| Rika | |
|
+30tomi Matjaz matejkrevs lea199 taj* Anja lady Korenzo sailor565 Infinity Žabica Origin Weirdness Lokvanj maatjazh Ujeta Mišk@ Neri VILINČEK Lucija Pegasta nin Petja Tejchyka Eva Ita-Ines Taja FerroMonaDe - skupina Neva Rika 34 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
taj* Odličen
Število prispevkov : 407 Registration date : 25/07/2007
| |
| |
Rika Mojster
Število prispevkov : 904 Age : 50 Localisation : - Emploi : - Loisirs : - Registration date : 25/05/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Tor Feb 10, 2009 9:34 pm | |
| | |
|
| |
Rika Mojster
Število prispevkov : 904 Age : 50 Localisation : - Emploi : - Loisirs : - Registration date : 25/05/2007
| |
| |
Rika Mojster
| |
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Feb 28, 2009 3:20 pm | |
| Brez smisla
ni več besed ne upanja le ti in jaz ki čakava da nekdo povleče vrvico in naju izpere v školjko jaz odplujem in ti tesno prilegajoč na svojem koncu ostaneš tam
Nazadnje urejal/a Rika Sob Feb 28, 2009 3:28 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Feb 28, 2009 3:21 pm | |
| Pojdi
v trenutku udari bolečina ne vzdržim več tvoje bližine zato pojdi in se ne vračaj ne glej me ko tiho rotim te ostani v prsih se trga krvavi obšla bi ostanke noči pozabila nate preveč si želim
| |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Rika Pon Mar 02, 2009 7:31 am | |
| Rika! Pozdravček in dotik, tvoje pesmi so mi všeč, kar pa ti že veš. Lea | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Mar 06, 2009 12:04 pm | |
| Lea, pozdravljena tudi na tem forumu in hvala | |
|
| |
Rika Mojster
| |
| |
Eva Moderator
Število prispevkov : 752 Age : 39 Registration date : 22/05/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Mar 07, 2009 9:35 am | |
| Rika, obvladaš! | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Ned Mar 08, 2009 12:11 am | |
| - Eva je napisal/a:
- Rika, obvladaš!
No, no hvala :objem: | |
|
| |
Origin Vse boljši in boljši
Število prispevkov : 119 Age : 31 Registration date : 04/01/2008
| |
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pon Mar 09, 2009 9:31 pm | |
| | |
|
| |
Rika Mojster
| |
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Ned Mar 15, 2009 9:14 pm | |
| Razbitine tišine sovražim ko se tako iz ozadja priplaziš s črno kuto na glavi in bičem v roki ker se moram umikati udarcem saj moj hrbet je razbrazdan postajam nevidna ob množici jazov sem sama s počasi pozibavajočimi koraki bežim ne ne ubežim zmeraj znova me ujameš vedno in vedno bolj
| |
|
| |
taj* Odličen
Število prispevkov : 407 Registration date : 25/07/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Pon Mar 16, 2009 7:49 pm | |
| :ob2: | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Mar 19, 2009 10:28 am | |
| hvalaaa :ty2: | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pon Mar 30, 2009 8:51 am | |
| Izgubljena
sama stojim v preddverju tvojega srca med izgubljenimi stvarmi potisnjena v kot z listkom na čelu:
Izgubljena
| |
|
| |
lea199 Veteran
Število prispevkov : 7295 Age : 72 Localisation : Nova Gorica Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 23/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Rika Sre Apr 15, 2009 7:11 pm | |
| - Rika je napisal/a:
(u) MIR (aš)
A misliš da bom ostal, sprijet na razbeljenem plehu avtomobila, nemočen in star, z očmi praznimi in roko vžgano v drobovje spomina?
Sem le starček, vklenjen v postelji, ker telo mi umira...
Rika ... ker rada berem pesmi, sem nocoj brala tvoje strani na tem forumu. Pesmi so lepe ... daleč najlepša je ta. Tako zelo je močna, zelo se me je dotaknila. :plosk: Lea | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Apr 17, 2009 3:21 pm | |
| Lea, hvala! Ta pesem je osebna, morda preveč, da bi mi bila všeč, morda me preveč spominja, da bi jo sama lahko brala (jo zmeraj preskočim). lp... | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Tor Maj 26, 2009 10:20 am | |
| Zdaj vas bom zasipala s svojimi zadnjimi deli , če sem že slučajno katero objavila :boxed:, mislim pa ,da nisem. Torej... | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Tor Maj 26, 2009 11:28 am | |
|
:steline:
VEŠ
veš jutro me jezi ko sonce me zbudi in žarki razsujejo se po prostoru
veš takrat želela bi da z menoj sprehodiš se po obodu sanj da ukradeva konce noči
veš dan zaradi tega ne bo krajši
BREZ TEBE
samo tako lahko zaprem oči da stisnem se v objem in zvijem se kot otrok v klobčič ker le tako začutim te ob sebi in le tako lahko zaspim
DIAMANTNO SRCE
razleze se krik boleče noč razbija okove dane na nakovalo srca na tvojem in mojem Vžgane so iste zareze neskončnosti isto prežgana oba
ODLOČITVE
gledam te tam v kotu sam naslanjaš glavo na mizo pred sabo kot da so te bremena dotolkla in te prekrila z vrečami kamenja lahko se boriš grebeš proti površju ali pa zakopan ostaneš v kotu
~
Vse v življenju so le odločitve.
ZADNJA KAPLJA
obšla me je žalost tisti trenutek ko si sedel za mizo ne vprašaj kako vem če čutim tvoj dih in berem ti misli in se vprašam če smem poiskati te v noči
~
še zadnja kaplja je spolzela s tvojega imena
ZAKAJ SLEDI OSTAJAJO
zakaj ko mavrica obzorje riše in ko dežne kaplje padajo vse tiše na obrazu solza mojo pesem piše kot da je edina ki zna prisluhnit reki njenemu ječanju ko boleče zarezuje pot v kamenje zapisuje svoje stihe izklesuje v hieroglife da jih ne razumem niti jaz ki jočem solze niti ti ki jih pobiraš zakaj ko izsuši se reka in ko sonce spet pripeka solza je še zmeraj tam zapisana v slike
KDO SI?
Kaj bi povedale mi tvoje oči? Pogled globoko v njih? Bi našla kruto zver ali ptico prestrašeno, polno nemoči? Poslali so te angeli. Nedolžno med ljudi. V kotu s krili skrivaš se pred lačnimi očmi. So ranjeno te udarjali? In več ne upaš si? Si ranjene udarjala? Zdaj ne upaš gledat jih? Kaj najdem v kriku angela? Žejnega krvi. V pogledu črna magija. Si angel ali hudič?
LAHKOST BESEDE
kot eliksir z besedami prodiraš v moj trdi ovoj vzneseno z ustnic požiram vse prebiram črke vsute razpihnjene kot razdrobljen stiropor zaman pobiram koščke razsute po tleh sestavljam spet skupaj svoje srce iz prahu izkopane okruške besed
VSE DIŠI PO TEBI
ne vem več kaj napišem naj v vodi zrem v tvoj odsev ne vem kako ti naj povem odzvanja v mislih tvoj odmev kako naj srcu dopovem da ne čuti te več v sebi in kako naj tebi ne povem da v mislih vse diši po tebi
BREZ BESED LJUBEZEN
veš da tole jutro v sebi ima bolezen čas ti ni usojen žalost iz sebe režem
VPRAŠANJA KI JIH NE IZGOVORIM
kakšen občutek ima tvoja koža kako dišiš kako okušajo se tvoje ustnice kako se sliši tvoj utrip kako pogledaš ko rečeš ljubim te kako zaiskrijo se tvoje oči kako se čutijo tvoje roke ko v objemu držiš
~
kako bi me umiril ko v jezi norim kako nasmejal ko žalostna obsedim kako bi me ljubil ko si te zaželim
~
a bi me poljubil preden zaspim
DAJ MI SEBE
daj mi ustnice da izpijem srečo ki jo daješ meni daj mi roke da se pobožam in začutim te ob sebi daj mi prste da jih dotaknem in s poljubi se podpišem nanje daj mi sebe da te objamem in te vtisnem v sanje
OD SRCA DO SRCA
v srcu si dokler ne zaprem oči te vidim pred seboj ti si moj v sanjah žarek mojih noči objemi me ko tema se nad nama spušča in izginjava v trenutku ki naju že zapušča pobegniva do tja tam prepletajo se niti od srca do srca
MORDA NOCOJ
ni te in vem da te ne bo a te čakam in čakala bom čeprav noč težko pada in veke se v solzah zapirajo vem prišel boš morda enkrat morda še kdaj morda nocoj
OKUS
Poslušam klepet deklet: »Meni so všeč visoki, lepi, črnolasi, modrooki, …«
Nasmehnem se, pomislim:
»Meni je všeč le tisti, katerega barva duše se ujema z barvo moje. V katerega oči, lahko gledam kot v svoje. Katerega ljubezen se prepleta z mojo, tako blizu in globoko, da izgubi svet ves smisel za njegovo lepoto.«
ZBUDI ME
zbudi me ko jutro bo zbudilo prvo ptico ljubi me kot sonce in kot dež jaz hočem te da spremeniva se v nevihto in skupaj se spustiva dnevu v dlan
SIVINA TRENUTKA
zakaj duša v žalost je odeta in zakaj veselje s črnim se prepleta zakaj se vsa belina zliva v sivino in srce kot noro bori se z bolečino zakaj je slika vzeta iz okvirja pritisnjena na prsi
morda vsaj to pomirja
VČASIH JUTRO BOLI
utrujene odprem oči kje sem kje je sonce misli so prestrašene raztresene po postelji ne iščem te vem kje si ne hodi nazaj so tvoji dotiki prenežni in besede preveč božajoče ta duša ni moja včasih jutro boli
ZAMIŠLJENA
Žalostna? Ne, nisem žalostna. Če včasih se mi obraz zresni in misli odtavajo … Le razmišljam. O vsem. Veselju, žalosti in večnosti. O tebi. Ki si. In te ni. O sebi. Ki sem, kadar hočem. In nisem, ko ne želim. O nama. Ki nisva. In sva. Ne, nisem žalostna. Le včasih ...
(NE)RESNICA
še so ptice razprle krila še so metulji poleteli v večer nikogar ni motila raztrgana žila nikogar oviral tihi nemir še so rože smejale se dnevu in veter je razpihal oblake v potep vsi so verjeli zlaganemu smehu vsak živel je v svojih lažeh še zmeraj je pot prekrižala drugo in pesem pristala je v smeteh vsi so verjeli ker niso hoteli videti brezna v tleh
TVOJA
želel si mi nekaj povedati pa si se umaknil in tiho zašepetal le v sebi če ti povem a bi verjel da tvoj šepet prišel je k meni poglej sonce je že zdavnaj zašlo in jaz sem še zmeraj predana tebi in jutro ki nosi prebujanje ostalo bo daleč vsaksebi
RAZTRESI SANJE
raztresi sanje po mojih poteh danes ležala na trdih bom tleh jutri morda vstanem če videla bom sonce v tvojih očeh morda obležala bom v blatu če dež ujel se bo v mojih dlaneh morda pa ulovila bom sanje razmetane kot zvezde v nočeh zato jih raztresi ker morda bodo jutri moje
morda
KONTRAST
na desni strani roža umetna sončnica in suh polomljen cvet na levi I love you medvedek in žalosten odsev
CUKERČEK
v tvojih očeh je morje in sonce in v tvojih rokah pomlad valovi ljubezni se stekajo v prstne kon(i)ce vem imaš me rad
V TUJIH OČEH
ne vem zakaj že zdaj tako te pogrešam in zakaj nisem želela odpreti oči dan bo kot vsak lep in prijeten in srce se stisnilo bo v svoj krčeviti objem ne vem zakaj jutro je danes moreče in kako zaigrala bom lažni nasmeh pustila bom soncu da me opeče skrila bom sebe v tujih očeh
ŠE ZDAJ NE VEŠ
če slišal bi srce govoriti in mimo misli brati če znal bi prisluhniti in v tihem stati če tvoja bi bila beseda to kar hočeš dati in tvoje skrite misli dal bi mi prebrati če razumel bi dotike dane ti na pladnju morda bi doumel a ti nikoli ne boš vedel
ZALEDENELO
ne nisem spremenila dneva v noč čeprav sonce je že zdavnaj zašlo in nisem točila solz srce je bilo čudno hladno in ja skrila sem smeh v slike na stenah da najdejo ga morda nekoč nisem čutila čeprav sem hotela
MOJA POT
sledila lahko bi tvojim pogledom če hotel bi sledila bi tudi tvojim potem a želje so medle in nočem slediti stopinjam v zraku ki hitro bledijo morda si osupel nad mojim pobegom hitrim korakom v drugo smer a želje so medle in nočem slediti
PRE…
Preveč sva si različna. Morda? Preveč enaka. In včasih je preveč boleče, da videla bi skozi tvoje modro nebo v moje rdeče. Pretežke so sanje. V njih ni resnice. Pregluha so ušesa za najine klice.
LE SEKUNDO V SEKUNDI
Saj sploh ne mislim dosti nate. Le sekundo. V sekundi. Že čas se zavrti. Že. Trenutek mine. In misel izgubi se v v e č n o s t . . .
LETELA BI
ti bi letel visoko v nebo potem bi spustil me na trdo zemljo jaz bojim se predati upu v slovo če mehko pristala bi ob krilu srca morda bi letela s teboj
NOČ
še sonce zadnje žarke upira v sence na mizi večer je beseda počasi zamira srce se pred temo zapira noč obšla bom še preden bo jutro ubilo spomine
DILEMA
V novo jutro. Z nasmehom ali solzo?
OGNJEMET SRCA
nasmehnila sem se ob misli da postala bi ognjemet da raztrgala bi željo v nešteto konfetov jo kot steklo zdrobila in strto posula v breztežnosti če uspela bi zliti iskre v čašo večnosti in ti vžgati srce ti zagorel bi z mano in skupaj lovila bi trenutke v neskončnosti
GLOBOKOUMNI POGOVORI
Jaz: » Grem …« Ti: » Kam greš?« Jaz: » Ven. « Ti: » Zakaj? « Jaz: » Ker zunaj je sonce. « Ti: » Pa kaj? « az: » Grem. « Ti: » Ne razumem. « Jaz: » Kako ne? « Ti: » Kar greš? « Jaz: » Ja. « Ti: » Hm …« Jaz: » Kaj hm? « Ti: » Ah, nič. « Jaz: » Kako nič? « Ti: » Lepo. « Jaz: » Kaj je lepo? « Ti: » Sonce. « Jaz: » Zato grem. « Ti: » Kam? « Jaz: » Ven! «
ŠE SI MOJ
bil si nežen cvet na moji dlani mehak in lepo dišeč brezčasen bil si moj neukročen svobodna ptica pustila sem te ker ujet iskal si nebo z očmi še si moj v nočeh ko slišim petje ko tvoja se lepota razsuje čez rumeno cvetje še si z mano v vsaki ptici ki zleti čez nebo še si moj
SPOMINI
nisem pozabila solz sol v njih je skrila srečo ki na posteljo iz cvetja položila sem jo spečo nisem pozabila sanj le odšle so do obzorja da vdahnejo svobodo in se vrnejo z valovi morja nisem pozabila tebe čuvam te v mislih zvesto v spominih prav skrivnostnih sem ti našla mesto
NOČ ZLA
iz tvojih rok bi pila vodo tisoč in še malo dotikov zajela bi v globine globoko in še globlje zarezala z nohtom da ne čutila bi kako se solza trga
V BARVI VIJOLIČNI
Ni sonca, ki bi osvetlilo dan brez tebe in ni teme, ki umirila v meni bi nemir, le tvoj glas tako me vname, da srce za hip zastane in duša k tvoji poleti.
[/center] | |
|
| |
Anja Moderator
Število prispevkov : 4112 Age : 31 Localisation : Brežice. Emploi : . Loisirs : . Registration date : 09/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Maj 29, 2009 8:24 am | |
| Kdo si, Vprašanja, ki jih ne izgovorim, tisti pogovor in Dilema zarežejo. | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Maj 30, 2009 10:55 am | |
| | |
|
| |
Anja Moderator
Število prispevkov : 4112 Age : 31 Localisation : Brežice. Emploi : . Loisirs : . Registration date : 09/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Maj 30, 2009 10:57 am | |
| - Rika je napisal/a:
- :ty2: :ob2:
:objem: | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Rika | |
| |
|
| |
| Rika | |