliki grozeče zveri. A vendar je kakor pes, kadar mu rečeš ubogljivo steguje dlani. | |
| | | Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Sre Feb 21, 2007 5:51 am | |
| DRACENA
Sem kot reka sredi močvirske trave, kakor da se nikoli ne spremenim... pod kožo mirna bleščim skozi oči ognjene luske.... pišem zgodbe iz časa pred spominom, mislim misli, ki ga prehitevajo, plameni me vžigajo v sedanjost. Reka teče počasi. Ko poplavlja, odtrga breg,izpuli drevesa, razlije se v zadnje kotičke duha... takrat zamahnem z repom, svet se strese, in ognji švignejo v besede. | |
| | | klarus prva sporočila
Število prispevkov : 8 Registration date : 18/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Sre Feb 21, 2007 1:48 pm | |
| letim v objemu tvojih kri varna letim za mano ni sledi letim v novi svet s tebo srečna | |
| | | Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Čet Mar 01, 2007 1:51 pm | |
| Pravijo mi, boj se njegovih kril... A ne morem, da se ne bi v njegove misli zapletla, Z njegovim, svoje telo prepletla.
V očeh mu je laž zapisana, meja dobrega in zla, preveč zabrisana.
Čutim, da ne zmorem sama, morem se nanj opreti. Vsakdo želi ob sebi nekoga imeti.
In ne morem, ne morem sama leteti... Kljub temu da vem, brezupno je z njegove strani iskreno ljubezen želeti. |
| | | Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Pet Mar 09, 2007 5:39 pm | |
| | |
| | | Ita-Ines Moderator
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Pon Mar 12, 2007 5:34 pm | |
| Z vsem kar sem, kar delam, se učim in ljubim, kodram valove življenja, v katerem mi, sobivati je dano... S sočutjem, mirom in modrostjo, presegam jezo, žalost, bolečino, ko potopim se v temo globine, ko dna dotaknem se ko se odrinem, lahko sledim srca utripu in svetlobi... | |
| | | Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Pon Mar 12, 2007 8:03 pm | |
| Lepo in tako resnično... Neva | |
| | | Ita-Ines Moderator
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Ned Mar 18, 2007 9:36 am | |
| - Neva je napisal/a:
- Lepo in tako resnično...
Neva Hvala Neva! :flower: | |
| | | Ita-Ines Moderator
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Ned Mar 18, 2007 9:37 am | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Pon Mar 19, 2007 6:00 pm | |
| Uau!Dalila one pesem je krasna! I love it! *** Nekaj mojega...Tko no..Prišlo ravno na misel ko sem zagledala sliko... Krog, krog- naokrog. Vse je neskončnost, vse je krog. Iz ljubezni v sovraštvo- naokrog. Od poljuba do udarca- se sklene krog. Od solze do nasmeha, se vrti krog- naokrog. Bolečina rojeva radost in ne vede tvorita krog. Padem, se poberem. Napišem...Nato preberem. Začenjam in končujem, Svetloba sonce zrak...Tako prekleto potrebujem. A vse je krog. Krog, ki gre naokrog. Se zlije v krog. Slepo iščemo trenutek, ki ujel bi popoln občutek. Želimo končati. A v sebi smo obsojeni...Se bati, bati. Čeprav nihče bolečine ne želi nadaljevati. A vseeno se vrtimo okrog in okrog. Saj naš svet tvori krog.. Krog, ki ga življenje vrti naokrog. *** Ste se izgubili? |
| | | Eva Moderator
Število prispevkov : 752 Age : 39 Registration date : 22/05/2007
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Sre Maj 23, 2007 5:05 am | |
| - Ita je napisal/a:
v upanju, da sem pri koncu... presenečena ugotovim, da sem na začetku | |
| | | Ita-Ines Moderator
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Sob Maj 26, 2007 5:18 am | |
| Nova fotka: | |
| | | Taja Mojster
Število prispevkov : 723 Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija Pon Maj 28, 2007 4:25 pm | |
| - Ita je napisal/a:
V ČAKANJU MILOSTI Nekoč sem napako storila, ubila življenje, ki bilo mi je dar. Da konec bo nočnih mor, sem menila in se v črnih valovih izgubila, v nič in razkroj.... Ah, kakšna zmota, oči so odprte ostale. Ni smrti, je jasno zvenela zavest..... nasprotja so iluzija sveta.... Dobila sem črna krila, v tem vmesnem svetu... V brezčasju, zame edinega prostora, je moja usoda postala rezka, kot lunin srp. Skoči še enkrat, nekdo zadaj levo nenehno šepeče... jaz pa strmim v gladino in čakam... Znova in znova, bi se v tekočo črnino pognala, a zmoto sem svojo spoznala - rešitve ni, smrt je iluzija sveta.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Foto poezija | |
| |
| | | | Foto poezija | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |