| Rika | |
|
+30tomi Matjaz matejkrevs lea199 taj* Anja lady Korenzo sailor565 Infinity Žabica Origin Weirdness Lokvanj maatjazh Ujeta Mišk@ Neri VILINČEK Lucija Pegasta nin Petja Tejchyka Eva Ita-Ines Taja FerroMonaDe - skupina Neva Rika 34 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Rika Mojster
Število prispevkov : 904 Age : 50 Localisation : - Emploi : - Loisirs : - Registration date : 25/05/2007
| Naslov sporočila: Rika Sre Maj 30, 2007 9:42 pm | |
| OKO ČASA
Skozi oko časa gledam v svet nekako nestrpno morda celo nelagodno za belim zrklom iščem barvo da zapolnim pogled v zeleno morda videla te bom rumeno v barvah časa mi izginjaš počasi bežiš izpred oči mižim ko spet spregledam rada videla bi te v rdeči
Nazadnje urejal/a Ned Avg 12, 2007 1:52 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Neva Velemojster
Število prispevkov : 1144 Localisation : LJ Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Maj 31, 2007 3:36 am | |
| Dobro si napisala, čas res nosi različne barve v naše življenje in nikoli ne vemo v kateri barvi bomo srečeli nekoga, ki se bo zlil z rdečo. Običajno se to zgodi v nasprotju z vsemi pričakovanji :-)
Všeč mi je tvoj naraven način izražanja, slogovna čistost, predvsem to, da ne mešaš rimanja s prosto besedo. Tudi to, katero in koliko misli napišeš v verz, saj je tako verz nosilec nečesa kar spada skupaj in ima ločen poudarek, tudi če gre za eno samo besedo. Pesmi ni težko brati brez ločil in je tak način zapisa popolnoma ustrezen. Ustvarja poseben ritem, ki skupaj z vsebino kristalizira tisto, kar pesem sporoča v neizrečenem. :bravo: :bravo: :bravo:
:moj poklon: | |
|
| |
Rika Mojster
Število prispevkov : 904 Age : 50 Localisation : - Emploi : - Loisirs : - Registration date : 25/05/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Maj 31, 2007 6:59 am | |
| Neva hvala :)
ŽELJA
Rada bi metulje snežno bele lovila da bi jih kot plaz snežink v nebo spet izpustila
Rada bi hodila po prstih med oblaki da bi slišala kako v mehkobi odmevajo koraki
Rada bi objela sonce tisto vroče ko moje srce si topline tvoje zahoče
Rada bi se spet kot otrok v peskovniku igrala ko žalost pride potiho da bi me izdala
Rada bi ... ......... ....... ..... .... ... .. . .
In sveže zavel je vonj belih solzic v dlan si nasul mi drobnih cvetlic...
Nazadnje urejal/a Ned Avg 12, 2007 1:52 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
FerroMonaDe - skupina Moderator
Število prispevkov : 753 Localisation : svet Emploi : *** Loisirs : *** Registration date : 15/04/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Sob Jun 02, 2007 11:53 am | |
| :bravo: Rika
Obe sta mi prav lepi in nekaj posebnega!
:ty3: | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pon Jun 04, 2007 5:18 pm | |
| hvala lepa ********************************* KORAKpozibavajoč se v koraku pozabljam kako stopiti naprej leva desna le nazaj prestop poskok na levi kako že? bi morala na kolena kot otrok se plaziti da spet osvojim osnove gibanja naprej? morda bi le mogla leči v posteljo in pozabiti *********************************
Nazadnje urejal/a Ned Avg 12, 2007 1:53 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Rika Pon Jun 04, 2007 6:36 pm | |
| Rika!! :flower: Krasno! Še več, prosim Lp Kallisto! |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Tor Jun 05, 2007 6:43 pm | |
| Hehehe Kallisto...bo še :flower: :ty4: | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sre Jun 06, 2007 8:15 am | |
| PADEC
Opotekajoč se na ulici sama med vsemi tujimi ljudmi se lovim med njihovimi nogami hitim
razdrobi mi srce na koščke morda bo manj bolelo pohodi me uniči morda bo zaledenelo
vse te že tisočkrat prehojene poti še solze so izginile otrpnila je duša v žalosti
in vsaka misel k tebi vleče me se z njo borim a vendar tako sem trdna pred tvojimi očmi steber moči in kula
Nazadnje urejal/a Ned Avg 12, 2007 1:53 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sre Jun 06, 2007 2:05 pm | |
| TATOO
V očeh lesketa se ti nasmeh ljubezen v njih ti berem in tvoj dotik – res nežen strah me je da z vodo ga izperem
zato dotakni me in vtisni se v moje pore brez sramu ostani v meni kot tatoo zaznamovan s sabo me odeni.
Nazadnje urejal/a Tor Avg 14, 2007 12:31 pm; skupaj popravljeno 2 krat | |
|
| |
Število prispevkov : 753 Localisation : svet Emploi : *** Loisirs : *** Registration date : 15/04/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Jun 07, 2007 11:09 am | |
| | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Pet Jun 08, 2007 9:47 am | |
|
Nazadnje urejal/a Sob Sep 08, 2007 7:08 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Ned Jun 10, 2007 7:27 pm | |
| PREBUJANJE
Oviješ mi roke okrog pasu začutim vstajanje tvoje pohote poljubljaš po vratu me še v polsnu že čutim prebujanje svoje mokrote
Božaš mi prsi bradavičke nežno vzbudiš kričeče po tvojem poljubu z jezikom jih hitro umiriš obrnem se k tebi da lažje pogledam te v oči ko sežem po tisti trdoti ki v meni divjost budi
Z vabečim pogledom pospremim te dol prosim okusi moje sokove v višku naslade popelješ me tja kjer še jaz verjamem v bogove.
Nazadnje urejal/a Pon Feb 11, 2008 4:08 pm; skupaj popravljeno 2 krat | |
|
| |
| |
| |
Taja Mojster
Število prispevkov : 723 Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Pon Jun 11, 2007 6:27 pm | |
| Men tud všeč - vse do sedaj, meni osebno 'Oko časa' najbolj - sila si Rika. In tudi pravim - še, še. :bravo: | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Rika Pon Jun 11, 2007 8:06 pm | |
| "v vrhuncu naslade popelješ me tja kjer še jaz verjamem v bogove." br: Krasno!!! In zelo všečno |
|
| |
Rika Mojster
| |
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Tor Jun 12, 2007 8:39 am | |
| NERAZUMLJENA
zavedi se stopi iz brezbrižne plehkosti in se razglej tam nekje sredi preteklosti v objemu neke čudne zagrenjenosti izgubila si občutek pogleda v jasnosti razmišljanja in brezciljnega tavanja morda spet najdeš bistvo obstajanja
krik žalosti ki ga črnina noči spušča boli zavedanje neke druge realnosti v sebi kričiš iščeš pot skozi temino in se otepaš občutka izigrane sedanjosti odprtih rok k sebi vabiš notranjosti svojega duha in srca prikritega razpela da le lahko bi končno rekla: sem se razumela!
Nazadnje urejal/a Ned Avg 12, 2007 1:55 pm; skupaj popravljeno 2 krat | |
|
| |
Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sre Jun 13, 2007 4:00 am | |
| Zanimiva pesem. Napisana je sicer na zelo zgoščen način in zato zahteva večkratno branje. Nekoč sem sama napisala pesem na podoben način in so mi očitali preveliko zgoščenost, pa mi ni bilo jasno zakaj, ker je bila zgoščenost moj namen, ker naj bi pesem izražala ravno to. Vse tisto kar lahko človeka močno stisne in to so velikokrat koflikti med razumom in čustvi. Med lastnim razumom in lastnimi čustvi in tujim razumom , ki te ne v določenih trenutkih ne sprejme. Ker nekateri ljudje lahko čustveno sprejmejo samo to kar nekako razumejo, vse ostalo jih plaši in jih odvrača, ker se ustrašijo bolečine, ki jo pričakujejo od neznanega. Človek sam ničesar ne občuti brez razloga. Je pa res, da se vedno ne razume takoj, ko so odzove. Se pa razume kasneje, če o tem razmišlja. Tu se ljudje močno razlikujemo. Eni so močni in se soočijo s seboj, drugi tega ne zmorejo. Vedno bodo obstajali ljudje, ki živijo na površini, ker drugače ne morejo, in drugi, ki želijo razumeti in bodo najbrž zaradi tega tudi čutili veliko več. Razumeti sebe je pomembno, je pravzaprav edini način, ki očloveku omogoči osebnostni razvoj, in sčasoma tudi tisto pravo neiluzorno občutenje lastne vrednosti. In takrat si sposoben v svoji okolici poiskati podobne ljudi, ki te razumejo, in se lahko medsebojno osrečujejo. Vsekakor pesem vredna razmisleka. Glede na stil pisanja bi bilo morda dobro ločiti prvi dve besedi v samostojen verz, torej ločeno vrstico, ker se misel loči z vdihom. Samostalniško izražanje /z manj pridevnikov/ je značilnost sodobne poezije. Prava izbira besed daje pesmi veliko moč.
:bravo: :bravo: | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Sre Jun 13, 2007 5:43 pm | |
| Neva res hvala za tvoje razmišljanje! Pesem je res namensko napisana na tak način, zgoščen, tudi ločevanje posameznih verzov je namensko nekako nelogično, da nekako sovpada z vsebino. Moram priznat, da sem to pesem objavila tukaj ravno zato, ker sem upala, da bo doživela kak odziv in ta odziv me je zanimal..je že namreč objavljena na drugem portalu, ampak tam se pač ljudje obregnejo ob bolj lahkotne pesmice in takšne, ki zahtevajo malo razmisleka ostanejo popolnoma neopažene, čeprav so meni osebno lih takšne ljubše. Lets face it…vsak zna napisat kaj lahkega, ljubezenskega..tud jaz jih rada pišem, ko je taprav moment, ampak kot pravim so mi bolj pri srcu takšne v katere je treba malo možgančkov vnesti, da jih razumeš. Uf, prvi verz me je od vsega začetka begal in nisem vedela kako in kaj…je popravljeno in ja, je bolje heheh | |
|
| |
Taja Mojster
Število prispevkov : 723 Registration date : 10/02/2007
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Jun 14, 2007 2:16 am | |
| - Rika je napisal/a:
- Neva res hvala za tvoje razmišljanje!
Pesem je res namensko napisana na tak način, zgoščen, tudi ločevanje posameznih verzov je namensko nekako nelogično, da nekako sovpada z vsebino. Moram priznat, da sem to pesem objavila tukaj ravno zato, ker sem upala, da bo doživela kak odziv in ta odziv me je zanimal..je že namreč objavljena na drugem portalu, ampak tam se pač ljudje obregnejo ob bolj lahkotne pesmice in takšne, ki zahtevajo malo razmisleka ostanejo popolnoma neopažene, čeprav so meni osebno lih takšne ljubše. Lets face it…vsak zna napisat kaj lahkega, ljubezenskega..tud jaz jih rada pišem, ko je taprav moment, ampak kot pravim so mi bolj pri srcu takšne v katere je treba malo možgančkov vnesti, da jih razumeš. Uf, prvi verz me je od vsega začetka begal in nisem vedela kako in kaj…je popravljeno in ja, je bolje heheh Meni se zdi čudovita, ampak sama ne gledam toliko na oblike, kolikor na vsebino in pomene in kar pa najbolj, pa na dotike. In ta se me je dotaknila močno - globoko. Sem pomislila za koliko ljudi velja, mene pošmirgla direkt po dnu. Bravo Rika. :bravo: :bravo: :bravo: Tudi meni so takšne najljubše. Pravzaprav po tem kako globoko seže in koliko je transformativna, nekako poezijo tudi cenim. :jap: | |
|
| |
Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Jun 14, 2007 4:08 am | |
| Ja, pesmi so različne, včasih je pesem navidez popolnoma preprosta, in če je ne prebereš dovolj natančno, gre sporočilo mimo. Včasih pa te pesem zgrabi kot podvodna pošast, te potegne v tolmun, te prežveči do obisti in izpljune vsega izmučenega na obalo. Pogumno deli s teboj najbolj intimno bol, naslednjič te poboža in tolaži, celo nasmeje ali pa razjezi. Potem se zamisliš..... To je poezija, oblika je pač instrument, ki poezijo loči od drugačnih načinov sporočanja. Poezija ima nekaj svojega. Nekaj zelo privlačnega, tako kot mi je enkrat omenil Shoo Shee, z nekaj besedami lahko pove neverjetno veliko. lp Nevenka | |
|
| |
Neva Velemojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Jun 14, 2007 11:20 am | |
| ..in Rika, veseli me, da je moj predlog malo pomagal.... :flower: | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Jun 21, 2007 9:28 am | |
| Predlogi zmeraj pomagajo...seveda če se strinjam z njimi :P Taja hvala tud tebi :flower: | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Jun 21, 2007 9:29 am | |
| SIJ MODRINE
Noč riše obrise luči tam na stropu v modri barvi
kot vrtinec vleče me v notranjost v svoj center egoizma kjer že duša mirno spi
če stegnem dlan lahko pobožam te po licu dotaknem sinjih se oči
če obrišem solzo z njo izginejo trenutki v izbrisu srd zaledeni
če poklonim ti nasmeh skrit v senci žalosti vidim misel toplo misel ki iz tebe skrito tli
zato poljubim tvojo sliko ki jo v srcu pišeš ti in povem ti tihem stihu ljubi moder sij si ti.
Nazadnje urejal/a Ned Avg 12, 2007 1:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Rika Mojster
| Naslov sporočila: Re: Rika Čet Jun 21, 2007 9:31 am | |
| PRISLUHNI SRCU
Prisluhnem svojemu srcu pretiho šepeta tvoje ime položen si na prejico le zate stkano ovit si v nežnost in neznanost
še ti prisluhni sebi in povej kaj v nočnih urah v misli ti uhaja ali tako kot jaz umikaš se naprej in v sebi čutenja zagrajaš
lahko pohodiš sebi skriješ vsa hotenja a ne moreš meni in jaz ne morem tebi skriti
lahko le ljubim brez mejenja
Nazadnje urejal/a Ned Avg 12, 2007 1:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Rika | |
| |
|
| |
| Rika | |
|