| Rika | |
|
+30tomi Matjaz matejkrevs lea199 taj* Anja lady Korenzo sailor565 Infinity Žabica Origin Weirdness Lokvanj maatjazh Ujeta Mišk@ Neri VILINČEK Lucija Pegasta nin Petja Tejchyka Eva Ita-Ines Taja FerroMonaDe - skupina Neva Rika 34 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Rika Mojster
Število prispevkov : 904 Age : 50 Localisation : - Emploi : - Loisirs : - Registration date : 25/05/2007
| |
| |
Rika Mojster
Število prispevkov : 904 Age : 50 Localisation : - Emploi : - Loisirs : - Registration date : 25/05/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Okt 25, 2007 11:19 am | |
| Temen dan
Nekaj je v zraku dan je siv in hladen gledam skozi okno veliki črni ptiči preletavajo ne vem kaj so ampak kot mrhovinarji krožijo in čakajo?!
Še jesenske barve so podlegle neki čudni zamolklosti izginja čas Od kod občutek da neko življenje ugaša? Temačno je…
…in žalost se pretaka iz enega srčnega prekata v drugega... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ | |
|
| |
Taja Mojster
Število prispevkov : 723 Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Okt 25, 2007 2:12 pm | |
| - Rika je napisal/a:
- Temen dan
Nekaj je v zraku dan je siv in hladen gledam skozi okno veliki črni ptiči preletavajo ne vem kaj so ampak kot mrhovinarji krožijo in čakajo?!
Še jesenske barve so podlegle neki čudni zamolklosti izginja čas Od kod občutek da neko življenje ugaša? Temačno je…
…in žalost se pretaka iz enega srčnega prekata v drugega... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Lepo Rika, turobno, a lepo, znaš žalost opisati na zelo lep način. :jap: :jap: :vila: | |
|
| |
Ujeta Mojster
Število prispevkov : 528 Age : 46 Registration date : 09/10/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Okt 26, 2007 12:41 pm | |
| Ha, pa ravno prejle sem slišala, kako je mrliču zvonilo v naši vasi... ...zanimivo, kako se stvari včasih ujamejo. Rika, mi je všeč, kako si se lotila težkega dne, turobne misli, pa vseeno se konča s srcem... zanimivo. | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Okt 26, 2007 3:44 pm | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Okt 26, 2007 4:07 pm | |
| - Rika je napisal/a:
- Temen dan
…in žalost se pretaka iz enega srčnega prekata v drugega... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Točno tako sem se počutila danes tjutraj. Tako usrano.. In polno..betona?Cementa?..Nečesa pač.. Bravo! Super si to napisala! :flower: |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Okt 26, 2007 8:46 pm | |
| | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Okt 26, 2007 8:49 pm | |
| TELESNA
zažrl si se v kosti ne pretakaš se samo po žilah in tvoj dom ni v moji krvi čeprav le ta prenaša tvojo sled v vsak kotiček mojega telesa
živiš v meni v mojih kožnih porah v možganskih vijugah in v tistem krvavečem delčku ki boli od tebe preplavljena sem s tvojim bitom
...in zdaj bi le se utapljala v tvoji slini... | |
|
| |
Petja Moderator
Število prispevkov : 1059 Age : 33 Localisation : Kärnten Emploi : fax Loisirs : ... Registration date : 02/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Okt 26, 2007 8:50 pm | |
| - Rika je napisal/a:
TELESNA
zažrl si se v kosti ne pretakaš se samo po žilah in tvoj dom ni v moji krvi čeprav le ta prenaša tvojo sled v vsak kotiček mojega telesa
živiš v meni v mojih kožnih porah v možganskih vijugah in v tistem krvavečem delčku ki boli od tebe preplavljena sem s tvojim bitom
...in zdaj bi le se utapljala v tvoji slini... omg....svetovna pesem! svaka čast! Resnično! Zelo je dobra!....fuuuul mi je všeč...impresionirana sem | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Okt 26, 2007 8:52 pm | |
| | |
|
| |
Ujeta Mojster
Število prispevkov : 528 Age : 46 Registration date : 09/10/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Okt 26, 2007 9:14 pm | |
| O HO HO, Rika! Pa to je mega! | |
|
| |
Neva Velemojster
Število prispevkov : 1144 Localisation : LJ Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Okt 27, 2007 4:44 am | |
| - Rika je napisal/a:
TELESNA
...in zdaj bi le se utapljala v tvoji slini... Močna pesem, v njej si se umaknila od klasičnega estetsko čustvenega pogleda na hrepenenje. Napisana je zelo na prvobiten način...a mi zadnji verz deluje malo pretirano, ker če prve berem tako zelo otipljivo, potem zadnjega ne dojamem kot poljub...kar neki mi povzorča težavo, pa ne vem točno kaj... , morda me muči kak predsodek bog vedi...asociacije ob slini nimam prijetne... malo me bega, no, če povem po pravici....??? Ne se jeziti name. :moj poklon: :moj poklon: | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Okt 27, 2007 6:56 am | |
| Ujeta in Neva. Neva, popolnoma razumem kaj te 'mući' :) Če pogledam na poljub kot neko lizanje, kjer te partner utopi z slino in jezikom..z mojega vidika = Ne, hvala! V tej pesmi se mi je zdel to edini način kako izraziti hrepenenje po njegovem dotiku. Lahko bi napisala, da si želim le njegov poljub, ampak a ne bi to zvenelo preveč izven konteksta celotne pesmi?? Mogoče pa bi celo blo ok, bi malo omililo zadevo? Ne vem A bi blo bolje, če ga kar preprosto izbrišem? Any ideas?? Če bi znala drugače, bi napisala bolj čutom prijetno :doh: :papa: :sol: | |
|
| |
Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Okt 27, 2007 7:01 am | |
| Mogoče samo "v tebi"...? Ali je to preveč izrabljeno, ker ta pesem hoče biti drugačna, to se čuti..." želji"...v hotenju....v tvojem vrenju... Verz je potreben, se mi zdi...????
lp | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Okt 27, 2007 7:05 am | |
| 'v tebi' izgleda lepše in je v začetku tudi bilo tako, ampak me je zmotilo 'od tebe-v tebi' - Citiram :
- v tistem krvavečem delčku
ki boli od tebe preplavljena sem s tvojim bitom
...in zdaj bi le se utapljala v tebi... malo prehitro eno za drugim :) Čeprav zdaj ko vidim napisano, sploh ni tako napačno Imaš prav, mora zadnji verz ostat..bom še malo razmislila o njem. | |
|
| |
Ita-Ines Moderator
Število prispevkov : 3513 Localisation : okolica Ljubljane Emploi : :) Loisirs : :) Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Okt 27, 2007 7:16 am | |
| - Rika je napisal/a:
- 'v tebi' izgleda lepše in je v začetku tudi bilo tako, ampak me je zmotilo 'od tebe-v tebi'
- Citiram :
- v tistem krvavečem delčku
ki boli od tebe preplavljena sem s tvojim bitom
...in zdaj bi le se utapljala v tebi... malo prehitro eno za drugim :)
Čeprav zdaj ko vidim napisano, sploh ni tako napačno Imaš prav, mora zadnji verz ostat..bom še malo razmislila o njem. Ja nujno, zadnji verz mora ostat Tudi mene tista slina ne fascinira "v tebi" je preveč navadno za to pesem....:hm:... kaj pa: "v divjini" | |
|
| |
maatjazh Vse boljši in boljši
Število prispevkov : 105 Registration date : 30/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Okt 27, 2007 7:24 am | |
| | |
|
| |
Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Okt 27, 2007 7:44 am | |
| Saj ne gre za to brez česa ni življenja in kaj je naravno, gre za mejo, ki človeka odvrne od pričakovane reakcije pri branju pesmi.... Vseeno je morda zadaj asociativno razmišljanje, ki zbudi napačne prispodobe.... za nič drugega po mojem ne gre...
Saj v končni fazi res lahko pustiš tako kot je... s tem, da se zavedaš tveganja, da se čutnost nekomu v predstavi lahko sesuje... vidiš, Matjažu se ne :-)
lp Nevenka | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Okt 27, 2007 3:57 pm | |
| Hja moško-ženski vidik morda kriv za razlike v dojemanjih? Očitno vseeno ženske bolj vleče na nežno romantično stran, moške pa na nekoliko bolj divjo in lažje dojamejo slino. Ali pa ne hehe. V glavnem, vsem hvala Pesem sem predihala, pregledala in karkoli naredim z njo mi ni ok..tako da ostane v v narejeni obliki, z zavedanjem da bo koga na koncu sesula (kot je rekla Neva) z grobostjo :P :papa: & | |
|
| |
Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Ned Okt 28, 2007 1:10 pm | |
| - Rika je napisal/a:
- Temen dan
…in žalost se pretaka iz enega srčnega prekata v drugega... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ta pesem mi je tudi všeč, ker temačnost doživljam na enak način... :moj poklon: :moj poklon: | |
|
| |
Eva Moderator
Število prispevkov : 752 Age : 39 Registration date : 22/05/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Ned Okt 28, 2007 3:16 pm | |
| | |
|
| |
Rika Mojster
| |
| |
Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Ned Okt 28, 2007 7:27 pm | |
| Ja, v marsičem je res tako, se mi zdi....:-), se strinjam.... | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pon Okt 29, 2007 4:48 pm | |
| To je pesem, prva in edina objavljena kjerkoli v časopisu. V študentski reviji MB univerze ŠOU (tisoče let nazaj lol), ne vem če še sploh obstaja. Pesem sama je...ufff kaj pa vem, sicer se točno spomnim kako je nastala, ampak recimo da mi je takrat bila jasna, zdaj pa :boxed: Hijene napadajo! Beži! Beži! Bežim! Hijene napadajo! Beži! Ustavi se! Bežim! Lajajo, lajajo, lajajo! Zakaj lajajo? Beži! Bežite! O prosim bežite! Pojdite stran! Hijene me napadajo! :doh: | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pon Okt 29, 2007 5:01 pm | |
| OGLEDALOSkrivnostna v temi v goloti razodeta kot vpeta v okvir v nejasnost slike je ujeta. Oklepa se za svoj odsev položen na blazino v njem zrcali svojo strast prežeto z bolečino. To nisem jaz ki v kvadratnost sem okvirja vpeta čeprav bogat in lep spustim ga iz svojega oklepa!
Nazadnje urejal/a Pon Okt 29, 2007 5:26 pm; skupaj popravljeno 2 krat | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Rika | |
| |
|
| |
| Rika | |
|